Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jogos, ha nem adok be csoportp...

Jogos, ha nem adok be csoportpénzt idén?

Figyelt kérdés

Lehet, megosztó lesz ez a kérdés, mégis kíváncsi vagyok, mit gondoltok.

A tavalyi nevelési évben lelkiismeretesen adtuk be a csoportpénzt, (havi 1000 Ft, amit egy összegben az első hónapban ki is fizettünk. Az volt a terv, hogy év végén elviszik belőle kirándulni a gyerekeket. Év végén kiderült, sok család nem akart/tudott beadni csoportpénzt, így nem jött össze a kirándulás. A pénzt más formában sem akarták az óvónők felhasználni, állítólag "érdeklődés hiányában elmarad" a program, amit kitaláltak kirándulás helyett. Nem tudom, végülis mire ment el, vagy mire fog elmenni az a pénz, ami bent maradt. (Kezdek gyanakodni, hogy a nemfizető szülők pont ezért nem adták be tavaly, amiért én sem fogom idén, szóval ez egy ördögi kör lehet).

szept. 2. 13:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az oviban 1500 Ft a csp (ugye egy évre 15.000) ahogy tavaly is. De mi is mindig külön adtunk be télapóra, karácsonyra, nyuszira, kirándulásra. Év végén az óvónők ajándéka lett belőle fizetve…. baromi mérges voltam. Lehet én sem fizetek idén erre.
szept. 2. 20:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

9 vagyok akkor mit vesznek?

Számlát mutassanak, blokk is elég, de hogy azért ne a vakvilágba szedjenek pénzt

szept. 2. 20:11
 13/16 A kérdező kommentje:

Atyaég, #11. Ha csak tíz szülő adja be, az már 150 ropi, annyiból milyen ajándék van, plazmatévé? :/

Borzasztó és tényleg lehet én leszek az egyik gyökér anyuka az oviban, de már biztos, hogy nem adok egy fillért se a feneketlen kútba. Ha ünnep van, az más.

szept. 2. 20:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

11 vagyok

Hát ez az, hogy 20 fős a csoport, így már 300.000 és virágot, utalványt meg csokit kaptak. Hogy a többi hová tűnt? Jó kérdés :)

szept. 3. 04:33
 15/16 anonim ***** válasza:

[link]

na tessék

szept. 3. 21:14
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az óvoda csóró. (Főváros…) Csoportpénzből megy az óvodai foglalkozás (gyurma, papír, festék stb.), kiruccanások, van hogy a szappan, szalvéta is, az óvónők pedagógusnapi, karácsonyi, év végi ajándéka. Ezen felül minden nap más gyerek visz be 2 kg gyümölcsöt, be van osztva.

Nagyon nem mindegy az egyébként, hogy milyen eszközöket kapnak a gyerekek, mert az ócsó szrral nem élmény az alkotás, sőt néha még veszélyes is. Én ezt megértem és pengetem rendesen a pénzt. Nem kattogok azon, hogy valaki esetleg nem, mert

1) Lehet, hogy nincs rá lehetősége. Nekem meg van. (Igaz, hogy nincs okostelóm, autóm, tévém és cigire se kell költenem...)

2) Lenne rá lehetősége, de nem fizet. Mindkét esetben a gyerek szívja meg és ez igazságtalan.

Szóval fizetek, nyilván ha valaki meg nem, akkor az általam fizetett pénzből az ő gyereke is kap. Namost, ez engem nem zavar. Örülök, hogy a gyerekének nem lesz azért rosszabb, mert a felmenői… khm, na!

Amúgy meg pontos elszámolás van a költésekről.

szept. 26. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!