Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha a kislányom októberbe lesz...

Ha a kislányom októberbe lesz 6éves (most 5) jövőre muszálj iskolába mennie, maradhat még 1 évet ovis? Vagyis hogy 7évesen kezdhesse az iskolát szeptemberbe, ne 6 évesen kelljen elkezdje (igaz októberbe lesz 7) de maradna még 1évet oviba ha lehet

Figyelt kérdés
szept. 3. 08:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

Kicsit érthetetlen a megfogalmazás számomra, de ha most tölti a 6-ot következő hónapban, akkor jövő szeptemberben már iskolás lesz.

Minek maradna még jövőre is oviban, utána majdnem 8 éves lenne mire elkezdi a sulit.

szept. 3. 08:41
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Így jövőre majdnem 7 évesen kezd és az szerintem nagyon jó. Nekem novemberi a lányom, év vesztes volt, így ő is közel 7 évesen tudta kezdeni az iskolát.
szept. 3. 08:42
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Én is 7 évesen kezdtem a sulit jópár évvel ezelőtt 😁 júniusban voltam 7, szeptemberben meg ugye a suli. A ballagásom 15 évesen volt, pont a szülinapomon 🥰😄
szept. 3. 08:46
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem kellene visszatartani 1 hónap miatt.
szept. 3. 09:03
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
4: de nem jövőre lesz 6 éves, hanem most. Egy hónap múlva. Így nem is értem, mi a kérdés, hiszen jövő augusztus 31.-ig betölti a 6-ot (bőven).
szept. 3. 09:08
 6/14 anonim ***** válasza:
88%
Augusztusban töltötte be a lányom a 6-ot, szeptemberben ment iskolába. Most kezdte az 5. osztályt, nincs semmi lemaradása.
szept. 3. 09:12
 7/14 anonim ***** válasza:
93%
De miert akarnad hogy majdnem 8 evesen kezdje az elsot? Ha jol ertem.
szept. 3. 09:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg iskolaköteles szóval jövőre iskolába kell menjen. De le tudod kérvényezni, hogy maradjon még egy évet oviban. Ő már elég idős lesz, én nem tenném helyedben, de nyilván nem látom a helyzeted.
szept. 3. 10:34
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha kérvényezed az oktatási hivataltól január elején ÉS megadják (ha alá tudod támasztani, hogy miért), akkor maradhat egy évet.

Ha nem, nem.

Lányom harmadikos, van olyan osztálytársa, aki nem bukott és már 10 éves lesz a hónapban, neki annó megadták a halasztást, DE volt is jó oka rá: abban az évben műtötték mindkét lábát és még járni se tudott.

Egyébként jellemzően a tavaszi, nyári gyerekeknek szoktak halasztást kérni.

szept. 3. 11:33
 10/14 anonim ***** válasza:
60%

Kérvényezni lehet hogy had maradjon még egy évet de komoly indok kell mert ez miatt max kinevetnének hiszen betölti bőven a 6-ot sőt szinte a 7-et súrolja már addigra.

Illetve ha tényleg nincs komoly indok nem hiszem hogy a lányodbak túl kellemes lenne 8évessen első osztályba a többi 6évessel.

szept. 3. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!