Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kiscsoportos gyermeket elenged...

Kiscsoportos gyermeket elengedtek az ovis kirándulásra?

Figyelt kérdés
A lányom vegyes csoportba jár. 14-en vannak, ebből 4-en kicsik, akik ősszel kezdték az ovit. A héten mennek az állatkertbe (Budapest), sajnos szülő nem mehet velük. Félek, hogy nehogy valami baj legyen.
2024. máj. 13. 16:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%
3,4 éveseket még nem vitték sehova. De középsőbe se viszik őket messzire, bár én a helyi folyó látogatásnak se örültem. Van pár nem normális, neveletlen gyerek, akiknek eszébe jut kilokni a többit az útra pl
2024. máj. 13. 20:24
 12/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek adom a zöld pontot, aki a kirándulás ellen vagy mellett érvel.

Nem a távolságról van szó, mert mi a 14. kerületben lakunk, annyira nem messze az állatkertől.

Én féltem a lányomat, mert amúgyis is kis cseppség termetileg is. Félek, hogy egy pillanat alatt benyul a kerítésen, ahová nem kell, félek, hogy a nagy melegbe nem fog elég folyadékot inni, mert fél lesz pörögve, elfelejt inni, elfelejtik kínálni. Rengeteg turista van nap mint az állatkertben. Félek, hogy egy pillanatra nem figyelnek, és elrabolják. Nem bántani akarom az óvónéniket, hogy nem tudnak vigyázni a gyerekekre, de még kiscsoportos. Vagy csak simán elfárad kb. 9-től 15 óráig tervezik. Neki hosszú idő pihi nélkül, nagy területen is van.

Én vidékéről származom.

Ott ovis kirándulás, csak szalonna sütés volt az erdőben szülőkkel.

Általános 2. osztályban, mentünk el a Sóstói Állatkertben. Oda jöhettek szülők, anyukám is jött, sok más szülő is. Amikor anyukám tehette, jött velünk. Egerben is negyedikes kirándulásra, Pestre ötödikes kirándulásra. Ott a tanárok, óvónénik és a szülők jobban összetartottak, hiszen falubéliek voltak, jól ismerték egymást.

Akinek jött az anyukája, nem volt kivételezve, hogy az anyukája minden bazárt, fagyit, jégkrémet megvesz neki, a másik, akinek nincs anyukája, meg irígykedjen, és nézze. Itt erre hivatkoznak, ami érthető is. Szerintem arról is van szó, hogy nem akarnak "kerülgetni" anyukákat. Itt a fővárosban azért megvan a távolságtartás.

Sajnos ilyen 5 vagy 6 órás sétálós programot nem bír még a lányom, ezért még nem fog menni. Mi max. 2 órás aktív programokat csinálunk a családdal. Vagy, ha egésznap vízparton vagyunk strandolni, árnyékban, fa és napsátor alatt vagyunk sokat, és alszik is a lányom.

2024. máj. 13. 22:15
 13/18 anonim ***** válasza:
78%
Az enyém szeptemberben kezdte az ovit,full kiscsiportba jár,mindenki 4 éves.Mennek az állatkertbe,mindenki engedi őket,és nem,nem féltem.Sétálni is szoktak menni,ott is ugyanúgy párban közlekednek, ugyanúgy kell rájuk figyelni.Szülők nem mehetnek itt sem,ha mennek az rosszabb különben,mert akkor mindenki mást akar,máshova akar menni,a saját anyukájának,vagy neki sem fogad szót,stb.Így még nincs mese,menni kell a többiekkel együtt,az óvónéni a főnök és kész.2 csoport megy együtt,50 fő,és 8 felnőtt lesz velük,óvónénik,dadusok.
2024. máj. 14. 06:27
 14/18 anonim ***** válasza:
50%
Az egedz nalos nagyon sok. A nagyok is visszaernek alvasidore,nem hogy a 4 evesek. Nekik aludniuk kell,nem is ertem. Majd a buszon elalszik a csop.80% a es ki fogja visszscipelni oket kezben, fele fel sem ebred majd, annyira ki lesz utve. Ez igy jo nagy marhasag.
2024. máj. 14. 07:25
 15/18 anonim ***** válasza:
38%
Nem. Ha lehetne azt sem engedném hogy ki vigyék az ovi területéről. A beiratkozáskor ilyen kérdés nem volt a papíron sajnos, de olyan volt hogy engedem-e hogy az ovi busszal vagy autóval szállítsa, nemet jelöltem.
2024. máj. 14. 16:33
 16/18 anonim ***** válasza:
29%
A lepontozók jó lenne, ha felfognák, hogy nem minden gyerek egyforma. A szülő jobban tudja, hogy alkalmas-e egy kirándulásra. De ennyi eszetek van, hogy ezt se fogjátok fel.
2024. máj. 15. 10:49
 17/18 A kérdező kommentje:
Végül is, úgy döntöttünk, hogy mégis megy. Mindenki ment, nem akartuk, hogy kimaradjon az élményekből. Nagyon jól érezte magát! Nagyon vigyáztak rájuk az óvónők.
2024. máj. 16. 17:53
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván, ez a munkájuk.

Örülök, H jól érezte magát:)

2024. júl. 6. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!