Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez esetben tennétek be nasit?

Ez esetben tennétek be nasit?

Figyelt kérdés

Gyerekeim pénteken mennek először kirándulni az ovival.

(a kicsi 3 éves, a nagy 5, vegyes csoportban vannak, ha ez számít)

Eddig nem szerveztek sosem kirándulásokat amióta ide járunk, most lesz először.

Reggel elindulnak, elötte reggeliznek. Délre visznek hideg ebédet.

2fele érnek vissza az ovihoz.

Az óvónő a csoportba kiírta, hogy csak kulacsot vigyenek.

Erre anyuka aláírt, hogy nasi?

Óvónő annyit írt vissza, hogy nem tiltja meg, de nem is ajánlja. Max nagy csomagos keksz/ropi.

Egy anyuka fellázadt ez alatt, mert ha ő nem tesz, a másik igen, akkor az ő gyereke csak nézni fog.

Ha tesz, hiába sok van benne, a gyereke vagy ad a többieknek, vagy nem. Ha ad is és csak pl a barátainak, a többi megsértődhet.

Vagy az egyiknek csak "tesco gazdaságosra" telik, a másiknak meg márkásra....

Szóval nem tudom.

Eddig akivel beszéltem, pont ezért volt tiltva. Itt ez esetben pedig nem tudom mi lenne a jó, ha tennék-e nekik vagy ha nem.

szept. 25. 11:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Beszélnék pár szülővel, ha többen raknak, én is tennék egy csomag ropit.

De egyet értek, ez így nem hangzik jól, vagy "kérjenek" nasit, vagy nr legyen senkinél.

szept. 25. 11:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyébként nem kell nasi délelőtt, akkor most se tennék.

Nálunk délelőtt van gyümölcs, tízórait meg csomagolnak kirándulásra.

szept. 25. 11:42
 3/12 A kérdező kommentje:
10kor kapnak gyümölcsöt az oviban. De most ezt nem fogják vinni. 8tól fél 9ig ebédelnek ahogy szoktak, 9kor indulnak. Ebédet visznek csak.
szept. 25. 11:44
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Rohadtul túl van ez bonyolítva. Vagy nem tennék be semmit, vagy ha nasiztatós szülő vagyok, tennék be egy nagyobb csomag krékert/ropit, amiből másnak is adhat. Mert gondolom, ezért írta ezt az óvónő.
szept. 25. 11:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Tennék, max nem eszi meg. Ez egy remek lehetőség arra, hogy a szülők elmagyarázzanak bizonyos dolgokat a saját szintjén a gyereknek.

Pl. Nem köteles megkínálni, de ha ad köszönje meg. Van aki visz, van aki nem, de ne másokhoz hasonlítgassa magát stb.

szept. 25. 12:05
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Felhoznám hogy vegyünk közösen 2-3 nagy csomagos ropit, de külön ne vigyen senki, az ovis korosztályra még nem lehet ezt rábízni , valószínűleg a zacskót sem tudják anélkül kinyitni hogy ezer felé repüljön a ropi.

Ha az óvónő nem ajánlja akkor ne legyen, ha mégis, akkor mindenki belead 50 ft-ot és közös ropi legyen.

szept. 25. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

"Vagy az egyiknek csak "tesco gazdaságosra" telik, a másiknak meg márkásra"

🤦‍♀️ És?

szept. 25. 12:35
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

"Ha tesz, hiába sok van benne, a gyereke vagy ad a többieknek, vagy nem. Ha ad is és csak pl a barátainak, a többi megsértődhet."

Ezt komolyan így leírta? Talán úgy kéne nevelni a gyerekét, hogy ne legyen irigy.

szept. 25. 13:06
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Gyumolcs.

Miert kell mar egy ovodast is nasira szoktatni, borzaszto.

szept. 25. 13:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tennék ha az óvónő nem ajánlja. Ha valaki arcoskodik, akkor így járt. A gyereknek nem ez lesz az egyetlen tapasztalata hogy neki nincs ami másnak. Előfordul, ezt is meg kell tapasztalni.

Szerintem tapintatlanság az ajánlással szembemenni. Éhezni nem fogják hagyni a gyereket.

szept. 25. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!