3 éves kisfiad mennyire beszél érthetően?
jövőhéten lesz 3 éves.
Változatos a szókincse, összetett mondatokban beszél.
(A lányom pont késöbb kezdett el beszélni, problémásabban)
Az én majdnem 3 éves fiam teljesen érthetően, tisztán beszél. A ragokba néha belebotlik, de javít. Korán is kezdett beszélni.
Viszont a nővére 4.5 éves, érteni lehet mit mond, nagyon cserfes, de hibás a beszéde, ezért figyelni kell.
Pl. macka=macska, tocsi=kocsi
sokáig a “l” betű is problémás volt, egyszerűen kihagyta a szavakból: abda=labda, de ez már rendeződött.
érdekes a “r” betűt ki tudja ejteni, a “s/sz” sem volt problémás.
Testvérem fia augusztusban volt 3, folyékonyan, érthetően beszél, hatalmas szókincse van.
3 éves lesz októberben, kb 2,5 éves kora óta beszél folyékonyan mondatokban, többnyire helyesen ragoz, de nagyon sok betűt vagy hangot téveszt, nem tudom hogy kell mondani pontosan.
Tehát pl L-J betűket következetesen cseréli, R-t nem mondja, és random összecserél olyan hangokat is, amiket ki tud mondani jól (igen - inyen, de a G-t simán mondja helyesen pl a rágó szóban). De idegenek is szokták érteni, amit mond, erőlködés nélkül. A szókincse szerintem relatíve nagy, amit érzékszervi tapasztalással le lehet írni, abban ügyes, ami inkább elvont fogalom, pl érzések, azok kifejezésében nem túl érthető, próbálja megfogalmazni, de nem igazán tudja leírni.
Ovis csoportjához képest ő viszonylag jól beszélőnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!