Óvodai hiányzás szigorítása. Mit szóltok ehhez?
Ez természetesen igaz.
Inkább a dolog hasznosságára / ártalmasságára szerettem volna rákérdezni.
20.19!
Én is úgy érzem, miattuk születtek ez a döntések. De az átlagos és afeletti gyerek miért rohadjon 4-ig a suliban, ha mondjuk az anyja otthon van a kistesóval?
Azt tudom mondani, hogy azoknak a gyerekeknek mindenképpen jó, akikkel otthon nem foglalkoznak, erősen hátrányos helyzetűek vagy szimplán a szülők nem törődnek a gyerekkel. Tapasztalatból mondom, óvónőként, hogy nagyon sok gyermek érkezik 4-5 évesen úgy óvodába, hogy az alapvető szocializáció nem történt még meg. Nem tud a gyermek közel korabeliekkel játszani, kommunikálni, közösen együttműködni, nem ismeri a normákat (pl. wc után kézmosás, az étellel nem játszunk, ha valami nem tetszik, akkor nem verekszünk és üvöltözünk, stb.). És ez nagyon szomorú. :(
Azonban azokkal a gyerekekkel kiszúrás, akik otthon "jobb" helyen vannak, mert a szülők gondoskodnak és figyelnek rájuk, sokkal inkább, mint ahogy mi, óvónők tudnánk egy 30 fős csoportban.
Én látom a pozitív és negatív oldalt is. Így egyik szemem sír, másik örül.
Nagyon köszönöm mindenkinek a véleményét! (Persze szívesen olvasnék még többet is : )
Miután a kérdés a személyes véleményeteket, ehhez kapcsolódó gondolataitokat firtatta, kérlek szépen ne pontozzatok le senkit, hiszen minden vélemény (pro-és kontra) "hasznos".
Köszönöm szépen!
Elsőként egy off:
Mi az, hogy délután 4-ig kötelező a suli? Hány éveseknek?
A másik pedig, nem értek vele egyet, ahogy a 3 éves ovi, és 6 éves iskolakezdéssel sem. És ha én az ovis gyerekemet el akarom vinni télen síelni 10 napra? Akkor mi van? Lemarad gyurmázásból? Nem fogja tudni majd a "bújj bújj zöld ág"-at?
De komolyan, vicc az, hogy a néhány nemnormális miatt a többi normális szív. Szerintem mondjuk eddig is megoldotta az igazolatlanokat az, aki akarta. Ezután sem lesz gond, ugyanis nem kevés gyerek lóg a suliból annak ellenére, hogy elvileg kötelező. Oviban sem lesz ez másképp. Én meg aki nem tudok orvosi igazolást hamisítani, meg nem is akarok, cseszhetem, ha ovi helyett kirándulni vinném a gyereket. Mert vállalkozó vagyok, megtehetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!