Ovis messenger, reggel kiírja a szülő, hogy x lázas, aznap nem megy, másnap pedig már igen, ti is jeleznétek, hogy ezt nem kellene így?
ÁNTSZ a szalmonelláról: "a baktérium a bélrendszerben, epeutakban hónapokig még megmaradhat, és a korábban fertőzött egyén tovább terjesztheti a betegséget. Az előzőek miatt 0-3 éves gyermekekkel foglalkozó munkahelyeken, egészségügyi- és szociális intézményekben, illetve anyatejjel foglalkozó dolgozók körében, ha a betegségen az illető átesett, két Salmonella mentes székletmintára van szükség ahhoz, hogy ismét egészségesnek minősítsék és dolgozhasson, anélkül, hogy tovább terjesztené a betegséget. A bölcsödébe járó gyermekekre is ez vonatkozik."
Kettő, és csak a fent említett csoportok esetén. Nem, nem teljesen alap 3 széklettenyesztést követelni óvodásoktól. Pláne nem minden kis hasmenésnél.
12
Ne haragudj, de hagy tudjam már én, mi volt az ovi SAJAT szabályzata ott, ahova az én gyerekem járt és akkor, amikor az én gyerekem járt oda.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul volt. Őszintén.
De továbbra sem tartom ésszerűnek a 3 negatív széklettenyesztést. Miért nem rögtön 5-öt kértek?
Mindennek van ésszerű határa.
De eltértem a kérdéstől: én ismerek szülőt, aki a 14 éves gyereke 37.0 hőmérsékletére azt írja, hogy lázas. Nem tudhatjuk, valójában mit ért betegség alatt a messengerbe beíró szülő. Szerintem jobb nem beleszólni.
Nálunk senki nem bírál senkit (legalábbis nyilvánosan, szemtől szembe még nem történt ilyen a 3 év alatt). Egy csónakban evezünk. Ma náluk, holnap lehet, hogy nálunk lesz ugyanaz a probléma. Kár egymásra mutogatni olyan betegségeknél, amelyeknek több nap a lappangási ideje, és már azalatt is fertőz. Inteligencia kérdése ezt belátni, megérteni.
Az más kérdés, hogy sajnálom a gyereket, amiért betegen nyűglődik az oviban, és nem kapja meg az otthoni megfelelő pihenést, ápolást... De hogy ezért egymásnak essenek a szülők... teljesen értelmetlen, és felesleges. Nem old meg semmit.
Ezek helyett én inkább a gyerekeim immunrendszerével foglalkozom, meg azzal, hogy amennyit csak lehet, a délutánt a friss levegőn töltsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!