Tényleg ilyen a magyar óvodapedagógia?
Nemrég olvastam egy portálon,hogy a magyar óvodapedagógia világhírű,olyan jók a módszerei. Eddig én ezt nem hallottam,még nincs gyerekem,de érdekelne a téma. Más országokban is így tudják ezt, és alkalmazzák a magyar elveket? Miben ad többet a magyar óvodapedagógia a gyerekeknek? Ezáltal fejlettebbek a magyar gyerekek, mint máshol?
A kérdésem nem provokatív inkább érdeklődő,hogy mi lehet ebből az igazság. Nektek mi a tapasztalatok?
Ja,deee projekteket,de úgy, hogy egy lelkesebb anyuka különbet összedob otthon.
Évről-évre lehet látni, hogy egyre gyérebb tudással,képességekkel érkeznek a gyerekek az iskolába. Egyre nagyobb traumákkal. Sajnos bármennyire is véded őket ez a szomorú helyzet ma Magyarországon.
2- es Az óvónők nem tanulnak egyetemen, soha nem is tanultak , főiskolai képzés.
Nyugat-Európában lakom , 20 éve, nekem is van gyerekem , és gyerekekkel foglalkozom. Össze sem hasonlítható az itteni rendszer a magyarral. A magyar, mint minden az országban borzasztó elavult. Frissíteni kellene , mert már nem az 1960-as éveket írjuk, mert ott megragadt minden.
Mai magyar óvónők agyi színvonala:
Az egyik barátnőm mesélte, hogy valamelyik nap mondta neki az óvónő , hogy a kiscsoportos fiának már kint van mind a 32 ( !!!) foga.
Itt tart a magyar oktatás , nevelés.
#12 Akkor én szerinted hogy járhatok a Károli Gáspár Református EGYETEM óvodapedagógus szakára?
Vagy hogy még egy párat soroljak? Szerinted az ELTE, a Debreceni EGYETEM, a Pannon EGYETEM mióta nem egyetemek?
Másik kérdés ha 20 éve külföldön laksz akkor honnan tudod, hogy milyenek Magyarországon az óvodák, hol tanulnak az óvónők és mennyire friss a "rendszer"?
A jelenleg hatályos Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja 2012 óta van érvényben. Frissebb, mint hogy te valaha betetted a lábad magyar nevelés-oktatási intézménybe.
KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM
PEDAGÓGIAI KAR
ÓVODAPEDAGÓGUS
ALAPKÉPZÉSI (BACHELOR) SZAK
Bachelor diploma = FOISKOLAnak megfelelo diploma !
Valami kis 18 éves lány vagy aki most kezdett, és én egy ilyennel állok le vitatkozni 😂🙄 ?
Legalább azt tudd , hogy hova jarsz,
Mielőtt ilyen nagy a szád, mert ezzel a fellengzos viselkedéssel az anyukák kiutálnak egy pillanat alatt.
7!
Az egyik kistelepülésen simán leviszik a pincébe a cigánygyereket,ha nem bírnak vele. Nehogymár egy verje össze a csoportot...
De láttam én dajka által osztogatott kokikat is a fejükre.
Ez lehet,hogy durván hangzik,de az is durva volt,amit csináltak!
Pl. villával próbálta ebéd közben kiszúrni a magyar gyerek szemét, és hasonlóak. Állandó verekedés,állandó agresszió már 3 évesen is.
Óvónő legyen a talpán, aki bír velük!
#15 Te azt írtad az óvónők soha nem tanultak egyetemen. Ez nem igaz, mert attól, hogy alapképzési, ami a régi főiskolai számoknak valamennyire (de nem teljesen) megfelel tehető, attól még ma az óvónők egyetemen tanulnak. Kétszínű képzési rendszer van már jő ideje, ami azt jelenti, hogy pár kivételtől eltekintve minden területen először Alap képzési diplomát kell szerezni, de attól még azt az alapképzést egyetemen végzik. Utána egyébként van lehetőség tovább tanulni neveléstudomány mesterképzésre, szóval lehet egy óvódapedagógusnak mester diplomája is.
Azt, hogy milyen szűk látókörű vagy az bizonyítja a legjobban, hogy azt gondolod, hogy egyetemen csak 18 évesek tanulnak. Elárulom ezt a szakot 5x annyian végzik levelezőn, mint nappalin, azaz az első éves hallgatók túlnyomó többsége nem 18 éves, ahogy én se, mondjuk én már első éves se vagyok. Van már egy diplomám, olyan, ami a te értékrended szerint is "egyetemi", szóval nyugodtan leállhatsz velem arról vitatkozni, hogy mégis honnan látod, hogy itt milyen óvodapedagógusok dolgoznak és milyen rendszerben, ha 20 éve nem élsz ebben az országban.
17#, attól még egy 6 év alatti gyetek nehogy már kifogjon a szakemberen. Akkor a gyógypedagógusok mit csinálnak szerinted? Halomra lövik őket.
Elég híreket olvasni, vagy visszagondolni a saját gyerekkorunkra, hogy miket csináltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!