Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez rendben van egy óvónőtől?

Ez rendben van egy óvónőtől?

Figyelt kérdés

Gyerek duzzogott, mert nem sikerült beraknia az ovis szekrénybe a kabátját, aztán valahogy összevesztek az óvónővel és kijelentette a gyerekem, hogy neki elege van és világgá fog menni. Az óvónő kinyitotta neki az ajtót, a gyerekem összepakolta a szekrénye tartalmát, majd egy szál pólóban az ajtóhoz lépett és leesett neki, hogy tél van hideg és azt se tudja hova menjen, úgyhogy nem ment.

Kipakolt, kicsit duzzogott, majd leült ebédhez.

Szerintetek jól járt el az óvónő? Mi a helyes szülői reakció?

2020. dec. 2. 17:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
17%
Az óvónőtől nem helyes, csak remélem, hogy az utcai kaput nem nyitotta volna ki neki. A gyerekednek azonban helyén van az esze, hogy így felismerta a helyzetet és letett a világgá menésről, magamat ismerve én nekivágtam volna pólóban is.
2020. dec. 2. 17:13
 2/27 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem rendben van. Nyilván nem az utcakaput nyitotta ki. A gyereket pedig meg kell tanítani arra, hogy nem minden sikerül úgy, ahogy tervezi. Át kell gondolni minden döntést.
2020. dec. 2. 17:16
 3/27 anonim ***** válasza:
75%

Szerinted hogy kellett volna eljárnia?

Nem azt mondom, hogy nincs jobb megoldás, csak kíváncsi vagyok te mit tettél volna, ha ott van még 25 másik gyerek?

Ettől függ mi a helyes szülői reakció.

Én először a gyerekemmel beszélném meg, hogy nélkülem, az apja vagy az óvónő nélkül sosem hagyhatja el az óvoda területét. Ha nem tudja megoldani a problémáját ne világgá menjen, hanem kérjen segítséget.

Az óvónőnek még nem mondanék semmit, de ha még egyszer előfordul, akkor megmondanám, hogy ne az ajtót nyissa ki neki, hanem mutassa meg, hogyan tudja megcsinálni a feladatot.

2020. dec. 2. 17:22
 4/27 anonim ***** válasza:
73%

"Gyerek duzzogott, mert nem sikerült beraknia az ovis szekrénybe a kabátját, aztán valahogy összevesztek az óvónővel"

Minek duzzog ilyenért a gyerek?? Hogy veszett össze az óvónővel?? Miért nem tiszteli az idősebbeket?? Te miért nem neveled a gyereked?? Nem az óvónőnek kell a gyerekeddel harcolni és nem neki kell mindenre megtanítani. Otthon a saját módszereiddel kellene tanítani a gyereked, ha az óvónőjé nem tetszik.

Helyes amit csinált, tudta azt is hogy mi lesz a gyerek reakciója és emiatt is csinálta. De működött is a dolog, befogta a száját és tette amit a felnőtt mondott neki. De miért kellett ehhez csudázni egy sort?? Én nem azt kérdezném, hogy helyesen járt-e el, hanem a gyerekemmel beszélgetnék el, az óvónőtől pedig bocsánatot kérnék, hogy tiszteletlen a gyerekem.

2020. dec. 2. 17:28
 5/27 anonim ***** válasza:
89%
Kevés esetben adok igazat az óvónőknek, de most igaza volt és helyesen járt el.
2020. dec. 2. 17:33
 6/27 anonim ***** válasza:
70%
"Köszönöm, hogy neveli a gyerekem, ha már én nem tudom". Ez lenne holnap reggel a helyes szülői reakciód.
2020. dec. 2. 17:36
 7/27 anonim ***** válasza:
90%
Helyes. Nyilván nem engedte volna elmenni.
2020. dec. 2. 17:40
 8/27 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon jól járt el az óvónő. Hisztis gyereknek nem pátyolgatni kell a lelkét, ha egy felnőttel pofátlanul viselkedik. Mert ugye a "valahogy összevesztek az óvónővel" gondolom azt takarja, hogy a gyerek visszadumált és az óvónő rászólt mire a gyerek beduzzogott.
2020. dec. 2. 17:51
 9/27 A kérdező kommentje:

10en vannak csak, a gyerek sokadszorra sem tudta berakni a nagy télikabátját és segítség helyett bosszankodott(utálja a szekrényt, az túl kicsi, elege van). Ez fix. Aztán nem tudom, mert nem tudta rendesen elmondani, gondolom nem kért segítséget vagy az óvónő nem fedezte fel hogy segíteni kell, vagy csak épp nem tudott együttérezni a gyerekkel(amit megértek, nekem sem megy mindig) és a végén veszekedés lett. Nem tudom ez mit jelent, mindketten csak ennyit mondtak.

Nem vagyok oda a reakcióért, szerintem ha egy gyerek olyan kétségbeesett, hogy kiabálva hisztizve le akar lépni, akkor nem kellene megmutatni neki, hogy mehetsz, nem vagy annyira fontos, hogy visszatartsalak(még ha nem is engedte volna ki a kapun, a gyerek ezt nem tudhatja). Másrészt ja, nem lehet mindig türelmesen megbeszélni vele.

Én nagyon rápirítottam volna, hogy "mégis mit gondolsz, kiengedlek, hogy elüssön az autó vagy elraboljanak?? Az kell neked, hogy bajod legyen, vagy meghalj? Azt hiszed annyira rossz itt az óvódában a rossz szekrénnyel, hogy inkább elcsapadnád magad az autóval? Ha valami bajod van, gyere ide és kérj segítséget, nem lehetek mindig a fenekedben hogy azt lessem, éppen mi nem megy! Fontos vagy, szeretlek, de ez hatalmas butaság és meg ne halljam még egyszer, hogy ilyen eszedbe jut ahelyett, hogy megbeszélnénk! Senki sem akarja, hogy meghalj!"

Tőlem ilyen telik, általában ezt vágom le neki(tőlem is le akar lépni néha, ha besokall), de gondolom x év tanulás és x év ovis tapasztalat után futja jobbra az óvónőnek..

Amúgy azért nem problémáztam, mert az óvónő cukinak tartotta az egészet, és nevetve mesélte, mekkora pukkancs a gyerekem, hogy ilyen messzire is elmegy, milyen nagy komolyan összepakolta a táskáját meg látszott hogy átgondolja a dolgokat..

Nem akarom, hogy az maradjon meg a gyerekben, hogy ő nem fontos, vagy akár az, hogy kimehet, ha akar.

Az épület ajtaját nyitotta ki, azt, amelyik az udvarra néz(de onnan is ki lehet menni)

2020. dec. 2. 17:57
 10/27 anonim ***** válasza:
91%
Túlreagálod.
2020. dec. 2. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!