Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai ballagásra mit szoktak...

Óvodai ballagásra mit szoktak adni manapság a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Én szerintem 30 éve semmit nem kaptam, nem tudom most mi a szokás. Anyósom rákérdezett, szívesen venne valamit a fiamnak. Én nem ragaszkodom hozzá, de azt sem szeretném, hogy ha beszélget a kis barátaival, azt kelljen mondania hogy semmit sem kapott...

Milyen értékben, milyen jellegű ajándékot vennétek kisfiúnak?

máj. 15. 22:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

4!

A ballagás egy adott korszak lezárása a gyerek, a szülő és a pedagógus/nevelő számára. Fontos abban a szakaszban. Nyilván egy bölcsődét vagy óvodát mindenki el tud végezni, de abban az életkorban nagy dolog számukra, hogy tovább lépnek. Erről az átlag szülő, az átlag család, akik szeretik egymást és a gyereket szívesen megemlekezik.

Normális családban amúgy a gyerek életének nagy lépéseit fontosnak tartják, sőt, emlékeznek is ra: ilyen fontos lépés pl amikor először atfordul, amikor felül, feláll, első szó, stb.

máj. 16. 07:29
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

én 30 vagyok. Nekem a ballagás annyi volt, ami az oviban volt. Ünnepség plusz utána sütizés.

Tesóim 13-15 évesek. Náluk is ugyan ez volt.

Fiam jövőre ballag, nála annyival lesz extrább, hogy nem csak mi szülők leszünk ott, hanem a mama is. Max egy fagyizás utána.

Viszont unokatesóm lánya tavaly ballagott. Ott 20 fő vendégsereg, ajándéknak laptop, 20ezres játékok.... kérdeztem is unokatesóm, hogy általános után kocsit, érettségi után meg majd házat kap?

máj. 16. 08:20
 13/21 anonim ***** válasza:
26%
Mi sem keritettunk neki nagy feneket, elég lesz később össze ülni pl ebéd, vacsora keretében, 8.-os, közép sulis ballagaskor. :)
máj. 16. 11:29
 14/21 anonim ***** válasza:
25%

"kérdeztem is unokatesóm, hogy általános után kocsit, érettségi után meg majd házat kap?"

Nem mindegy neked hogy az ő gyereke mire mit kap? Magánügye. Ő így érezte jónak. Szerinted egy fagyi elég, szerinte meg nem. Neked nem kötelező húszezres ajándékot venned a te gyerekednek, neki meg nem kell fagyizni vinnie, ha ő ajándékot adna.

máj. 16. 14:54
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Keresztfiamnak penzt adtam, pokemon plusst es elvittem megvenni az elso taskat es tolltartot.
máj. 16. 15:46
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
máj. 16. 15:53
 17/21 anonim ***** válasza:
95%
Szép ünnepség, valóban fontos esemény az ovis kisgyerek életében, de nem az ajándékoktól és a nagy rokoni összejöveteltől lesz az. AZ ovis ünnepség a fontos benne.
máj. 16. 16:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk hagyomány lett belőle, hogy a nagymamától Janikovszky Évát kap a ballagó. Velem kezdték 83-ban, ezt kapta anyutól a lányom, és jövőre tőlem is ezt kapja az unokám :)
máj. 16. 16:23
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly a lányom az iskolatáskát kapta.
máj. 16. 17:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Iskola táskát kapott, benne voltak a szükséges dolgok (tolltartó, tornazsák, uzsonnás doboz, uzsonnás táska, kulacs), meg néhány egyéb dolog (édesség, könyvek, legó, kicsi plüss)
máj. 17. 09:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!