Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyi az ovis csoportpénz?

Mennyi az ovis csoportpénz?

Figyelt kérdés

Gyűjtötök csoportpénzt? Ha igen, mennyit? Mennyi lenne reális egy állami óvodában, ahova kb.mindent vinni kell? Milyen befizetési szisztéma jött be nektek?

Szeretnénk kialakítani a sajátunkat, ezért nagyon érdekelnek a tapasztalatok, meglátások.

szept. 26. 02:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk félévente 10000 Ft. Hogy ez mennyire reális, nem tudom, éppen ezért nem is ágáltam ellene. Igaz, ebben van olyan "úri huncutság" is, mint szúnyogriasztó, mert rengeteg az udvaron a szúnyog és akkor nem kell egyesével minden gyereket a sajátjával fújni (mondjuk az enyém otthon sem hagyja, hogy fújkáljam). Meg ami szappant központilag adtak, az több gyerek kezét kicsinálta, a dadus most vett kézkímélőt, de valószínűleg ez is csoportpénzből megy majd. Hivatalosan ők semmit nem kérhetnek, de ha valaki felajánlja, akkor elfogadhatják.

Gyümölcsöt külön viszünk, be van osztva, szerencsére lehet saját termést is.

szept. 26. 12:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mit tudtok lepontozni a tényeken? 😀 Nem véleményt nyilvánítottunk egy témában, hanem leírtuk azt, ami a mi ovinkban szokás.
szept. 26. 12:14
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
10.000/év. Elvileg ki hogy akarja, úgy fizeti, havonta, félévente vagy egyben az egészet. Tavaly két részletben akartam fizetni, felét első félévben, felét a másodikban, de eltelt 3-4 hónap és várt egy üzenet a kisfiam ovis zsákjában, hogy fizessem be a maradék összeget, mert meg lett szavazva szülőin, hogy lesz csoportpénz és 10.000 Ft. Nem igazán értettem, hogy milyen jogon kérik előre, de inkább kifizettem. Idén inkább kifizettem egyben, engem ne szólítgassanak fel más szülők. Főleg, hogy kiderült, hogy tavaly sem fizette be mindenki.
szept. 26. 17:43
 14/20 anonim ***** válasza:
73%
Kifejezetten jómódú csoportokba járnak a gyerekeink, de nincs csoportpénz.
szept. 29. 06:13
 15/20 anonim ***** válasza:
Most meséljem el, hogy a wc papírt a szülők finanszírozzák?
szept. 29. 06:56
 16/20 anonim ***** válasza:
46%
14-es vagyok és kérdezném: miért lettem lepontozva???
szept. 29. 10:03
 17/20 anonim ***** válasza:
61%
Én felcsútoltalak, annyi van, hogy vannak, akik automatikusan ledöngölik a burzsujokat, de gondolom nem államiban tengődtök akkor, úgy meg nyilván jut az "adományok" halmaiból kukazsákra is.
szept. 29. 16:11
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"...gondolom nem államiban tengődtök akkor, úgy meg nyilván jut az "adományok" halmaiból kukazsákra is."

Ez önkormányzati óvoda.

szept. 29. 19:39
 19/20 anonim ***** válasza:
46%
Good for you.
szept. 29. 20:54
 20/20 anonim ***** válasza:
500/hó, egyben fizettem.
okt. 7. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!