Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Melyikkel járnánk jobban?

Melyikkel járnánk jobban?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van. A Kicsi lassan 2,5 éves, a nagy lassan 5.

A nagy a kiscsoportot a helyi oviban járta. Ő szerette, de én nem egészen voltam megelégedve. Semmi foglalkozás, csak játszanak és ennyi. 2db vegyes csoport van. Én csak megőrzőnek mondanám, mert semmi pluszt nem adnak nekik.

Szeptembertől a kicsit bölcsibe kellett adnom. Mivel a mi településünkön nincs, ezért a szomszéd településen, ahol dolgozom, oda irattuk be.

Ezzel egyidőben a fiam is átvittük abba az oviba.

Az ovival 100%ra megvagyok elégedve. Fiam jobban is szereti mint a helyit.

Viszont a bölcsi katasztrófa. Szeptember óta tegnap elött volt a 10.alkalom, hogy hazaküldték a gyereket, mert lázas. 10 perc alatt ott voltunk érte mindig, természetesen addigra csoda folytán meggyógyult. Tegnap elegem lett, bevittem reggel a gyereket, mert semmi baja az ég egyadta világon. Nekemesett a nevelő, mert benne a házirendbe, hogy betegen nem vihetem, azonnal vigyem orvoshoz.

Ma felkerestem a vezetőóvónőt (ovi, bölcsi egyben), aki közölte, hogy mindenki helyi, mi vagyunk bevándorlók, alkalmazkodjunk a szokásokhoz. Hozzáteszem nem 1 gyerek volt ma is úgy benn, hogy taknya nyála egybe... az nem baj.

Elgondolkodtunk, hogy kivesszük, átiratjuk a helyi oviba. Vissza. Áprilisban tölti a 2,5-et a kicsi, bevennék őket. De akkor menne a nagy is, mert 2 helyen nem szeretném őket.

Viszont a nagynak látom, hogy jót tesz az új ovi. A kicsi szeptembertől lesz ovis ha maradunk. Szóval nem tudom mi tévő legyek. Ti melyiket választanátok?

Maradnátok, ahol nyiltan utálnak minket, vagy visszamenni, ahol meg nem fejlődik a gyerek annyit.

febr. 7. 09:19
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Mondtam a vezető óvónőnek ezt is, hogy legközelebb viszem a lázmérőt és csak akkor hozom el, ha valóban lázas.

Konkrétan közölte, hogy nem kötelező dolog a bölcsöde, nem kötelesek a lányomat betegen őrizgetni, ha nem viszem a jelzésük ellenére haza, kiteszik végleg a bölcsiből, van más a helyére.

Az ovinak is ő a vezetője, de azzal annyival jobb helyzetben vagyunk, hogy arra nem figyel annyira. Ott az óvónők szava dönt, velük meg semmi problémánk. De ha a kicsi egy rossz csoportba/óvónőhöz kerülne... akkor ugyan ott vagyunk. Az ovis alkalmazottak nagy része rokona a vezetőnek.

Apuka messze dolgozik, így nem tud ilyen esetekben sajna hazaugrani. Vagyis nem csak a távolság, mert lényegében Budapest-Szfvár vonal. De ő viszi az embereket, 9 embert nem hagyhat ott, vagy nem hozhat elöbb haza emiatt.

Egyébként állami ovi volt. 4vagy 5 éve baptista fenntartású, ha ez számít.

febr. 7. 13:06
 12/13 anonim ***** válasza:
91%

Kérd hogy az igazgatónő ezt adja írásba hogy egyből bejelenthesd,egyben kérj papírt orvostól hogy az utóbbi xy hetekben nem volt beteg.

Jogszabály szerint persze nem kötelező a bölcsi,de nem tehet meg akármit. Keresd ki mi érvényes rá nyomtasd ki és dugd az orra alá. Én mindig így jártam el annál aki azt hitte azt tehet amit akar

febr. 7. 13:25
 13/13 Bogica0616 ***** válasza:
Ha az ovit is ő irányítja, plusz sok rokona dolgozik ott, én egyiket sem járatnám oda, ha ennyire ellenszenves velem. Lesz még gondod vele később is
febr. 9. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!