Első vagy a második babával aludtatok kevesebbet? Melyikkel voltatok kimerültebbek?
Másodikkal
De azért mert az első is kelt még..
Nálunk a másodikkal.
Az elsőhöz órát lehetett volna állítani. 3 óránként evett nagyokat napi 5x napközben, délután aludt egy nagyot (2, néha 3 órát is) egész nagycsoportig, és az éjszakát is átaludta 3 hós korától.
A kicsi össze-vissza csinált mindent, evés, alvás, sosem tudtam kiszámítani, másfél évesen már nem aludt délután és még 3 évesen is kelt éjszaka 2-4x.
(De személyiségre is teljesen más típusok. Pl. a nagy hasfájós volt, a kicsi nem, a nagyot megviselte a fogzás, a kicsit nem, a nagy nem volt annyira szeparációs szorongós, a kicsi igen, a nagy durván dackorszakos volt, a kicsi nem, a nagy kitartó, a kicsi szétszórt, a nagy távolságtartó, a kicsi érzelgős... stb.)
Viszont egy szavazásból nem tudod megjósolni, a tieid milyenek lesznek, mert ismerek családot, ahol a testvérek nagyon hasonlóak, és olyat is, ahol az első gyerek volt a rosszalvó, a második meg a nyugis.
Az elsővel. Hasfájós volt, volt olyan, hogy fél óránként kelt éjjel. Az első 4 hónapban alig aludtunk valamit. Semmit nem csináltam mellette, mert ha aludt én is aludtam, ha ébren volt, csak kézben volt el. De 6 hónapos kora után ő is nagyon jó baba lett és jó alvó is a mai napig (5 éves).
A második nagyon nyugodt, első perctől kezdve nagyon jó alvó. Órát lehetett volna állítani hozzá, éjjel is csak egyszer kelt enni. Napközben ha nem aludt, akkor is elnézelődött nyugalomban a kiságyban vagy a játszószőnyegen. Az első gyerek után azt hittem csak legenda, hogy vannak ilyen nyugodt babák😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!