Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem durva az a "beszoktatás"?

Nem durva az a "beszoktatás"?

Figyelt kérdés
Első nap már reggeltől ott van a gyerek,ott is ebédel, szülő be se mehet 1 percre se, 3. nap már ottalvás! NEm sok ez? Ez beszoktatás lenne???
2013. szept. 10. 15:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10. válaszoló vagyok. Még annyi, hogy anno engem is így "szoktattak be" az oviba és máig emlékszem a reggelekre, amikor anyukám otthagyott, az óvónő pedig lefogott, hogy ne szaladhassak utána. Minden reggel sírtam, pedig pici faluban laktunk, Anyu kb. 100 méterre dolgozott az ovitól. És ahogy egy előző válaszoló is írta, nekem is ez jut először eszembe az oviról. Pedig a reggeli sírások után megnyugodtam, játszottam, barátkoztam - nem tengtem egyedül az anyukámat várva - de mégis máig kihatóan megviselt!
2013. szept. 10. 16:48
 12/20 anonim ***** válasza:
Nálunk van beszoktatás. Első nap ott van anyuka 1-2 órát, második nap is ha kell, ha nem kell akkor otthagyja 1-2 órára. 3. nap már reggel beadja, otthagyja ebéd előttig. Ekkor már nem marad ott reggel sem. 4. nap ha minden jól ment, ott is ebédel a gyerkőc. Általában 2. héten jutunk el oda, hogy ott is alszik a gyermek. DE ez nagyon függ a gyermek temperamentumától. Van akinek 2 hétbe is telik a beszokás, van aki 3 nap alatt beszokik. Figyeljük a gyermek reakcióit.
2013. szept. 10. 18:37
 13/20 anonim ***** válasza:
Nálunk szó szerint ilyen beszoktatás volt, mint amit írsz. Csak nem Óbuda? Eleinte én is aggódtam, de semmi gond nem volt, már a nagycsoportot tapossuk. Volt egy anyuka, aki viszont ragaszkodott ahhoz, hogy minden reggel 1 órát drámázzon a csoportszoba ajtajában. Minden gyereket felzaklatott, a sajátja meg még fél év múlva is zokogott reggelente, pedig a kislány előtte bölcsis is volt. Anyuka meg tök boldog volt, hogy a gyerek mennyire ragaszkodik hozzá.
2013. szept. 10. 19:07
 14/20 anonim ***** válasza:
én a 10-es válaszolóval értek egyet
2013. szept. 10. 20:19
 15/20 anonim ***** válasza:

De szerintem is nagyon durva abban az esetben, ha a kicsi nem volt bölcsis. Ha már bölcsibe megszokta a társaságot, akkor így az ovis beszoktatás nem gáz, de ha az ovi az első, akkor igen.

Én pontosan ma kezdtem a kisfiam oviba szoktatását, sokat beszéltem erről az ovonénikről- az álláspontjuk az volt, hogy maradhatok pár napot, a gyermek igényeinek megfelelően. Természtesen nem engednek hetekig tartó beszoktatást, ami egyébként szerintem sem jó, de a fokozatosságot be tudjuk tartani. Pl ma mi úgy kezdtünk, hogy reggel 8-10ig voltunk együtt bent, holnap pedig 8-12ig leszünk- ha bírja a fiam, ott is ebédel. CSütörtökön 8-12ig lesz bent úgy, hogy én közben 10-től el fogok menni egy rövid időre. Pénteken pedig úgy lesz bent hogy egyedül lesz 8-ebédig. JÖvő héten hétfőtől pedig ott is fog aludni. Ez a terv!

Ma még alig akart leszakadni mellőlem- csak egy egy rövid időre, míg én próbáltam egyre távolodni tőle. Ha észrevette, hogy túl messze vagyok- visszahívott. De alapjában véve jól elvolt.

Remélem holnap is minimum ilyen jó napunk lesz, mint ma.

2013. szept. 10. 21:15
 16/20 anonim ***** válasza:

szintén egy óbudai anyuka vagyok :)

nálunk is ilyen a beszoktatás, kicsit aggódtam, de semmi gond nincs :) ami megdöbbentő nekem, hogy itt olvasom, hogy mennyire sírnak a beszoktatás gyerekek, nálunk meg egyik gyerek se sírt eddig egyszer sem. fiam is ezt mondja és az óvónők is.

nyilván gyerek függő is a dolog, de nálunk és a csoportunknak bejtt ez, úgy látszik legalábbis, nagyon jó kedvűen mennek be a csoportba és ugyanolyan jó kedvvel, tele élményekkel jönnek ki :)

2013. szept. 10. 22:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Nálunk van beszoktatás. Első nap 10-12-ig bent voltam a kisfiammal. Mivel alig vett rólam tudomást, másnap már egyedül volt 10-12-ig. Harmadik nap már reggel 8-ra mentünk és ott is ebédelt, fél egyre mentem érte. 4-5. nap reggel már volt hiszti, hogy maradjak ott vele, de az óvónő bevitte a csoportba, meg is nyugodott. Mikor ebéd után mentem érte, már jókedvű volt. Ez volt az első hét. Ott alvás csak a 2. héttől van nálunk. Mivel a kisfiam az első héten csütörtök és pénteken sírt reggel, így megbeszéltük az óvónővel, hogy ezen a héten csütörtökön kezdjük majd az ott alvást, vagyis holnap. Ezen a héten nem volt semmi gond, reggel szépen elváltunk.

A gyereket otthagyni rögtön szerintem elég durva módszer, nem is értem miért jó ez az óvónőknek, hogy esetleg egy idő után több gyerek is sír az anyjáért.

2013. szept. 11. 08:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Nàlunk ùgy van,hogy a szülő dönti el hogyan szoktatja be a gyerekét.Mert szerintem ez a gyerek egyéniségétől is függ.Az én 3éves lànyom pl.nagyon önàllò személyiség első nap bevittem és du. Fél 4 re érte mentem....és semmi baj nem volt az ég vilàgon és azòta sincs...DE nem minden gyerek egyforma.Nàlunk is van még olyan,aki két hét utàn is elviszi még ebéd utàn...vagy csak reggel 2òràra hozza be.Én ne
2013. szept. 11. 12:12
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia!Leirom nálunk hogy volt a beszoktatás: első nap én és apuka is lementünk vele. (Kicsi babánk van,5hós.) Aki 9kor szokott reggel aludni.

fél 9re mentünk. Akkor reggeliztek,mindenkinek ott anyuka vagy apuka. Egyéni sorrendben ahogy jól esett volt a kaja,mert ugye nem egyszerre érkeztek. Én fél10kor feljöttem,mert szopi idő jött és aludni akart a kicsi. Apuka maradt. Aznap nem aludt ott senki. Másnap bementünk szintén együtt,de én 10 perc után kijöttem,apuka is kb 15 percet töltött bent,ment dolgozni. Aznap már ott is ebédelét és ott is aludt.Vagyis ő nem aludt de a többiek igen. 3.nap már ott aludt ő is. Ma már (2.héten) már 4 körül megyek érte. Nehéz mert a kicsi meg ugye 3-5 között szokott aludni,ha meg itthon van a nagy nem tud aludni.

2013. szept. 11. 14:48
 20/20 anonim ***** válasza:

Nálunk csak ismerkedös délután volt illetve ,az első héten hazaviték ebéd után a gyerekeket ,de ilyen napokig tarto beszoktatás nincs ,mert kicsi a csoportszoba igy a 23 gyerek 23 szülöje nem férne el a csoportszobába .

Viszont a kislányom hiába volt bölcsis mikor normális hangon mondtuk neki hogy megy hétfötöl oviba sirni kezdett ezt egy egész hétvégén csinálta hétfön sírás nélkül mosolyogva ment oviba ,játszot ,és szeret oviba meni .

2013. szept. 12. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!