Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
A múlt héten az oviba be kellett fizetni 700 ft-ot. Két ovónőnk van. Egyiknek odaadtam felcimkézve a pénzt. Tegnap azzal zaklatott a másik ovónő hogy én nem fizettem be a gyereknek a pénzt. Mondtam befizettem, de nem hitte el. Ismét be kellett vigyem a 700 ft-ot. Nem azért mert nekem 700 ft olyan sok lenne, de ha esetleg ez a "kidobott" +700 ft számítana mit tennék? Miért engem von felelősségre az ovónő amikor az ő hibájuk hogy nem találják/elvesztették a pénzt.
jún. 4. 08:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A másik óvónőnek kellett volna jelezni, valószínűleg elfelejtette felírni, hogy ti is fizettetek már, de ha szólsz neki, akkor jelzi a kollégákának, hogy tényleg így van, nem kell újra befizetni.
jún. 4. 08:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Elvileg a másik megkérdezte attól akinek odaadtam és azt mondta nem emlékszik rá hogy oda lett adva.
jún. 4. 08:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt tanú, akkor számon kérheted, egyébként meg legközelebb kérj egy aláírást erre az esetre hivatkozva, bármennyire is néznek furcsán. Most 700 ft, legközelebb 2000, aztán ki tudja...
jún. 4. 08:23
 4/11 anonim ***** válasza:
44%

Mi a véleményem?

Írnék egy levelet két példányban és mindkét óvónőnek eljuttatnám. A levél lényege az lenne, hogy:

1. Én befizettem a pénzt, borítékban, a gyerekem nevét ráírva X napon adtam oda délután Y óvónőnek. Olyan lehet, hogy nem emlékszik rá, de ha talál a táskájában egy borítékot egy óvodás gyereke nevével felcímkézve, akkor rá kéne jönnie, hogy miről is van szó.

2. Mivel 700 Ft tényleg apróság, újra befizetem, de mostantól csak úgy vagyok hajlandó átadni pénzt, hogy viszek egy átvételi elismervényt, amit az óvónő előttem aláír. Innentől pedig igazolni tudom, hogy átadtam a pénzt, úgyhogy nincs több mellébeszélés.

Egyébként elég valószínű, hogy az illető óvónő "keresetkiegészítésként" elrakta magának a pénzt és letagadja előtted. Esetleg megosztozott rajta a két óvónő. Ha van FB-csoportja az óvodai csoportnak és konfrontatív természetű vagy, simán kiírhatod oda is, akkor elég nagyot fog szólni a történet.

jún. 4. 08:29
 5/11 anonim ***** válasza:
93%

Azzal, hogy újra befizetted, elismerted, hogy nekik van igazuk. Én nem fizettem volna újra be, megmondtam volna, hogy keressék csak meg, mert nem tudod hová tették, de az biztos, hogy beadtad, és ne rajtad kérjék számon, hogy ők hová tették.

Legközelebb pedig én is kérnék átvételi elismervényt...

jún. 4. 09:02
 6/11 anonim ***** válasza:
96%
A 4-es szerintem kicsit túltolja, nem hiszem, hogy szándékos lenyúlást kellene feltételezni, és nyilvánosan ki kellene írni. Az viszont jó megoldás lehet, hogy innentől lepapíprozni 5 Ft átadását is, mert tényleg bosszantó, hogy egyszer már befizetted, bármilyen kis összegről is van szó.
jún. 4. 09:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ilyenkor alapból van egy névsor amit a kezedbe nyomnak, hogy írd alá és úgy adom oda az összeget. Így nincs belőle konfliktus.
jún. 4. 09:17
 8/11 Derjaderja ***** válasza:
100%

Nálunk van minden gyereknek egy boríték egy ràragasztott táblázattal.

Ezen szerepel minden hónap és befizetés.

Amikor bekérik, ráírják az új összeget, alatta van egy üres hely arra hogy bejelöljek a befizetést amikor beviszem benne a pénzt.

Esetleg javasolj egy hasonló megoldást.

Nem tudok szándékosságot feltételezni az összeg kicsisége és a pénz elvesztésének "ciki" volta miatt, de ez az "add oda valakinek" rendszer ez nem jó.

jún. 4. 09:56
 9/11 A kérdező kommentje:

azt mondták nem írták fel a lányom nevét arra a papírra ahova leírták azoknak a nevét akik már befizették. nekik ez egyenlő azzal hogy nem fizettem be.

még ha nagyobb összegről lenne szó akkor átgondolnám azt hogy eltenné valamelyik.

jún. 4. 09:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
#9 Elfelejtették felírni, de majd amikor összeadják rá fognak jönni, hogy több lesz. A kérdés inkább hogy ezek után elismerik-e, hogy tényleg 2x fizettél. Szerintem nem fogják.
jún. 4. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!