Óvodában mindenkinek adnak kérdőívet? Mit tudnak abból megállapítani?
Nem tudom, mindenütt azt a formátumot használják-e, de én egy 5 oldalas kérdőívet töltöttem ki. Benne volt:
-szülők neve, munkahely, elérhetőség, foglalkozás
-család szerkezet
-lakás: mekkora, van-e a gyereknek saját szobája
-tervezett baba volt-e, születési súly, hossz, meddig szopott
-mi a család hobbija, mit csinálunk együtt
-szereti-e a meseolvasást, mi a kedvence
-rengeteg jelző közül ki kellett választani, milyen tulajdonságok jellemzik a leginkább
- mik az elvárásaim az óvodai neveléssel kapcsolatban.
Ezek között vannak statisztikai adatok, de sok olyan lényeges információ, ami segít az óvónőknek abban, hogy gyorsan megismerjék a gyereket. Könnyebb, ha előre tudják, mit várhatnak tőle, így hamarabb összeszoknak.
Ovono vagyok, ez nem statisztika.
Az a neve nalunk, hogy ismerkedes a gyermekkel.
Azert kell, mert van szamos kerdes, pl.mit szeret ottghon jatszani, hogyan tolti a csalad a szabadidejet, mit szeret enni, mennyit alszik naponta, stb., mert ebbol nagyjabol kepet kapunk a gyermekrol, a szokasokrol. Van olyan resze is, hogy betegseg, etelallergia, stb., ez meg altalanossagban fontos ugyebar. A csaladi korulmenyeket latjuk csaladlatogataskor, de ez a kerdoiv egy jo elozetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!