Ha jövő szeptembertől nem veszik fel oviba a fiamat, akkor még egy évig a bölcsiben marad, hogy van ez?
Igen, azért vagyok bizonytalan, mert a lányommal egy ovis csoportba jött egy fiú a bölcsiből, amikor 4 évesek voltak. Igaz, ez nem most volt, hanem pár éve. Jobban örülnék, ha oviba mehetne majd inkább...
Köszönöm a válaszokat!:)
Abban a gondozási évben lehet még bölcsis, amelyikben betölti a 3-at (szept-aug 31-ig) Tehát ha ő szeptemberben tölti a 3-at, akkor maradhat még bölcsiben. Ez a szabály a törvényben, azonban vannak helyek, ahol ezt nem tartják/nem tudják tartani, és küldik 3 évesen oviba...
A fiam novemberi, nekünk ezzel esélyünk sem volt az ovira 3 évesen, maradt mégegy évet bölcsiben, én nagyon örülök neki,hogy a bölcsit járta kétszer, nem pedig a középsőt (mivel évvesztes) Nekünk nagyon jó volt a bölcsis csoport, mindenki két évet járt, és azért 10 fő mégsem 25 a két gondozónőre.... Nekünk nem hátrány, minicsoportban sem foglalkoznak velük többet, mint a (mi) bölcsi(nk)ben.
Hogy jövőre mi változik azzal, hogy kötelező lesz az ovi, de úgy tudom, az is a körzetesre vonatkozik. Mellesleg ha szeptember elején töltik akkor azért az ovik át szokták venni majdnem 3 évesen ha szobatiszta.
Ha meg vagy elégedve a bölcsivel, és sok a csoportban az olyan gyerkőc, aki marad még, én nem erőltetném az ovit. Azt hiszem, hogy én vissza fogom sírni egy párszor.
A lányom nem járhat két évet bölcsibe, és alig lesz 3, mikor oviba megy.... már előre rettegek ettől, bár őt annyira nem kell félteni... akaratosabb, mint a fiam :)
Jövőre kötelező lesz az óvoda 3 éves kortól. Tehát a gyermeked, akkor kezdheti leghamarabb az ovit, miután betöltötte a 3-at.
Vagyis, ha szeptember 6-án tölti, akkor szeptember 7-én kell kezdje. A körzetes ovinak kötelező lesz felvenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!