Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha a kisfiam jövő októberben...

Zsu Ko kérdése:

Ha a kisfiam jövő októberben tölti a 3-at, akkor hogyan van ez a kötelező óvodáztatás? Ahogy betölti a 3. évet, másnap már oviba kell járnia, vagy csak következő évtől? Mert én ha nem muszáj, várnék 4 éves koráig.

Figyelt kérdés
Ha a kisfiam jövő októberben tölti a 3-at, akkor hogyan van ez a kötelező óvodáztatás? Ahogy betölti a 3. évet, másnap már oviba kell járnia, vagy csak következő évtől?

2013. aug. 12. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy év elején, és év közepén is van felvétel..legalább is nálunk így van.Az én lányom Januárban tölti a 3-at.Mi most az idén bementünk az óvodába érdeklődni, hogy jövő januártól mehet-e, mert tudom hogy nagyon élvezné.Borzasztóan szociális, csak akkor érzi jól magát ha körbe van véve emberekkel, a gyerekekkel is nagyon jól el van.De mondták sajnos hogy majd Szeptembertől! :-( Főleg hogy a kistesóval még itthon vagyok..gondolom az a lényeg hogy még 3 évesen bekerüljön.

Érdeklődd meg a védőnőtől nálatok hogy megy ez.Elvileg nekik tudni kell.

2013. aug. 12. 19:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Azoknak kell elkezdeni az ovit 2014 szeptemberében, napi 4 órában minimum, akik augusztus 31-ig betöltik a 3-at. Ez alól lehet felmentést kérni. Vagyis az ez után született 'évközis' gyerekeket továbbra sem kötelesek felvenni következő év szeptemberéig. El kéne olvasni végre a jogszabályt.

Ovikban nincs évente 2x felvétel. Tavasszal van a beiratkozás. Ekkor kell jelentkezni az évközis gyerekeknek is, akiket viszont csak akkor vesznek fel, ha marad hely.

2013. aug. 12. 20:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Jó kérdés,nekem is dilemma,de lánykám most kezdi az ovit 26.-tól és megkérdezem,mert a fiam jövő szept. 14.-én tölti a 3-at és szeretném,ha ő is elkezdené akkor
2013. aug. 13. 10:41
 4/8 anonim ***** válasza:
szerintem ahogy betölti 3.szülinapját mennie kell idén a lányom csoport társai közül akik csak szeptember közepén vagy oktoberben kezdenek ,mert akkor töltik a 3.évüket de atoll még felvették őket az óvodába .
2013. aug. 13. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak 2014-től kötelező az ovi. Ez tuti 100%, az én kisfiam áprilisban múlt 3, és helyhiány miatt nem is mehet szeptembertől.
2013. aug. 14. 00:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt tudtuk,hogy 2014-től kötelező,de pl az én fiam 2014.09.14.-én tölti a 3-at,ami azt jelenti,hogy 2héttel a ovikezdés után töltibe,magyarán neem tudni,hogy ilyenkor mi a helyzet.
2013. aug. 14. 14:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Tisztazaskeppen:

2014.szeptembertol kotelezo 3 eves kortol az ovi.

De aki nem szeretne vinni a gyermeket, mert pl.otthon van a kistesoval, vagy mindegy, milyen okbol, annak annyit kell tennie, hogy ir egy kervenyt, hogy nem akarja meg vinni oviba a gyereket. A jegyzo pedig engedelyezi, a vedono es az ovodavezeto velemenye alapjan.

Ha viszont akarod vinni, akkor attol a naptol viheted, amikor a 3-at betolti, egy 3 napnal nem regebbi orvosi igazolassal, hoy kozossegbe mehet.

Ezt a torvenyt egyebkent azert hoztak, hogy a hatranyos helyzetuek minel fiatalabb korban ovodaba keruljenek es integralodjanak

Szerencsere hagy kiskaput annak, aki nem akarja meg 3 evesen vinni.

2013. aug. 16. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:
semmi sem változik magyarán ,most sem kötelező az óvoda 3 éves kortól, jövö évben meg egy kérelemel elintézheted hogy ne kelljen mennie a gyerekednek óviba ,aki viszont szeretne az mint most is 3.szülinapja után mehet.
2013. aug. 16. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!