Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A kisfiam áprilisban tölti be...

A kisfiam áprilisban tölti be a 3 évet. Most Novemberben születik kishuga.érdemes lenne hamarabb beadni óvodába a kisfiam, vagy várjak szeptemberig? Ki hogy boldogul 2 kisgyerekkel? Nem tudom mi lenne neki a legjobb

Figyelt kérdés

#óvoda #Kistesó szuletése
okt. 24. 07:33
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Most fel se veszik óvodába ilyenkor. Irasd be szeptemberre. Nekem amúgy pont igy volt, márciusban született a tesója, ő szeptemberben ment oviba. Egy ilyen nagy változást feldolgozni 3 hónap egy ilyen kisgyereknek, szeptemberre már pont elcsitul szépen minden es mehet oviba nyugiban. Nálunk bevált. Nehéz, igen, de hát ti vállaltátok.
okt. 24. 07:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálam 2,5 év van köztük.

Fiam így 3,5 évesen, szeptemberbe kezdte el az ovit. Simán elvoltam otthon az újszülöttel és vele. Pedig nálam segítség sem volt.

Én már csak azért sem akartam beadni, mert a nagy ne érezze, hogy a tesó meglett, ő meg le lett passzolva. Fél éve volt megszokni így

okt. 24. 07:42
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Szeptemberben irasd be szerintem, én is arra voksolok, hogy ne érezze, hogy le van passzolva. + Ha áprilisban születik a baba, majdnem fél éves lesz, mire a nagy oviba megy ősszel, így erősebb lesz az immunrendszere, mire a nagy minden betegséget IS hazahord
okt. 24. 07:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont úgy vagyok mint a kettes, azzal a különbséggel, hogy az én nagyobbam 2 hónap híján lesz 4, mire így majd oviba megy, kistesója akkor lesz 7 hónapos. Nem lett volna szívem így beiratni, hogy pont jön a tesója.
okt. 24. 08:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#3 novemberben születik a baba, a nagyobb pedig csak áprilisban lesz 3!

Megvárnám a szeptembert!

Nálunk a kicsi februárban született és szeptemberben, 3 évesen kezdte a nagy az ovit, így terveztem, teljesen jó volt

okt. 24. 09:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a 2 év 3 hónapos gyerkőc szeptemberben kezdte volna a bölcsit, de szeptemberben érkezett a testvére is, így végül úgy döntöttünk nem megy bölcsibe. Majd jövő szeptemberben oviba, így pont egy évet leszünk itthon hármasban. Hát hazudnék ha azt mondanám, hogy nem rohadt nehéz, de nekem az is az lenne, ha most időre kéne mindent csinálni, mert beszoktatás, aztán reggel kelni kell, délután menni a nagyért, közben szerencsétlen totál meg lenne borulva (több hasonló sztori is van a környezetünkben), mert nem rég érkezett a kistesó, ami önmagában is hatalmas változás és akkor még intézménybe szokás is megy... Én örülök, hogy már 1 éves lesz a pici mire kezdjük a naggyal az ovit. Talán kicsit ő is rugalmasabb lesz, össze is szokunk, nem is viseli meg annyira és a legfontosabb, volt itthon egy olyan értékes évünk, csomót programoztunk, bandáztunk, a nagy is megismeri az új családtagunkat.

Csak azért ne add be oviba, hogy ne kelljen két gyerekkel lenned... A tieid basszus, bármilyen nehéz is, soha nem jön vissza ez az időszak.

okt. 24. 09:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Márciusban született nálunk a tesó, utána következő szeptemberben ment oviba a nagy, kereken 4 évesen.

Nekünk így volt jó. Mérsékelte a testvérféltékenységet, bár hazudnék, ha azt mondanám hogy egyszerű volt otthon.

De utána se volt könnyebb, hogy elkezdte, mert minden szart hazahozott a kicsinek. És az se volt könnyű, hogy esőben-hóban-sarban, de hozni-vinni kellett a nagyot egy olyan picivel, aki még nem ül, nem jár. Csoportszoba emeleten, babakocsit se lehetett felvinni, hordozóban összeizzadtunk, anélkül kéz nélkül voltam, a "nagynak" pedig még mindenben segíteni kellett...

okt. 24. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Hát az lenne csak az igazán gáz, ha beadnád tavasszal. Mármint, nem egyszerű beszokni az oviba (ha egyáltalán felveszik, amit erősen kétlek), főleg úgy nagyon nehéz, ha amúgy anya otthon van, pláne egy kistesóval! A gyerek teljesen úgy éli meg, hogy őt kirakták, még akkor is, ha később menne oviba, pláne így, ahogy kérdezed, hogy tényleg kiraknád.

Szinte garantált, hogy ha nagy ordítások közepette ott is hagynád, folyamatosan le fog betegedni és viszi haza az újszülöttnek.

Bármilyen más megoldás élhetőbb, szerintem, a nagyobb gyereknek meg egészen biztosan az a jobb, ha szeptemberben kezd, mint a többiek, és nem csak úgy be van rakva egy összeszokott helyre, ami meg még nehezebbé teszi...

okt. 24. 10:31
 9/10 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Lehet hogy kicsit erősen fogalmaztam, de tényleg ezer sebből vérzik egy ilyen tavaszi beszoktatás. Senkinek nem lenne jó.
okt. 24. 14:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, alapból a szeptember volt a terv, csak így pár héttel szülés előtt kicsit bepánikoltam
okt. 25. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!