Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovis messenger, reggel kiírja...

Ovis messenger, reggel kiírja a szülő, hogy x lázas, aznap nem megy, másnap pedig már igen, ti is jeleznétek, hogy ezt nem kellene így?

Figyelt kérdés
Nálunk mióta elkezdődött a tanév, azóta ez van. Reggel bírják, hogy a gyereknek ez vagy az a baja, aznap nem megy és hozzáteszik, hogy ha jobban lesz akkor másnap már "érkezik". És mindig érkezik, akár láz, akár hasmenés, fülfájás vagy más fertőző nyavalyája van... Az óvónő egy kedves, fiatal, kezdő és nem szól semmit.
okt. 21. 07:37
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*Nem bírják, hanem beírják
okt. 21. 07:38
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nem jelezném. Semmi közöm hozzá. Az a gyerek már úgyis lefertőzte a csoportot a tünetek megjelenése előtt. Az, hogy hol labadozik a gyereke, nem az én dolgom.
okt. 21. 07:49
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
nem értem, ezt miért kell a többi szülővel megosztani, elég, ha az óvónő tud róla... a többi szülő meg azt lát bele, amit akar, vagy az a baj, hogy miért küldi a gyereket még betegen is, vagy az, hogy egy köhintéssel minek otthon tartani.
okt. 21. 08:03
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
Passz, nálunk csak orvosi papír ellenében jöhet vissza.
okt. 21. 08:07
 5/18 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk benne is van egy ilyen a házirendben, hogy ha lázas lesz a gyerek, utána 3 napig nem mehet. Nekem is van munkám, én is voltam 2 hétig otthon, aztán 2 nap után megint lázas lett, hát maradtam megint. Mindenkinek nehéz ez a kezdeti, betegeskedő időszak, jó lenne legalább nem direkt kiszúrni a másikkal. Persze van, hogy már előtte megfertőzi a csoportot, de azért basszus a gyerekünkre is legyünk már annyira tekintettel, hogy ne ott kelljen lábadoznia.
okt. 21. 08:15
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

Most erre amúgy mit lehet mondani?

Ha megírod, úgyis tojni fog ra a szülő, mert tuti azért viszi, mert a munkahelye nem tolerálja, ha otthon van a gyerekkel. Nem fogja azt visszaírni neked, hogy ja bocsi, igazad van, inkábn kirúgatom magam és éhen halunk.

okt. 21. 08:18
 7/18 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nem jelezném, de azt se, ha lázas lenne a gyerekem. Köze nincs hozzá a másik huszonix szülőnek, csak és kizárólag rám, meg az óvónőre tartozik. Hidd el, van olyan is, hogy a gyereknek semmi baja, csak lázas, meg olyan is, hogy bizony van baja, de nem lázas, sőt, semmi tünete nincs. Első esetben halálosan fel vagy háborodva, hogy hogy meri a szerinted beteg gyereket bevinni, második esetben meg fogalmad nincs róla, hogy a gyerek fertőző és az egész csoport "miatta" betegszik le.

Nálunk pl szabaly volt a hasmenés után csak és kizárólag 3 negatív szeklettenyesztes után engedni a gyereket. De ha a szülő nem mondja el, hogy q gyereknek hasmenése van, már nem is él ez a szabály, ugye.

okt. 21. 08:52
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Jezusom, 7-es, ez a szabály hol volt? Nagyon durva. 4 gyerekem van, egyiknek se volt soha széklettenyésztése, ellenben hasmenése már jópár, amik 1 vagy 2 nap alatt spontán elmúltak. Ráadasul egy tenyésztés legalább 5 nap! Ilyenből 3??? Nem tudom elhinni, hogy ez létezik/letezett bárhol is.
okt. 21. 09:31
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont emiatt szüntették meg a messenger csoportot.

Mert minden anyuka okosabb volt, mint az óvónő vagy az orvos.

Pl: Hazaküldték a fiam mert hányt. Mint kiderült azért, mert gombát adtak neki, holott elmondtuk, nem ehet. Amikor mentem érte, tisztáztuk. Az óvónővel beszéltem meg, hogy ha aznap már nem hány, másnap viszem. Este még beírtam a csopiba, hogy megy. 4 anyuka is nekem esett, mert hányt-ment a hasa a gyerekemnek (nem is értem honnan szedték), hogy képzelem ezt?

Na én ezért nem bánom, hogy ez megszűnt.

Nálunk telefonon kell szólni azóta.

Egyébként én ki sem írnám, mi baja a gyerekemnek, de nem is foglalkoznék más gyerekre vonatkozó kiírással. Az nem nekem szól, hanem az ovinak.

okt. 21. 09:48
 10/18 anonim ***** válasza:
32%

8

Nem írnám le hol, de teljesen alap volt azután, hogy szalmonella fertőzés söpört végig az ovin.

okt. 21. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!