Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovis szülinapozásnál ez...

Ovis szülinapozásnál ez mennyire van rendben az ovi részéről?

Figyelt kérdés
Szerintem hatalmas hülyeség... arról van szó, hogy van egy 23 fős csoport, ahol 7 kisgyerek tejfehérje érzékeny. Nincs más ételallergia ebben a csoportban. Ennek a 4 gyereknek a szülei vihetnek házi készítésű süteményt, amikor a gyerekeiknek szülinapja van. Mindenki más csak bolti, számlás sütit vihet be. Idén kitalálták, hogy az allergiásokra való tekintettel, a bolti süti is kizárólag tejfehérjementes lehet. Ez szerintem nem fair így, nem értem miért nem "elvárt" akkor a többitől is ugyanúgy a bolti, ha már mindenki másnak is ilyet kell venni...és nem igazán örülök neki, hogy ellenőrizetlen otthoni körülmények között készült ételt adnak a gyerekeknek, itt már volt, hogy a csoport szalmonellás lett házi sütizés után, páran kórházban is voltak miatta🙁
febr. 17. 11:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez szerintem is hatalmas hülyeség. Egyáltalán nem örülnék, nem fair, és én is tennék panaszt. Ugyanúgy lehet mentest is kapni boltban, cukrászdában.
febr. 17. 12:17
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Én direkt rá szoktam kérdezni, hogy van-e valami érzékenység, derült-e ki új, annak megfelelően rendelek cukrászdait. Viszont cserébe ugyanakkor elvárom, hogy az érintett szülő se otthon süsse, hanem akkor ugyanazzal a lendülettel áldozza rá azt a pluszt, amit én is megteszek az ő gyerekéért. Ez így fer. Nem a gyerekek tehetnek róla, nem büntetném egyiket sem, ártani meg főleg nem akarok, de azért a lófsznak is van vége. Vagy lehet balhézni, de akkor én olyan tortát rendelek, amilyet én akarok, nem érdekel, hogy az övé eheti-e, de házi cuccból az enyém se kaphat.
febr. 17. 14:07
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem egyébként ha az illető szülőkkel beszélsz,biztosan mindenki boltit fog vinni,ezen nem fognak problémázni. Nem a szülők tehetnek a korlátozásról! Van nekik elég bajuk így is.
febr. 17. 14:11
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Én felnőttként se igen szeretem a más által sütött házi sütit, többször macskaszőr volt benne, munkahelyen nagy divat volt névnapot/szülinapot ünnepelni, rákényszerítve mindenkire, eszembe se jutott házit vinni. Ha már vinni kell, akkor legyen bolti vagy cukrászdai mindenkinek.
febr. 17. 14:16
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

Ilyenkor örülök, hogy nálunk ez a sütizés megszűnt. Előre csomagolt cuccot lehet vinni, azt meg sokan inkább nem visznek, vagy le van tudva egy dörmivel és egy üdítővel.

Azt értem, hogy mentes legyen mindenkinek a sütiji, de a bolti kontra otthoni süti "kivételezést" nem értem és nem is tetszene. Nem azért mert mindenáron otthon akarnék sütni, hanem mert akkor legyenek mindenki számára egyforma szabályok és végső soron valószínű olcsóbb otthon összedobni valami mentes cuccot, mint cukrászdában rendelni. Az más téma, hogy egy érzékeny gyerek anyukája elhiszem hogy tud mentes tortát sütni és tényleg odafigyel mindenre. Akinek nincs érzékeny gyereke, az meg lehet megfeledkezik magáról vásárlás közben és mondjuk minden laktózmentes, csak a vaj nem, vagy csak a rányomott tejszínhab nem, vagy tudomis én... Gondolom emiatt a szabály, mégha fura is.

febr. 17. 14:45
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van a csoportban tejfehérje alergiás kisgyerek neki az anyukája süt csak neki mikor szülinapoznak a többi szülő boltit vihet. Illetve ha az említett kisgyereknek van a születésnapja akkor a többi gyereknek szintén boltit visz az anyuka.
febr. 17. 17:44
 17/18 anonim ***** válasza:
84%
Az egyébként tényleg nem baj, hogy menteset kell rendelni, amit általában szakember készít, felelősségre vonhatóan. Nem teher megtenni vagy megfizetni egy kisgyerek kedvéért, mert tényleg nem tehet róla és ne rekesszük már ki. De egy random anyuka, akivel talán éppen csak köszönőviszonyban vagyok, az ne tegyen a gyerekem elé semmilyen saját maga készített ételt, pláne ne, ha nem vagyok ott. Volt ismerősöm például, hogy teljesen normális volt, semmi nem látszott rajta, aztán egyszer elmentem hozzájuk és egy pohár vizet sem fogadtam el inkább. Pedig nem vagyok kényes, vendéglátós voltam évekig, láttam ezt-azt.
febr. 17. 20:18
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kellene beengedni semmilyen kintről hozott kaját. Mindenki ünnepelje otthon a szülinapját, ha az ovis társakkal akad, akkor meg szervezzenek zsúrt neki a szülei.
ápr. 29. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!