Hogyan vezetitek be a gyereketeknek, hogy óvodába megy? Azonkívül, hogy ott jókat fog játszani és lesznek még gyerekek mivel lehet kedvet csinálni?
Janikovszky Évának van egy nagyon jó könyve: Már óvodás vagyok. Kivettem a könyvtárból, azóta ez a téma. Nagyon jó, a gyerekek szintjén ír le egy-egy történést az óviból.
Barátnőm óvonő, ő ajánlotta, szerinte életszerű.
De Bogyó és Babócában is van ovis rész, meg Anna és Petiben, de a fent említett sokkal részletesebb és kisgyerek számára érdekes!!
Amúgy meg sokat sétálunk az ovi felé, mindig megbeszéljük, hogy ott milyen szuper dolgok vannak, amik itthon nincsenek. (kis méretű wc, a kertben csúszda stb..) Egyenlőre úgy tűnik várja az ovikezdést, de én izgulok mert elég anyás. Nagyon remélem, hogy viszonylag simán megy majd a beszokás.
Én elmeséltem neki, hogy milyen volt, amikor én jártam óvodába. Miket csináltam ott, mennyire szerettem (egyébként tényleg szerettem, így nem hazudtam), hogy telt egy nap stb. Mikor jöttek értem a szüleim. És mindent részletesen elmeséltem. Kérdezgetett is, érdekelte a téma mindig.
Annyira jól sikerült, hogy amikor először vittem, kereste a sárga gumi kacsákat, mert azt hitte, náluk is lesznek. Hát nem voltak... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!