Gondunk van az ovonénivel. Mit szolnátok?
Figyelt kérdés
5 éves, huncut a fiam, sokszor akaratos, de minden elfogultság nélkul állitom, hogy nem a legrosszabb gyerek az oviban. Nagyon tudja viszont kovetni a nagyobbakat, akár a rosszabbakat is (Mivel falun lakunk, így én is ismerem a gyerekeket elég jol, tudom, melyik milyen, egy játszotérre járunk, stb). Kb 2 honapja szolt az egyik ovonéni, hogy gond van a gyerekkel, be van vadulva, nem hallgat senkire, szo szerint meg van butulva. Erre rábolintottam (sajnos), mert otthon is észrevettem, hogy durva és kezelhetetlen kezd lenni. MOndtam ovonéninek, hogy természetesen ne hagyjanaka rá mindent, ha valami sulyosabbat csinál, lehet akár bunti is.... Pár nappal ez után, volt is, ovonéni szerint volt egy csunya hisztirohama, kiabált, és "o is csunyán viselkedett, majd a gyerek elmondja". A gyerek nem mondta, csak hogy kiabáltak, és o nem mehetett ki a tobbiekkel. Késobbiekben panasz nem volt. kb 2 hét után fiam elszolta magát, hogy ovonéni jol felpofozta. Lehet, hasonlo esetben nekem is eljárt volna a kezem, de nem tudom, mennyire megengedett ez az oviban. Ugyannettol az ovonénitol érzem, hogy a háta kozepére sem kívánja a fiamat, ahogy ránéz, ahogy beszél rola, mintha undorral tenné....ez nagyon rosszul esik, mert biztosan nem o a legrosszabb. Igazgatono (szintén veluk van a csoportban) szerint nincs kulonosebb gond, nem elevenebb, mint a tobbi. Beszéltem más alkalmazottakkal is, szerintuk sem log ki a sorbol. A kiscsoportban sem volt gond sosem. Nem tudom, most ennek az ovonéninek szol ez a viselkedés, vagy o is csak eltulozza? Vagy felbátorítottam azzal, h beismertem, nekem is gondom van vele? Vagy azért érezhetem ilyennek a viselkedését, mert zavarban van a verés miatt (ami nyltan azota sem kerult koztunk szoba)? MIndenesetre van nálunk 4 hét nyári ovi, ahonnét az utolso pillanatban kijelentettem:(2013. jún. 29. 21:52
11/13 anonim válasza:
Nem tudom, tortent- olyan, amit irsz, de a gyerekek sokszor loditanak, foleg, ha esetleg otthon is napi tema ez nalatok, es a gyerek elott beszeltek az ovonorol, vagy erzi, hogy gondotok van vele.
Ne a fiadat kerdezd, vagy masik szulot, hanem ha kerdesed van, akkor az ovonot.
Miert nem kersz egy fogadoorat, amin mindket ovono ott van, es kerdezd meg oket a gyerekedrol. Azt irod, te is eszrevetted, hogy agressziv es kezelhetetlen kezd lenni, akkor kozosen kellene valamit kitalalni.
12/13 anonim válasza:
Nálunk volt hasonló eset, igaz nem óvodában, hanem iskolában. z en gyerekem se volt egy kis angyal,valóban kiborító tudott lenni, de ezen a tanitonon kívül az összes pedagógus -ovonok, masik tanítónő- tudta kezelni. O megcsavargatta a gyerek fülét, sok mas egyéb mellett. Nálunk a tanítónő tagadta, a gyerekek viszont láttak, igy a végen kénytelen volt beismerni, en akkor azt mondtam neki, hogy bármit is csinál a gyerekem, hozza érni nincs joga. Állítsa sarokba, adjon neki fekete pontot, küldje az igazgatohoz, találjon ki valamit, elvégre pedagógus lenne minimum 30 év tapasztalattal, de ne érjen a gyerekemhez, mert a kovetkezonel nem öt keresem meg, hanem az igazgatót. Onnantól ilyen gond nem volt.
13/13 anonim válasza:
Szerintem, teljesen mindegy mennyi idővel utána derült ki a dolog én (ahogy látom te is) fel lennék háborodva, hogyha az óvónő megpofozná a gyerekem. Én kapcsolatba lépnék az ovi igazgatójával, hogy vizsgálja ki a helyzetet. Nem lehet áttenni egy másik csoportba a kisfiad ahol másik óvónénije lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!