Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jogos, ha nem adok be csoportp...

Jogos, ha nem adok be csoportpénzt idén?

Figyelt kérdés

Lehet, megosztó lesz ez a kérdés, mégis kíváncsi vagyok, mit gondoltok.

A tavalyi nevelési évben lelkiismeretesen adtuk be a csoportpénzt, (havi 1000 Ft, amit egy összegben az első hónapban ki is fizettünk. Az volt a terv, hogy év végén elviszik belőle kirándulni a gyerekeket. Év végén kiderült, sok család nem akart/tudott beadni csoportpénzt, így nem jött össze a kirándulás. A pénzt más formában sem akarták az óvónők felhasználni, állítólag "érdeklődés hiányában elmarad" a program, amit kitaláltak kirándulás helyett. Nem tudom, végülis mire ment el, vagy mire fog elmenni az a pénz, ami bent maradt. (Kezdek gyanakodni, hogy a nemfizető szülők pont ezért nem adták be tavaly, amiért én sem fogom idén, szóval ez egy ördögi kör lehet).

szept. 2. 13:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg azt aki gyűjtötte, hogy mire költötték a befizetett összeget, nyugodtan megteheted. Ha kitérő/fura választ kapsz, akkor erre tudsz hivatkozni, hogy nem fizetsz, mert a tavalyi pénz is eltűnt/amit válaszolnak.
szept. 2. 13:27
 2/16 anonim ***** válasza:
97%

Jogos.

Ha kell valamire, akkor használják azt, amit korábban befizettetek.

szept. 2. 13:29
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Amit az első ír, kiegészítve azzal, hogy szervezzék úgy a kirándulást, mint egy iskolában. Előre megtervezik, tájékoztatnak, részletet szednek, aztán elviszik a gyerekeket. Arra, hogy adj 12 ezer forintot, vagy kapsz érte valamit vagy nem, erre nem adnék. A mai világban naivitás jót feltételezni idegenekről, akármilyen szomorú is ezt kimondani. Nekem volt egy tanár ismerősöm, aki folyton mesélte a sztorikat, hogy hogy hordja haza a 35 tekercs wc papírt, meg 35x2 buszjegyet, amiket bekéretett a szülőktől. Volt ez a végtelenül kedves, mosolygós alsós tanító néni...
szept. 2. 13:31
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Jogod van arra, hogy megnézd a számlákat, amire költöttek. Szülőin meg kell beszélni, hogy vagy mindenki fizet, vagy senki. Havi ezer forint a mai világban nevetséges összeg, akinek ennyi nincs havonta , annak nem kellett volna gyereket sem vállalni. De nyilván ha más nem fizeti be, csak páran, az igazságtalan.
szept. 2. 13:34
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
#4 Nyilván nem a havi ezer forint hiányzik neki. De bosszantó havi ezer forintot a kukába dobni, vagy még rosszabb, hogy valaki hülyének néz, és lopja a pénzed. Főleg, hogy ahhoz, hogy ne lopják el a pénzét, nem kell semmit csinálnia, csak nem odaadni annak, aki ellopja. :D
szept. 2. 14:21
 6/16 anonim ***** válasza:
77%
Rákérdeznék mindenképpen, hogy mire lett felhasználva, ha nem lett, akkor mi a terv vele, lehet-e hogy annyival kevesebbet fizetsz be most. De úgy gondolom az a pénz megmarad és ahhoz gyűjtenek tovább, így drágább programokra is tudnak költeni.
szept. 2. 14:46
 7/16 A kérdező kommentje:

#6 Legyen így! Remélem.

Köszi minden választ! :)

szept. 2. 15:21
 8/16 anonim ***** válasza:
84%

Sogoromek kislanya kosegitos oviba jar. Egeszsges de csak ott volt hely a szobatisztasagi problemai miatt. Vegul is lenyegtelen. Rengeteg olyan programot szerveznek az ovin belul amire kulon kell adni penzt vagy eppen ruhat kell venni. Pl.. kaloz nap.. szamomra ez erthetetlen. Ezen felul mindennap meg van melyik gyereknek kell bevinni annyi gyumolcsot hogy mindegyiknek jusson.. plusz ami nalam kiverte a biztositekot hogy eleg gyakran van szinhazi eloadas vagy babozas amire mar parezres volt amire 10 000 is be kellett fizetni. Aki nem fizeti be annak a.gyereke masik.szobaba ucsorog vagy ha szinhaz akkor nem mehet el. Mivel ez kosegito sok a beteg gyerek vagy a visszamaradt igy ertelme sincs ezeknek a musoroknak. Ezen felul meg fizessenek csoportpenzt. En biztos hogy beintenek.

En meg csak most vagyok terhes de ha oda kerul a sor akkor nem fogok.elore fizetni. Ha lesz barmifele kiadas szoljanak es kifizetem.

szept. 2. 16:01
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A csoport pénzből amit veszek azt blokkal vezetem egy füzetben.

Ha kirándulni kell számolják ki mennyi az annyi aki fizet megy aki nem az maradjon otthon.

A csoportpénz anyáknap, gyereknap stb meg alkotáshoz (az előbb írt eseményekhez fűződő kellékek).

De ha a szülő látni akarja megnézheti mot, mikor mennyiért vettünk.

szept. 2. 19:53
 10/16 A kérdező kommentje:
#9 az az érdekes, hogy nálunk az egyéb dolgokra (anyák napja, mikulás, húsvéti ajándék) külön szednek pénzt.
szept. 2. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!