Lepkehimlő fertőző? Közösségbe lehet menni?
Gyermekem ovis csoportjában az egyik kislánynak lepkehimlője van, ma reggel tiszta kiütéses volt!! Tegnap semmi nem látszott rajta, együtt játszott az enyémmel (is).
MEGNYUGTATTAK, hogy ez nem fertőző, mehet közösségbe a gyerek, ez nem olyan betegség!
Én nem hagytam ott az enyémet, nagyon ideges lettem reggel.
Nem vagyok hipochonder, sok mindent túlreagálok tudom, kismama is vagyok nyilván a hormonok…. De elegem van már, ebben az intézményben mindig mindent lehet….
Ahogy írták, nagyon fertőző, de csak mielőtt megjelenne a kiütés.
Kismamákra veszélyes. Én 3 gyerekkel is kontaktáltam terhesen a fertőző szakaszban, mert azt az egyet kértem kismamaként, hogy szóljanak, ha lepkehimlő járvány van a suliban. Nyilván nem sikerült...20.hét után voltam, megnyugtattak, hogy olyankor már általában nem okoz bajt. De azért nyilván elkerülném terhesen, ha lehet.
Annyira jó, annyira…
Tudom, hogy sok kivédhetetlen, sőt akár az enyém is lehet hordozó, de amikor élesben találkozik valaki ilyennel az más….
Az meg, hogy a magzatra veszélyes külön csodàlatos!
Ne vidd a gyereket akkor oviba most evekig, mert ez lesz. Most te vagy terhes, aztan lesz egy ujszulotted, aki majd elkaphat minden szart a nagytol. Az se jobb.
Csodalatos vagy sem, nem tudsz mit csinalni. Senki nem tud, ha a betegsegek 99%-a meg a tunetek megjelenese elott fertoz.
Kiutes ELOTT fertoz.
Tehat a lany mar hetfon, es kedden megfertozte a tobbieket, tok mindegy ma mar nem fertoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!