Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 3 éves kisfiad mennyire...

3 éves kisfiad mennyire beszél érthetően?

Figyelt kérdés
Csak fiúk érdekelnek, mert a lányok tudom hogy korábban csinálnak mindent.
szept. 18. 15:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a mítosz elég nagy butaság. Nekem lányaim vannak az egyik érettebb a korhához képest a másik viszont ha a beszédet nézzük nála sokkal később indult be mint a vele egyidős unokaterstvérénél aki fiú illetve jelenleg is sokkal szebben beszél mint a lányom. 3évessek.
szept. 18. 15:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

jövőhéten lesz 3 éves.

Változatos a szókincse, összetett mondatokban beszél.

(A lányom pont késöbb kezdett el beszélni, problémásabban)

szept. 18. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Már 11 éves, de úgy ment oviba, hogy az óvónénik egy szavát nem értették. Sőt, igazából én sem. Szépen beindult később, beszédhiba nélkül ment nagycsoportba.
szept. 18. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Érthetően beszélt 3 évesen, de saját magáról e/2-ben, rólam e/1-ben, és még ezen belül sem ragozott helyesen, pl. "Te nem tudod megcinálni, én megcináló!" ( = ő nem tudja megcsinálni, csináljam meg én). De érthetőnek érthető volt (az élettani beszédhibáktól eltekintve).
szept. 18. 15:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Most már 4 éves, de egy éve is hibátlanul, teljesen érthetően beszélt.
szept. 18. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én majdnem 3 éves fiam teljesen érthetően, tisztán beszél. A ragokba néha belebotlik, de javít. Korán is kezdett beszélni.

Viszont a nővére 4.5 éves, érteni lehet mit mond, nagyon cserfes, de hibás a beszéde, ezért figyelni kell.

Pl. macka=macska, tocsi=kocsi

sokáig a “l” betű is problémás volt, egyszerűen kihagyta a szavakból: abda=labda, de ez már rendeződött.

érdekes a “r” betűt ki tudja ejteni, a “s/sz” sem volt problémás.

Testvérem fia augusztusban volt 3, folyékonyan, érthetően beszél, hatalmas szókincse van.

szept. 18. 17:40
 7/9 babyboom567 ***** válasza:
77%
Egyáltalán nem beszél,bölcsibe maradt még egy évet,és 4 évesen speciális beszédjavító oviba ment,ott kezdett el beszélni.
szept. 18. 19:20
 8/9 anonim ***** válasza:
14%
Fiam nem volt még egy éves mikor az ap szavakat mondta, cica, anya apa, lámpa stb. 2 évesen mondatokban, mások számára is érthetően, pörgős R betűvel, beszedhiba nélkül beszélt. 3 évesen bő szokinccsel gyönyörűen. Ennyit erről a hulyesegrol. 5 éves lesz, de a lányok felének a beszédét nem érteni az oviban. Raccsolnak, sejpitenek, szörnyű.
szept. 18. 19:31
 9/9 anonim ***** válasza:

3 éves lesz októberben, kb 2,5 éves kora óta beszél folyékonyan mondatokban, többnyire helyesen ragoz, de nagyon sok betűt vagy hangot téveszt, nem tudom hogy kell mondani pontosan.

Tehát pl L-J betűket következetesen cseréli, R-t nem mondja, és random összecserél olyan hangokat is, amiket ki tud mondani jól (igen - inyen, de a G-t simán mondja helyesen pl a rágó szóban). De idegenek is szokták érteni, amit mond, erőlködés nélkül. A szókincse szerintem relatíve nagy, amit érzékszervi tapasztalással le lehet írni, abban ügyes, ami inkább elvont fogalom, pl érzések, azok kifejezésében nem túl érthető, próbálja megfogalmazni, de nem igazán tudja leírni.

Ovis csoportjához képest ő viszonylag jól beszélőnek számít.

szept. 18. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!