Melyikkel járnánk jobban?
2 gyerekünk van. A Kicsi lassan 2,5 éves, a nagy lassan 5.
A nagy a kiscsoportot a helyi oviban járta. Ő szerette, de én nem egészen voltam megelégedve. Semmi foglalkozás, csak játszanak és ennyi. 2db vegyes csoport van. Én csak megőrzőnek mondanám, mert semmi pluszt nem adnak nekik.
Szeptembertől a kicsit bölcsibe kellett adnom. Mivel a mi településünkön nincs, ezért a szomszéd településen, ahol dolgozom, oda irattuk be.
Ezzel egyidőben a fiam is átvittük abba az oviba.
Az ovival 100%ra megvagyok elégedve. Fiam jobban is szereti mint a helyit.
Viszont a bölcsi katasztrófa. Szeptember óta tegnap elött volt a 10.alkalom, hogy hazaküldték a gyereket, mert lázas. 10 perc alatt ott voltunk érte mindig, természetesen addigra csoda folytán meggyógyult. Tegnap elegem lett, bevittem reggel a gyereket, mert semmi baja az ég egyadta világon. Nekemesett a nevelő, mert benne a házirendbe, hogy betegen nem vihetem, azonnal vigyem orvoshoz.
Ma felkerestem a vezetőóvónőt (ovi, bölcsi egyben), aki közölte, hogy mindenki helyi, mi vagyunk bevándorlók, alkalmazkodjunk a szokásokhoz. Hozzáteszem nem 1 gyerek volt ma is úgy benn, hogy taknya nyála egybe... az nem baj.
Elgondolkodtunk, hogy kivesszük, átiratjuk a helyi oviba. Vissza. Áprilisban tölti a 2,5-et a kicsi, bevennék őket. De akkor menne a nagy is, mert 2 helyen nem szeretném őket.
Viszont a nagynak látom, hogy jót tesz az új ovi. A kicsi szeptembertől lesz ovis ha maradunk. Szóval nem tudom mi tévő legyek. Ti melyiket választanátok?
Maradnátok, ahol nyiltan utálnak minket, vagy visszamenni, ahol meg nem fejlődik a gyerek annyit.
Az nem jutott eszedbe, hogy elvidd a gyereket orvoshoz aki ad igazolást, hogy nem beteg, majd másnap a gondozó kezébe nyomd?
Ha újra telefonál, viszed a rendes lázmérőt, megméred előtte. Ha homlok mérővel mérnek, közöld vele dobja a francba. 38 fok alatt hőemelkedés, 38,5 alatt lázat amúgy se csillapítunk. Gyógyszert pedig az engedélyed nélkül nem adhat.
Velem 1* játszották ezt el oviban, a gyerek nem volt lázas, ott is hagytam őket a francba, és megmondtam nekik nem viszem haza gyereket aki kicsattan.
Egészen biztosan nem rángatnám vissza a nagyot a régi"rossz" oviba. Akkor sem ha a kicsit teljesen máshova a világ végére kell hordani kellene hordani.
De különben szerintem valamit nagyon benéztél, mert a kiscsoportosoknak sehol sincs "kötelező" foglalkozás,szóval a régi ovival sem volt elvileg semmi baj.
2!
Minden alkalommal vihettem orvoshoz, vinni az igazolást, különben be se engedték volna. Így amelyik nap elvittem, plusz a dokis nap ( ha szerencsénk volt és rendelt másnap) minimum 2 szabi/hazaküldés.
3!
Kiscsoportos volt igen... Kora szerint. De vegyes csoportok vannak, mint írtam.
Az összes odajáró gyerek 2,5től 6 évesig ketté van osztva, az 1 csoport.
csoporton belül pedig mindenki ugyan azt csinálja. Ha kiscsoportos, ha nagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!