Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovis messenger, reggel kiírja...

Ovis messenger, reggel kiírja a szülő, hogy x lázas, aznap nem megy, másnap pedig már igen, ti is jeleznétek, hogy ezt nem kellene így?

Figyelt kérdés
Nálunk mióta elkezdődött a tanév, azóta ez van. Reggel bírják, hogy a gyereknek ez vagy az a baja, aznap nem megy és hozzáteszik, hogy ha jobban lesz akkor másnap már "érkezik". És mindig érkezik, akár láz, akár hasmenés, fülfájás vagy más fertőző nyavalyája van... Az óvónő egy kedves, fiatal, kezdő és nem szól semmit.
okt. 21. 07:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak annyit írnak, hogy nem megy, ha egyáltalán írnak. Így eleve nem tudja senki, hogy miért nem ment, ha valahogy számon tartja. Nekem pl fogalmam sincs, hogy a huszonpár gyerekből ma épp hány ment be és abból melyik nem ment, mert beteg, mert nem álldogálok ott és ellenőrzöm őket. Ha az enyém beteg lesz, nem viszem.
okt. 21. 11:16
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

ÁNTSZ a szalmonelláról: "a baktérium a bélrendszerben, epeutakban hónapokig még megmaradhat, és a korábban fertőzött egyén tovább terjesztheti a betegséget. Az előzőek miatt 0-3 éves gyermekekkel foglalkozó munkahelyeken, egészségügyi- és szociális intézményekben, illetve anyatejjel foglalkozó dolgozók körében, ha a betegségen az illető átesett, két Salmonella mentes székletmintára van szükség ahhoz, hogy ismét egészségesnek minősítsék és dolgozhasson, anélkül, hogy tovább terjesztené a betegséget. A bölcsödébe járó gyermekekre is ez vonatkozik."

Kettő, és csak a fent említett csoportok esetén. Nem, nem teljesen alap 3 széklettenyesztést követelni óvodásoktól. Pláne nem minden kis hasmenésnél.

okt. 21. 11:18
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

12

Ne haragudj, de hagy tudjam már én, mi volt az ovi SAJAT szabályzata ott, ahova az én gyerekem járt és akkor, amikor az én gyerekem járt oda.

okt. 21. 11:28
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt vonom kétsegbe, hogy ez történt veletek, hanem azt, hogy ez indokolt volt-e.
okt. 21. 12:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Hát én indokoltnak láttam akkor is. Valószínűleg közbe játszott az is, hogy az én gyerekem infúzióra lett kötve, mert konkrétan semmi nem maradt benne, alul, felül jött ki minden
okt. 21. 12:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ilyen rosszul volt. Őszintén.

De továbbra sem tartom ésszerűnek a 3 negatív széklettenyesztést. Miért nem rögtön 5-öt kértek?

Mindennek van ésszerű határa.

De eltértem a kérdéstől: én ismerek szülőt, aki a 14 éves gyereke 37.0 hőmérsékletére azt írja, hogy lázas. Nem tudhatjuk, valójában mit ért betegség alatt a messengerbe beíró szülő. Szerintem jobb nem beleszólni.

okt. 21. 12:50
 17/18 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk senki nem bírál senkit (legalábbis nyilvánosan, szemtől szembe még nem történt ilyen a 3 év alatt). Egy csónakban evezünk. Ma náluk, holnap lehet, hogy nálunk lesz ugyanaz a probléma. Kár egymásra mutogatni olyan betegségeknél, amelyeknek több nap a lappangási ideje, és már azalatt is fertőz. Inteligencia kérdése ezt belátni, megérteni.

Az más kérdés, hogy sajnálom a gyereket, amiért betegen nyűglődik az oviban, és nem kapja meg az otthoni megfelelő pihenést, ápolást... De hogy ezért egymásnak essenek a szülők... teljesen értelmetlen, és felesleges. Nem old meg semmit.

Ezek helyett én inkább a gyerekeim immunrendszerével foglalkozom, meg azzal, hogy amennyit csak lehet, a délutánt a friss levegőn töltsék.

okt. 21. 16:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
9es: engem is felhívtak 1x, hogy kihányta a tízórait, menjek érte. Mire odaértem 40 km/h-val száguldozott a kismotorral az udvaron, óvónő megjegyezte,hogy igen, feléledt. Visszamentünk az öltözőbe a cuccáért, kérdezem tőle van-e koszos ruha, vagy kiértek a wc-be, vagy mi volt? Mire a gyerek halál nyugodtan közli, hogy ő csak visszaköpte a tojáskrémes kenyeret a tányérra, mert nem ízlett neki. Határidős munkám volt aznap, amit fejezhettem be otthon az unatkozó gyerek mellett, remek volt :D A messenger csoportba nálunk sem írja be a betegséget senki, esetleg járványkor szoktunk egyeztetni,hogy van-e még beteg, milyen lefolyású volt, stb, de a reggeli jelzés csak az óvónőnek és az élelmezésvezetőnek megy.
okt. 22. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!