Ez esetben tennétek be nasit?
Gyerekeim pénteken mennek először kirándulni az ovival.
(a kicsi 3 éves, a nagy 5, vegyes csoportban vannak, ha ez számít)
Eddig nem szerveztek sosem kirándulásokat amióta ide járunk, most lesz először.
Reggel elindulnak, elötte reggeliznek. Délre visznek hideg ebédet.
2fele érnek vissza az ovihoz.
Az óvónő a csoportba kiírta, hogy csak kulacsot vigyenek.
Erre anyuka aláírt, hogy nasi?
Óvónő annyit írt vissza, hogy nem tiltja meg, de nem is ajánlja. Max nagy csomagos keksz/ropi.
Egy anyuka fellázadt ez alatt, mert ha ő nem tesz, a másik igen, akkor az ő gyereke csak nézni fog.
Ha tesz, hiába sok van benne, a gyereke vagy ad a többieknek, vagy nem. Ha ad is és csak pl a barátainak, a többi megsértődhet.
Vagy az egyiknek csak "tesco gazdaságosra" telik, a másiknak meg márkásra....
Szóval nem tudom.
Eddig akivel beszéltem, pont ezért volt tiltva. Itt ez esetben pedig nem tudom mi lenne a jó, ha tennék-e nekik vagy ha nem.
Azt csinálnám, ami az én gyerekemnek jó, nem pedig azt, ami a másik szülő önérzetét nem sérti.
Ha igényelne egy kis Kinder csokit, vagy csokis Joe nápolyszelet, akkor tennék.
A következő szint mi lenne? Járjon mindenki szakadt ruhában, mert van, akinek csak arra telik? Vagy mossam háziszappanal a haját, mert Juliskáéknak többre nem futja, s nehogy a másik gyereke megérezze a sampon finom illatát az én gyerekemen?
Azt meg végképp nem értem, hogy ilyenkor miért van kiemelve mindig az erőltetett kínálgatás. Oviba azért megy a gyerek, hogy közösségben legyen, nem pedig azért, hogy a szegényebb társait finanszírozza anyagilag. Ha nem telik néna-néha valami édességre másnak, az nem az én hibám, és a gyereknek sem jó, ha azt tanulja meg, hogy amint van valamije, azt el kell szórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!