Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai hiányzás szigorítása....

Óvodai hiányzás szigorítása. Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
2014 szeptemberétől kötelező lesz az óvodába járás 3 éves kortól. Kevesen tudják, hogy ez azt is jelenti, hogy a betegségeken kívül csak évi 3 (három) napot igazolhat a szülő.( Mondjuk családi program esetén) Mi erről a véleményetek?

2013. jún. 18. 20:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég gáz, hogy nem viheti el a szülő nyaralni a gyerekét szeptemberben, mert jajj kötelező az ovi, de nyáron maradjon otthon vele, mert akkor nem kell menni...mintha mindenki pedagógus-életritmusban élne. Akinek rugalmas/összevissza a munkarendje az miért nem döntheti el, hogy a gyerekével legyen, vagy oviba vigye ha akad egy szabad napja? A rossz helyzetű gyereknek persze érdeke, hogy menjen, de hát nem lehet mindenkit egy kalap alá venni, ezt egyénileg kéne mérlegelni, pl. a szülő indokkal nem viszi és az óvónő elengedi. A vége úgyis az lesz, hogy mikor a szülő családi program miatt nem viszi a gyereket mehet az orvoshoz igazolásért, úgyis megoldja ha akarja, csak fölösleges terhelés neki és az orvosnak is.
2013. jún. 18. 23:27
 12/23 anonim ***** válasza:

Lehet felmentést kérni.

És azt gondolom h hülyeség!!

2013. jún. 19. 00:02
 13/23 anonim ***** válasza:

én ennek annyi hátrányát látom,hogy eddig pl ha kicsit taknyos volt a fiam,és pont itthon voltam(nem dolgozok minden nap,mert 12 órázok,és éjszakázok),akkor itthon tartottam 2-3 napra,de dokihoz nem vittem,hogy ne kapjon el valami komolyat.na ezt ezután nem tehetem meg.vagy csak felhívom a dokit,és csak én elmegyek az igazolásért

én ezt úgy csináltam volna meg amúgy,hogy csak iskola előtti évben legyen így,mert úgyis az a lényeg

2013. jún. 19. 07:33
 14/23 anonim ***** válasza:

Némileg plusz utánajárással jár majd, mert igazolást kell kérni a dokitól mindenképp, de azért igenis megoldható, hogy akkor és annyit legyen ovin kívül a gyerek, ahogy a szülők akarják.

Én is rugalmas munkarendben dolgozom, heti 40 óra de összevissza, és jellemzően minden hétvégén melózom. Épp ezért amikor hétfőn vagy pénteken van szabadnapom, olyankor nem viszem őket oviba/bölcsibe, mert azt az időt mindenképpen együtt akarom tölteni velük... ez eddig is így volt és ezután is így lesz. Persze van olyan, hogy mérlegelek és az ovi javára döntök, mittomén pont kirándulnak azon a napon hát had menjen ő is... de alapesetben ha szabadnapos vagyok ,akkor ők is.

Az ovis és a bölcsi vezetősége is tudja, helyeslik, örülnek, hogy nem benyomom őket állandóra és otthon vakarászom a ***-et, hanem amikor csak lehet együtt vagyunk.

Az ovivezetővel beszéltem már aról , hogy ezt é na továbbiakban is így fogom csinálni, nekünk nem vasárnapjaink szoktak együtt lenni, hanem péntekeink vagy hétfőink. Nincs ezzel semmi baj szerinte sem, működni fog. A gyerekorvossal is beszéltem, azt mondta, simán ad igazolást, betelefonálok és besétálok érte amikor alkalmas. Ismer, megbízik bennem annyira, hogy tudja, betegen eleve otthon tartom mindenképpen, tudja jól ,hogy a munkám miatt kieső közös időt igyekszem imígyen pótolni.

működni fog az igazoláskérés - és gondolom másoknál is.

És ha mondjuk év közben huzamosabb időre kérném ki őket, akkor is működne. Az iskolában is így van, ha sielni meg mittoménhová megy a család, akkor a szülő befárad a dokekrhez és nincs az a gyerekorvos aki ne adna szó nélkül igazolást. És nincs az az ofő, aki ezt ne fogadná el (nem is tehetné és nem is teszi).

Igazából ezért nem értem ezt nagy felháborodást... megoldható, kivitelezhető gond nélkül. Akkor meg mi itt a baj?

2013. jún. 19. 09:14
 15/23 anonim ***** válasza:
80%
Azt gondolom, hogy ott a probléma, hogy Álehándró szülei eddig is megoldották az igazolást valahogy. Ezután is meg fogják, ugyanúgy, mint mi, amikor kirándulni akarjuk vinni a gyereket, vagy otthon fogjuk 3 napig, mert taknyos, de amúgy más baja nincs. Gyakorlatilag plusz utánajárás nekünk, amúgy meg a sz.rnak egy pofon.
2013. jún. 19. 09:21
 16/23 anonim ***** válasza:
86%
Meg kell szokni, mert a suliban is így működik majd.
2013. jún. 19. 09:34
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Az óvoda alól lehet felmentést kérni majd jövőre, persze ehhez megfelelő indok kell a védőnőtől a helyi jegyzőnek, valahogy így fog működni.

Egyébként az tényleg gáz, hogy csak 3 napot igazolhat a szülő majd, ezt suliban is gáznak tartom, csak ott az a baj, hogy a diákok hamisítják a szülői igazolásokat!

Amúgy jövőre is úgy lesz, hogy igaz, hogy kötelező lesz 3 éves kortól az óvoda, de nem du. 4 órig kötelező, hanem legalább napi 4 órát kell tartózkodnia a gyereknek az óvodában, vagyis, ha ebéd után ugyanúgy el lehet hozni, mint most!

2013. jún. 19. 15:42
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatban sok sebből vérzik a dolog

ha épp jön a kistesó anyuka újszülöttel segitség, kocsi nélkül tél közepén nem biztos hogy a 2-3 faluval odébb levő oviba el tud jutni,

a beteg szezon közepén megint lehet hogy pár honapra otthontartanád a nagyot hogy ne fertöze a csecsemöt.

sok család nem csak a szegények anyagilag nem tudják megoldani a bejárást

elméletben jó dolog hogy minél hamarabb kerüljenek a gyerekek ellátó rendszerbe csak nem ílyen egyszerű.

2013. jún. 19. 21:53
 19/23 anonim ***** válasza:
74%
Az eddigi szigorúbb intézkedésekkel is annyit értek el, hogy papíron többen betegek alehandróéknál,egy perccel sincsenek többet óvodában... így a magyarokat szivatják az adminisztrációval,gyomorgörccsel, mert meg vannak fenyítve a pedagógusok, csak "gratulálni" lehet a törvényhozóknak.
2013. jún. 20. 06:45
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Na, most ezzel egy új infó jutott el hozzám is kedves kérdező! :)

Köszi!

Nem örülök ennek... Az én kislányom most lesz ovis. Eddig mindig azt mondták az ismerősök, hogy legfontosabb, hogy nagycsoportban ne hiányozzon sokat...Na, nem mintha én nem akarnám oviba járatni rendesen, de ha csak kicsit tüsszög nem rohanok vele azonnal orvoshoz pld., mert ott általában (tapasztalat)csak elkapja a beteg gyerekektől az igazi takonykórt' :) - inkább itthon kúráltam volna ki pár nap alatt... Vagy ha pár napra látogatóba jönnek a nagyszülei - az ország másik végéből- akkor egy-két napra itthon tartottam volna szívesen.... vagy ha mi megyünk nagyszülőkhöz pár napra, abban az esetben is zavar ez az új szabályozás. :(

2013. jún. 20. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!