Elkezdtük az ovit de átszeretnénk menni egy másikba Az egyik ok h. annyira meleg van a szobájukba hogy nem lehet bírni, se klíma se ventilátor + a csoportjába csak 3an lesznek kicsik,a többiek mind 5-6evesek. Szoktak problémázni ha vki ovit váltana?
Még nem aludt ott a kisfiam de olyan meleg van a kis szobájukba es nem tudtam hogy nincs klíma.
Azr mondták ez a legfelszeteltebb ovi, mégis van klímás ovi is a varosban.
Nem tudom hogy átszoktak venni most az elején vagy csak évközbe can ilyenre lehetőség?
Es szoktak problémázni hogy miért nem jó a másik ovi stb.?
Itt mindenki kattant? Nem olvastok híreket??
Olyan meleg van több helyen(pl emeletes oviknál is, ahogy iskolákban, gimikben is rengeteg helyen), hogy felnőttek sem bírják, de ti beraknátok a csökkent hőérzettel rendelkező 3 éveseket egy forró lyukba egész napra?
Pont most volt cikk, hogy kirakták a leöveys diákokat, illetve az én gyerekem alsós osztályában IS csak 11:45ig van tanítás, mert a sok ablak, a nem teljesen tégla falak az emeleten olyan kánikulát csinálnak, hogy én inkább a bejáratnál várom a gyereket, meleg van és nincs levegő, ki nem lehet ablakot nyitni, hogy legyen huzat, mert félnek, hogy a sok kis alsós kilöki egymást.. bukón vannak csak.
De azért a 3 évest pároljuk át rendesen, mert a hőguta ismeretlen fogalom és 38 fok már láz és aggódik az anyuka, de ha a teremben van ennyi.. A csoportszoba zsúfoltabb, mint egy osztályterem, nem tudják egyszerre kiengedni az összes gyereket az udvarra, ott sem biztos, hogy van elég árnyék. Aki megteheti, most nem viszi a gyerekét itt nálunk.. Gondolom sok itt a vidéki, aki csak egyszintes hűvös, óriásudvaros, csupafás intézményt tud elképzelni.. Meleg meg minden nyáron lesz, visszatérő gondja lesz a kérdezőnek.
Be kell fizetni klímára, de minimum ventilátort kell bevinni. Bár egyes anyukák szerint a ventilátor ördögtől való, mert "huzatot kap" a gyerek füle/szeme és begyullad, és ha egy nem egyezik bele, nem lehet bevinni. Várd meg az első szülőit, dobd fel a problémát, ha nincs bent valami betegesen aggódós alulképzett, akkor legalább egy ventilátorotok lesz majd nyárra, de lehet, hogy mobilklímát is tudtok majd venni közösen. Emiatt nem kell váltani, csak ha olyan a szülőközösség, akit nem érdekel a gyereke.
Utolsó igazad van ezért egy hét melegért váltsanak ovit ahova már beszokott. szuper ötlet. Gondolom már a tiédet is átvitted máshova nehogy megfőljön szerencsétlen ebben az egy hétben.
De drága kormányunktól azért érdekes, hogy mikor 20 foknál nem lehetetett bent több télen akkor nem volt rövidített óra, sorba lettek betegek a gyerekek.
16
Csak halkan jegyzem meg, hogy azért a klíma nem egy alap dolog. Az emberek túlnyomó többségénél nincs otthon, ergo a gyereket otthon is "párolja". Nem kell ennyire nyavajogni minden xaron.
Amúgy persze, vegyenek a szülők klímát. Mellé fizessék a villanyszamlat is, mert az oviban nyilván arra sincs pénze.
4# kár hogy felpontoztalak, csak tetszett az első mondatod.
Utánna sértő volt amit írtál!!!
A többinek: jövőre is lesz nyár, nem gondolkodtok előre? És lehet szükségem lesz ügyeletre is, akkor agusztus, július stb dög meleg van..
16# köszönöm szépen! Az én emberem vagy!
Így van, es lesz még nyár.. jön a május, június július stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!