Szerintetek igaz, hogy az óvodákban nem kéne kötelezővé tenni a délutáni alvást a nagycsoportosoknak, csak a középső és kiscsoportosoknak?
Eleve nem jó kötelezni. Én anno középsőtől kezdve nem tudtan aludni, végül az óvónéni megengedte h egy barátommal az öltözőben társasozzak.
Mi szerencsére külföldön èlünk. Itt a gyerek dönti el, hogy akar-e aludni. A lányunk kiscsoportban még aludt, középsőben max egyszer-egyszer. Cserébe éjjel 12 órát egyben végigaludt.
Olyan nincs, hogy igaz vagy nem igaz, ha a véleményünk érdekel :D
Én azzal értek egyet, hogy a lehetőséget meg kell adni az alvásra minden ovisnak, de pusholni nem érdemes.
3!
Pusholni? Hm? Az mit jelent? Írj már magyarul egy magyar fórumon,légyszi...
Hidd el,ettől itt nem leszel menő(bb)!
Mi elhozzuk a kozepso csoportos gyerekunket az ovibol. Ha alszik delutan akkor ejfel elott lehetetlen elaltatni..
Nem tudjuk kifarasztani ha alszik ebed utan
7!
Az a baj,hogy a normál agyfejlődéshez szükséges egy kiscsoportos-középsős gyereknek az alvás. Egyszerűen fiziológiailag szüksége van rá. Alvás alatt fejlődik legjobban az agy,és a növekedési hormonok normál működéséhez is elengedhetetlen .
8-as, ennek semmi tudomanyos magyarazata nincs, balkani szoveg.
Nyugat Europban lakom, aki akar aludni alszik, aki nem, nem.
Mikor mentem a gyerekert az ovodaba ebed utan ( itt nincs egesz napos ovoda ingyen ), 3-4 gyerek aludt a matracon, a masik 25 ott jatszott korulotte, vagy kint.
Plusz sok helyen 4 eves kortol mar iskola van, dehat ugye a helikopter vilagvezeto Mo.-n, mindent jobban tudnak ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!