Ez normális? Csak az én óvodám volt ilyen?
Amikor én ovis voltam, akkor az volt a szabály a mi csoportunkban, hogy a délutáni 2 óra hosszú(!) alváskor nem lehetett kimenni a mosdóba. Megkérdeztem akár 3szor is az óvónőt, de "nem" volt a válasz. A legtöbbször már nem is kérdeztem meg, hanem inkább csak ott feküdtem és vártam hogy végre vége legyen az alvás időnek. Ha meg véletlen bepisiltem, akkor én voltam leszídva hogy "ha kell pisilni akkor szólni kell!" de ha szóltam, akkor sokszor nem mehettem ki.
Ennek már bő 10 éve, de még mindig emlékszem minden kicsi részletre.
Ez normális? Más óvodákban is van / volt ilyen? A gyereketekkel történt ilyen? Ez egyáltalán legális?
#1es igen, minket is elküldtek alvás előtt, de az nem sokat használt, mert kb 15 perc után újra kellett.
Azt még elfelejtettem hozzá tenni, hogy ebédnél elég sok vizet adtak nekünk. Közvetlen utána kellett menni mindenkinek pisilni, és alváskor vagy kiengedtek, vagy a túlnyomó többségben nem. Nagy csoportosan már ki tudtam számolni hogy mennyi pohár víztől kb mikor és mennyire kellett pisilni. És még annyi, hogy ez baromi sokszor megtörtént. Szerintem mindennap.
A fiam kimehet van hogy 5 percenként megy, azótán mikor ötödjére már nem engedik, bepisil, neki ez egy unalom űző.
Baromság, hogy nem engedik én elaludtam oviba és arra keltem lehet kb 30 perc sem volt(5 évesen volt, az emlék nem friss 45 leszek) hogy pisilnem kell, és csak azért nem tudtam visszaaludni mert tartogattam, majd bepisiltem.
Van akinek kicsi a hólyagja én általános alsóban is küzdöttem, minden szünetbe rohantam a wcre, majd kb 30 perc eltelt az órából és már visszaszámláltam, hogy mehessek megint, így az utolsó 15 percben már semmi másra nem is tudtam figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!