Győrben melyik óvodák azok ahova külföldi gyereket lehet járatni, aki nem beszél magyarul?
Mert szerinted a németországi migransgyerekekkel mi történik? Pont ez.
De nálunk is van most megint egy cserediák egy évre gimiben. Volt korábban is. Ha kell majd ujrajarjak az évet otthon, vagy nem tudom. De annyi elég lehet, hogy elég jól megismerjenek egy másik országot, kultúrat, ami nem jut mindenkinek. Vannak, akik az érettségi után csinálnak valami hasonlót, mások meg még előtte.
3: engem 7 évesen amerikai suliba tettek be ugyanígy. Annyira emlékszem hogy az elején egy mukkot nem értettem, az első év végén meg folyékonyan beszéltem mindenkivel. Gyerekként ez könnyen megy, oviban gondolom még az én esetemnél is könnyebb.
Amúgy emiatt máig úgy tanulok nyelveket (már 4-et beszélek a magyaron kívül) hogy csak éppen az alapokat benyomom könyvből, utána amikor már képes vagyok nyögvenyelve egy mondatot kiszenvedni, rögtön csak magántanárral folytatom akivel kizárólag beszélgetek. Eddig bejött (2 felső, 1 közép, 1 folyamatban)
Szóval nem kell félteni a gyerekeket, az agy adaptálódik. Nyelvóra az viszont gáz, ott nem is értem hogy tud valaki megtanulni nyelvet. Az egy mesterséges helyzet ami sosem volt az evolúciónk során. Csoportok keveredése, többnyelvű családok (pl asszonyrablások miatt ;) ), talált gyerekek örökbefogadàsa viszont millió éve is előfordultak, tehát ehhez adaptálódnunk kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!