Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit szóltok hozzá, most...

Mit szóltok hozzá, most tudtam meg, hogy a 3 éves óvodás kislányom ugyanazt a menüt kapja ebédre az oviban, mint a gimnazista nagylányom a suliban. (?

Figyelt kérdés

Idén államosították az ebéd beszállítást, tavaly nagyon jó volt a gimis lány menüje, most elmondása szerint nem olyan finom. De ami hihetetlen számomra, hogy egész héten teljesen ugyanazt kapták mint a kiscsoportos testvére.

Hogy lehet az, hogy egy kamasz szervezet ugyanazt igényli, mint a picike 15-20 kilós gyerek. Ez nonszensz!!!

Valamelyiknek biztos, hogy nem egészséges, vagy egyiknek sem, mert próbálnak valami középutat választani.

A Sodexo szállít kötelezően, nem volt választás:(

2013. szept. 4. 17:06
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de én sem értelek! Ha otthon esznek, akkor mindegy,hogy ugyanazt eszik, de oviban-suliban, akkor nem?
2013. szept. 5. 05:44
 22/34 A kérdező kommentje:

A főzelékfélék senkinek sem egészségesek a rengeteg lisztes rántás miatt.

Ugyanaz a zöldségféle párolva már igen...

Tisztában vagyok a táplálkozással.

2013. szept. 5. 20:18
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Menj el dietetikushoz, írass a gyerekeid életkorának megfelelő diétát, és kér diétás ment a gyerekeidnek.

Vagy ne ebédeljenek az intézménybe.

2013. szept. 5. 20:55
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Otthon úgyis pótolod a nem megfelelő étel hiányosságait így teljesen mindegy.
2013. szept. 5. 21:00
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért a tökfőzelékre azt mondani, hogy nem egészséges, mert lisztes rántás van benne(én mondjuk habarással csinálom-liszt+tejföl)... Te csak párolt húst és zöldségeket szoktál csinálni? Azért zsírokra(részben a zsírban oldódó vitaminok miatt ), szénhidrátra is szüksége van a szervezetnek. Olvass kicsit utána.
2013. szept. 5. 21:08
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésekre végképp nem válaszol amit hozzá tettek fel h magyarázza el a dolgokat mi nem tetszik. Össze-vissza hablatyol már csak mert időközben rájött mekkora ökörséget tett ki! Túl okosnak akart látszani de visszafelé sült el a dolog. :D
2013. szept. 6. 06:59
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem... Mi a baj a kajával? Nem változatos? Nem igényel a gimnazista más kaját, mint az ovis, max. nagyobb mennyiségben. De még te sem igényelsz másfajta kaját. Minden ember változatos étkezése a legmegfelelőbb, legyen benne gabona, hús, hal, zöldség, gyümölcs, főzelék, tészta stb.stb. Te otthon külön főzöl a két gyereknek? És magatoknak? Mit értesz más igényen?
2013. szept. 6. 13:41
 28/34 A kérdező kommentje:

Most is ugyanúgy fenntartom azt amit a kérdésben kiírtam, függetlenül attól, hogy nem értünk egyet.

Egy dologra lennék kíváncsi, de ez már csak elméleti kérdés, köszönöm, nem szükséges válaszolni.

Vajon a válaszadók közül kinek van iskolás korú gyereke, netán kamasz, és végigélte vele a közétkeztetést ugyanúgy mint én, nagyjából eddig 14 éve. Sokféle változattal találkoztunk már ez idő alatt....

Gyanítom, mivel óvoda témakörben tettem fel a kérdést, nem sokan vagytok.

Sebaj, majd egyszer lehet, hogy ugyanezzel a problémával szembesültök.

Még egy, amiről szintén sokatoknak nincs információja.

Az intézmények nagy részében saját főzőkonyha volt (ezeket most megszüntették), NEM MELEGÍTŐ KONYHA, ami azt jelenti, hogy helyben főztek az igényeknek megfelelően, nem a nagy tömegnek szállítva.

2013. szept. 6. 18:32
 29/34 anonim ***** válasza:
83%

Hatalmas problémáid vannak! Te jó ég nevetséges vagy!!!! INDOKOD???? MI A GONDOK AZZAL H UGYANAZT ESZIK????? Még mindig nincs válasz a további hülyeségedre inkább már nem is válaszolok mert kedvem nincs hozzá!

Olyan jó h 14 éve taposod ezt és ismered :D rajtad kívül senkinek nincs iskolás gyermeke. Csak Neked! Hmm oké legyen ebben is igazad! :D VIcc vagy komolyan. Ha nagyon okosnak akarsz tűnni inkább vhogy másképp csináld mert most nagyon besültél! Értelmes magyarázatod nincsen! Csak hebegsz-habogsz a semmin! :D

2013. szept. 6. 18:39
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan mi a probléma? Lehet hogy régen külön főztek, de akkor is csak ugyan azokat az ételeket mint ahogy te sem főzöl mindenki igényének megfelelően külön gondolom. Komolyan nem értelek, de látom ezzel nem vagyok egyedül.
2013. szept. 6. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!