Manapság van olyan óvoda, ahol nem elvárt a 100% szobatisztaság, mehet pelenkában is a gyerek?
Úgy értve, hogy van valami kompromisszum, pl. beengedik pelenkában, de nem cserélik le napközben (ha mondjuk délben elviszik, vagy csak pár órát van benn a gyerek), vagy lecserélik csak nem dobják ki, hanem anyukának hazaadják a használt pelusok okán keletkező szemetet, és ő kidobja, vagy legalább alváshoz ráadják?
Ugye a legtöbb óvodában nem dobhatnak pelust a szemetesbe a veszélyes hulladék kezelés okán, így a kérdésem inkább az, hogy nálatok megkerülték-e valahogy ezt a fentiek vagy egyebek valamelyikével, vagy abszolút nem akarnak pelenkát meglátni sem?
Mennyire rugalmasak ilyen tekintetben? Van ahol lehet az óvodával komrpomisszumot kötni?
Nálunk beveszik a nem szobatiszta gyerekeket, ha betöltötte a 3 évet, viszont pelenka nem lehet rajtuk, mert veszélyes hulladék és ovi nem tárolhatja, így öltöztetik őket, ahányszor kell.
Pont nem a mi csoportunkban, de amúgy elég sokan vannak így, hát sok a kellemetlenség…
Van egy spec.ovi a városban, ahol vannak pelenkások is a csoportban, de az más, a suli része is ilyen.
Miért hordanak még manapság 3-4 évesek pelenkát?
Tudom sok helyen a bölcsi sem segíti elő, hogy szobatiszta legyen... de a szülők sem foglalkoznak vele? Vagy jobb a gyereknek, mert kényelmes. Kíváncsi vagyok mi az oka, mert mindenhonnan azt hallom, hogy kitolódott a szobatisztaság.
Nem tudom, hogy az elmúlt 1-2évben ez változott e, de itt nálunk (kisváros) nem engedték addig a gyerekeket óvodába, amíg nem voltak teljesen szobatiszták.
Az én gyerekeim másfél évesen szobatiszták voltak (mind a ketten téli gyerekek és nyáron szobatiszták lettek) és olyan sokan vártak bölcsire, hogy nem egészen kétévesen átakarták rakni az oviba a kisebbiket.
Van egy ismerősöm, aki nagyon megszenvedett a 3. gyerekével nem is mehetett oviba, mert egyszerűen nem sikerült neki a szobatisztaság. Én őszintén nemértettem, hogy miért lehet ez, de igyekszem nem ítélkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!