Vajon biztos így lesz a legjobb?
Fiam a helyi oviban járta a kiscsoportot. Reggeltől ebéd utánig (itthon voltam a hugival, igy nem támogatták az ottalvását én meg nem eröltettem).
Most ovit váltotunk, én pedig megyek vissza dolgozni, így ottalvós lesz.
Ma voltunk beszélgetni az ovónénikkel
Szerintük az lenne a legjobb, semmi beszoktatás. Csak első nap odaviszem és már ott is alszik. Mivel nem most kezdi az ovit, járt már majdnem 1.5évet, tudja mi a "rendszer". Szerintük ha most csak délig menne megszokná azt és nehezebb és hosszabb folyamat lenne az ottalvás megszoktatása.
Rábólintottam, mert végülis csak jobban értenek hozzá, de így minél többet gondolkodok, nem tudom valóban ez lenne-e a legjobb megoldás vagy a fokozatosság.
(Hugit a bölcsibe szoktatjuk be kb ezzel 1 időben)
Szerintem felesleges kockázat.
Mi baj lehet abból ha egy hétig délelőtt jár? Semmi.
Ha viszont az első nap belököd az ajtón és kikészül, onnan nehéz visszacsinàlni. Ha 1% esély lenne erre, sem kockáztatnék, ha egyszer van más.
Tudom, bölcsi, de a fiam 4 hetet szokott be. 2 hét volt az előírt, de csúsztatták és még egy hétig odahívtak altatásidőre, vész esetére. Nagyon szereti a bölcsit, az úgyeletesbe nyáron 10 perc volt "beszoktatni", azt az érzést sem kívánom szülőnek.
Egy próbát megér, mond meg ha nagyon nem megy hívjanak és mész érte.
A foam nem járt sehová, 1 nap ebédután elhozzam, másnap ott is aludt
Egyetértek #5-tel. Gyereknek mondd azt, hogy ott alszik, de az óvónővel beszéld meg, ha ordít, hívnak.
Nem olyan kicsi már, meg fogja érteni, hogy ott kell már aludnia, mert te dolgozni fogsz, de ha még nem kész rá, van pár napotok, hogy visszaszokjon a pajtásokhoz. Ha viszont jól viseli, akkor igaza van az óvónőnek, fölösleges lenne megzavarni, ez csak egy ilyen kapaszkodó, inkább a te megnyugtatásodra😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!