Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez rendben van egy óvónőtől?

Ez rendben van egy óvónőtől?

Figyelt kérdés

Gyerek duzzogott, mert nem sikerült beraknia az ovis szekrénybe a kabátját, aztán valahogy összevesztek az óvónővel és kijelentette a gyerekem, hogy neki elege van és világgá fog menni. Az óvónő kinyitotta neki az ajtót, a gyerekem összepakolta a szekrénye tartalmát, majd egy szál pólóban az ajtóhoz lépett és leesett neki, hogy tél van hideg és azt se tudja hova menjen, úgyhogy nem ment.

Kipakolt, kicsit duzzogott, majd leült ebédhez.

Szerintetek jól járt el az óvónő? Mi a helyes szülői reakció?

2020. dec. 2. 17:04
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Na ezaz, hogyha egy 5 éves találkozik hirtelen egy problémával, akkor nem olyan vészes, hogy duzzog és hirtelen felindulásból cselekszik, de amikor egy felnőtt, képzett ember x év tapasztalattal, hirtelen felindulásból kinyitja az ajtót, hogy tessék menj világgá, az nem elfogadható, azért, mert a kisgyerek meg a képzett tapasztalt felnőtt nincsenek egy szinten, egy gyerek hibáját egy óvónő nem engedheti meg magának, szerintem, de egy szülő sem, bár a szülőtől elnézhetőbb, se nem képzett, se nem tapasztalt.

Amúgy ja, a gyerekem duzzogott, hisztizett(nyafogós, elégedetlen típus), de nem volt vészes földön fetrengős ordítós cucc, csak duzzogott és zsémbelt.

Na mindegy, túlléptem rajta. Egyébként nem tudom egy óvónőnek készülő ember hogy gondolja, hogy egy gyereknek higgadtan segítséget kell kérnie ha random akadályba ütközik és ideges lesz kérjen szépen segítséget, de ha a tapasztalt képzett felnőttet éri ez, érthető hogy hirtelen felindulásból világgá küld egy ovist.

Egyébként szerintem leckéztetési "ki a főnök" céllal nyitotta ki, az elmondása alapján, hogy érezze a gyerek, hogy rá van utalva.

2020. dec. 6. 07:51
 22/27 anonim ***** válasza:
77%
És így is van, rá van útalva. Jobb, ha nem fenyegeti az óvónőt. Azért álljunk már meg!
2020. dec. 6. 23:01
 23/27 A kérdező kommentje:

Fenyegeti?? Az lenne fenyegetés, ha azt mondaná bàntja! Az én gyerekem el akart menni, mert úgy érezte nem tudja megoldani a dolgot és nincs senki biztos pontja. A hideg miatt(szerinte) maradt csak.

Ne mondjunk már egy távozási szándékot fenyegetésnek, hát el sem hiszem! Ennyi erővel az óvónő fenyegette vele, hogy nem érdekli, menjen csak aztán magára vessen!

2020. dec. 7. 01:48
 24/27 anonim ***** válasza:
70%
Erre értettem egy korábbi hozzászólásomban, hogy nem az a megoldás, hogy elmenekülünk, világgá megyünk, mert lehet senki sem tart vissza, ha hülyék vagyunk. (Igen, lehülyéztem a gyereked). Időben el kell kezdeni megtanulni a problémák megoldását.
2020. dec. 7. 07:39
 25/27 A kérdező kommentje:

Ovis és kivételesen magas iqja van. Nem hülye, hanem gyerek!

Nem is az a megoldás, hogy elmegyünk, de egy ovistól megbocsátható, ha ideges és rosszul dönt, egy képzett tapasztalt szakembertők pedig kevésbé. Az meg felháborító, ha szerinted a menekülés a gyerek fenyegetése, de ha a gyerek elküld(kinyitja az ajtót és azt mondja menj) egy gyereknek, az rendben van.

Egyszerűen nincs egy súlyban a kettő, se a tett, se a helyzet, se az elkövetés miértje.

Na mindegy, nekem elég volt, mintha a józan eszed hiányozna(ha azt hiszed egy rossz döntés nem megengedhető egy ovisnak, a menekülés fenyegetés, de a képzett tapasztalt szakembertől elnézhető, hogy azt mondja a gyereknek menjen csak el, mikor a gondjai van bízva nem csak fizikai biztonságban kellene tartania, hanem érzelmiben is.)

Mindezt azért, mert egy kisgyerek nem tudta megfogalmazni(és nem vették észre) hogy segítségre van szüksége.

2020. dec. 7. 08:45
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, akadj már le erről, és hagyd abba a túldramatizálást, itt ásod a saját gödrödet ezekkel a hosszú litániákkal... Ha ennyire nem bírja bevenni a gyomrod, amit csinált az óvónő, menj el az igazgatóhoz és panaszold be meg mondd el, hogy a te gyerekednek kimagasló az íkúja, már most kenterbe veri a teljes pedagógus gárdát, blabla. Ahogy kifordulsz az ajtón, a hónap röhögését köszönhetik majd neked.
2020. dec. 7. 09:08
 27/27 anonim ***** válasza:

[link]

Ismerős? Szepes Mária már 1955-ben megírta ezt a módszert. A leírásból úgy tűnik, az óvónő is ismerte. Le a kalappal előtte!

2020. dec. 22. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!