Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Beszoktatásnál hogy a legjobb...

Beszoktatásnál hogy a legjobb elválni a gyerektől?

Figyelt kérdés

ma nagyon nehezen sikerült elválnom a kislányomtól,

hétfő óta jár,ebéd után hazahozom majd jövőhéten próbálkoznak alvással.

a lényeg hogy ma reggel írtó nagy hepajt levágott ordított,hisztizett nagyon sírt,én meg ott nyugtattam majdnem bőgtem én is,sajnáltam,az óvónő meg intett hogy menjek el..elvileg megnyugodott de sokára,

kérdem én mi a könnyebb?

bekísérni a szobába puszi és már indulsz is,

vagy hosszabban búcsúzkodni,még nehezebbé téve ezzel az elválást?????

hogy tegyem magamnak könnyebbé??

2013. szept. 6. 20:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
a gyors búcsú jobb, mint húzni, mert akkor ő is látja a bizonytalanságot, hogy anya sem igazán akar itt hagyni
2013. szept. 6. 20:25
 2/13 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy csináltam, hogy minden elválás előtt megbeszéltem vele, hogy anyának el kell mennie dolgozni, ő pedig eszik 2x és anya siet érte, és du azt csináljuk, amit ő szeretne. Nekem ez vált be.
2013. szept. 6. 20:27
 3/13 anonim ***** válasza:
Jav.: eszik 2x és játszik egy nagyot, ...
2013. szept. 6. 20:28
 4/13 A kérdező kommentje:

ez a megbeszélés nem vált be sajnos

mindent bevetettem de mindent,

egyik napról a másikra kezdte ezt hogy nem akar oviba menni, attól fél hogy ott hagyom és nem megyek érte,..

hiába beszélek vele hogy ebéd után anya jön érted bla bla...2 napja csinálja ezt.

2013. szept. 6. 20:30
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk a bementünk puszi és indulás,mert ha maradtam csak egy pillanatot már ordítás volt.Utánna kintről figyeltem az ablakból kb 3 perc után sirásnak vége volt.Akkor jöttem rá a sírás nekem szólt!
2013. szept. 6. 20:40
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
Mindenképpen a gyors búcsú a legjobb. Legyél erőss, mosolyogj, adj neki puszit, és menj. Ha nyújtod, akkor úgy érzi majd, ha eleget sír, úgyis hazaviszed. Arról nem beszélve, hogy nincs olyan anya, aki ne keseredne el ettől. Ha azt látja rajtad, hogy szorongsz, azt hiszi nem jó neki az ovi. Erőt kívánok neked ehhez, mert nem egyszerű, de hidd el menni fogsz, aztán meg majd azt veszed észre, hogy azt kéri, később menj érte, mert még maradni szeretne. Sok sikert nektek.
2013. szept. 6. 20:50
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Hallgass az óvónőre, igaza van.

Anya is óvónő már 30 éve, kérdeztem tőle ezt én is, azt mondta, hogy az a legjobb, ha a szülő gyorsan távozik.

Persze nem elosonni kell mikor a gyerek nem néz oda, hanem köszönsz neki, elmondod mikor jössz érte és vidám arccal elmégy.

A legrosszabb amit tehetsz, ha a gyerek látja rajtad a szomorúságot.

A legtöbb sírós gyerek megnyugszik amint beér a csoportszobába, a sok inger kizökkenti az addigi lelkiállapotából, rengeteg új izgalmas dolog van ott, játékok, gyerekek.

Csak nagyon kevés az olyan, aki még órák múlva is sír, ki akar szökni stb., ezek a kirívó esetek.

2013. szept. 6. 20:54
 8/13 anonim ***** válasza:
bekísérni a szobába puszi és már indulsz is,
2013. szept. 6. 21:28
 9/13 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

csak hát annyira rossz volt látni hogy ordít utánam

én meg mosolyogjak nehogy elsírjam magam

remélem hétfőn jobb lesz.

2013. szept. 6. 21:54
 10/13 anonim ***** válasza:
11%
Miért kéne Neked mosolyogni? Neked is fáj az elválás, ezt érezze ő is. Ne azt, hogy anya vigyorog, mint a tök, lehet, hogy örül, hogy itthagyhat.
2013. szept. 6. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.