Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek igaz, hogy az...

Szerintetek igaz, hogy az óvodákban nem kéne kötelezővé tenni a délutáni alvást a nagycsoportosoknak, csak a középső és kiscsoportosoknak?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy valakinek a nagycsoportos gyereke alszik az óvodaban, de akkor este meg nehéz lefektetni. Ebben van igazság?
tegnap 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Eleve nem jó kötelezni. Én anno középsőtől kezdve nem tudtan aludni, végül az óvónéni megengedte h egy barátommal az öltözőben társasozzak.

Mi szerencsére külföldön èlünk. Itt a gyerek dönti el, hogy akar-e aludni. A lányunk kiscsoportban még aludt, középsőben max egyszer-egyszer. Cserébe éjjel 12 órát egyben végigaludt.

tegnap 21:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is max kiscsoportban aludtam, szerencsére nekem az óvónénik engedték, hogy rajzolgassak, vagy foglalkoztak velem. Kétezres évek közepén voltam ovis.
tegnap 21:07
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Olyan nincs, hogy igaz vagy nem igaz, ha a véleményünk érdekel :D

Én azzal értek egyet, hogy a lehetőséget meg kell adni az alvásra minden ovisnak, de pusholni nem érdemes.

tegnap 21:43
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

3!

Pusholni? Hm? Az mit jelent? Írj már magyarul egy magyar fórumon,légyszi...

Hidd el,ettől itt nem leszel menő(bb)!

tegnap 21:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem annak idején megpofozott az óvónő, mert nem aludtam. Lett is belőle botrány. Felesleges kényszeríteni a gyereket.
tegnap 21:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi elhozzuk a kozepso csoportos gyerekunket az ovibol. Ha alszik delutan akkor ejfel elott lehetetlen elaltatni..

Nem tudjuk kifarasztani ha alszik ebed utan

tegnap 22:00
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Nem szabadna a kiscsoportosokat sem ,,kötelezni" az alvásra. Legyen alvàsra, pihenésre lehetősèg, de aki nem fàradt, azt ne nyúzzàk vele.
tegnap 22:07
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

7!

Az a baj,hogy a normál agyfejlődéshez szükséges egy kiscsoportos-középsős gyereknek az alvás. Egyszerűen fiziológiailag szüksége van rá. Alvás alatt fejlődik legjobban az agy,és a növekedési hormonok normál működéséhez is elengedhetetlen .

tegnap 22:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene kötelezni. Viszont ha már így van az óvodákban, a munkahelyeken is be lehetne vezetni a sziesztát.
tegnap 22:52
 10/10 anonim ***** válasza:
63%

8-as, ennek semmi tudomanyos magyarazata nincs, balkani szoveg.

Nyugat Europban lakom, aki akar aludni alszik, aki nem, nem.

Mikor mentem a gyerekert az ovodaba ebed utan ( itt nincs egesz napos ovoda ingyen ), 3-4 gyerek aludt a matracon, a masik 25 ott jatszott korulotte, vagy kint.

Plusz sok helyen 4 eves kortol mar iskola van, dehat ugye a helikopter vilagvezeto Mo.-n, mindent jobban tudnak ...

tegnap 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!