Nektek van külön óvodai ruhacsomagotok? Vagy az ovisotok minden ruhájába beleteszitek a jelét, hátha azt is viseli majd az oviban?
Nekünk bele kell írni a jelét a ruháiba, de szerintem is jó ötlet, így nem keverednek el a ruhák!
Nekünk van ovis, otthoni, ünnepi ruha, alvós, így külön!
Én vettem pár bevarrhatós jelet, ilyen szatén szalag, lehet bután hangzik de én varrok bele, mivel vinni kell váltás ruhát (ugye eleinte lehetnek pisi balesetek) és akkor át kell öltöztetni. Lehet én vagyok paranoiás, de nem akarom hogy az ovis zsákból kiszedje más a ruhát, és a lányomnak ne legyen mit felvennie...
Anyagilag nem haltam bele 170 ft/10db, könnyű bele varrni, és kiszedni is :)
a biztonság kedvéért alkoholos filccel a cimkéjében belerajzolom a jelét.
első: amikor egyszerre 25-30 gyerek vetkőzik öltözik,akkor gyakran összekeverdhetnek a ruhák. ráadásul egy kiscsoprtos még egyáltalán nem olyan figyelmes,hogy szépen vissza rakja a ruháját a jeléhez. és az ovónők sem tudnak mindenkire figyelni.ezét jó ha benne van a jele
Mi tavaly kezdtük az ovit.Eleinte minden nap abba amit rá adtam és még nem volt benne jel, bele rajzoltam a címkéjébe.
Aztán miután így is keveredett el a ruha, meg így is volt hogy egy bepisilés után nem a sajátja volt rajta, leszoktam róla.
A miénket is általában észre vettem vmelyik szekrényben vagy a tetején, és én is ha nem volt benne jel az idegen ruhába másna kimosva felraktam a szekrény tetejére és aki ráismert (vagy tetszett neki) elvette.
ahová az én gyerekeim járnak, külön kérik is, hogy lehetőleg mindenben legyen benne a jel, vagy legalább monogram, mivel gyakorlóovi, rendszeresen vannak betanulós, vizsga előtti dajkák és ovónénik, akik csak néhány hétig vannak a csoportokkal. Elsősorban az ő dolgukat könnyíti meg a jelelés.
De még így is elő-előfordul, hogy elkeveredik ez-az, rossz helyre teszi le egy gyerek, a másik kis figyelmetlen meg felveszi és elmegy benne haza stb (eddig szerencsére mindent visszakaptunk mosva-vasalva ). Évzáró után az egyik kisfiú két külön félpáras cipőben ment haza és egyik sem az övé volt :D szóval a kicsiknek is könnyebb (meg esetleg apukának aki nem ismeri meg első blikkre az összes holmiját a gyereknek...)
én lakkfilcet meg alkoholos filcet használtam a jeleléshez, ez a legyeszerűbb és a leggyorsabb szerintem.
külön ovis ruhatáruk nincs, nagyjából az használják amit egyébként is. Persze vannak ünneplősebb darabok amiket nem adok rájuk egy sima hátköznapon.
Illetve az egyszerűség kedvéért van a téli időszakban külön udvaros anorákjuk, ami bent is van hagyva és csak mosni hordom haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!