Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Amikor jött a kistesó a...

Amikor jött a kistesó a nagytesót hány hétig nem vitted oviba?

Figyelt kérdés

jan. 12. 11:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
31%
Úgy tűnik. Az enyém akkor sem megy majd, legalább egy hónapot együtt leszünk. Amúgy sem szeretném, hogy február végén hazahozzon bármit is, de nem csak a kicsi miatt. Lassan 5 éves, de ha beteg vagy lázas, akkor együtt alszunk. Egy újszülött mellett hogyan? Nagyjából sehogy. Pedig pontosan azért lesz babaöböl is, hogy ha a nagy is szeretne éjszaka, akkor alhassunk együtt. Nem értem egyszerűen, hogy mi az, hogy nem hiányzik az oviból a nagyobb. Mintha zavarna otthon csóri. Csak akkor minek mégegy ha a meglevő is nyűg?
jan. 13. 22:03
 22/28 anonim ***** válasza:
49%

Nem értem egyszerűen, hogy mi az, hogy nem hiányzik az oviból a nagyobb.

Talán azért, mert az óvoda nem büntetés. Nem azért járt oda, mert nincs kistestvére, hanem mert jó hely, ahol barátokkal játszhat. Lehet, hogy egyeseknek elképzelhetetlen, de egy kiegyensúlyozott gyerek szeret oviba jár i, mert jó ott neki, barátai vannak, és tudja, hogy délután jönnek érte a szülei (vagy más) és mehet haza. Egy ovis korú gyerek szeret a kortársaival lenni.

Az én fiam sem maradt otthon egy napot sem csak azért, mert kistestvére született. Szeretett oviba járni, nem fejlődött vissza, nem pisilt be újra, nem ébredt fel éjszaka. A kicsi pedig nem lett beteg.

Normális kommunikációval nem azt érzi, hogy ő nem maradhat otthon, hanem azt, hogy a kicsi nem mehet oviba mert még túl kicsi hozzá, de majd megnő, és ő is ovis lesz. A fiam rém büszke volt a húgára, és mutogatta a barátainak délután, hogy nézzétek, a babakocsiban az én testvérem van.

Egyébként meg unalmasnak tartott, hiszen (az ő szemével nézve) semmi érdekeset nem tudott csinálni. Aludt, evett es sírt.

Az ovi nem lapasszolás, hanem a növekvő gyerek fejlődését szolgálja. Jó hely.

jan. 14. 08:23
 23/28 anonim ***** válasza:
Az enyém is szereti az ovit meg a kis barátait, de nálunk mások az igények.
jan. 14. 10:07
 24/28 anonim ***** válasza:
72%

#21-es, 4 gyerekem van, vicces is lett volna, ha a legkisebb születésekor azt mondom mindenkinek, hogy na, akkor most itthon ül velem mindenki 2 hètig és aléltan nézi a babát! :) Így is imádta mindenki, a betegségeiket nem kapta el a baba, és mindenki azt érezhette, hogy nem változott olyan nagyot a világ, az élet ugyanúgy megy tovább, a megszokott biztonságos medrében, ahogy eddig is. Szerintem nekik az állandóság érzése sokat segített abban, hogy mindenki (még az előző legkisebb is) zökkenőmentesen vegye a tesószületést. Senki nem is regresszált, számunkra ez volt a jó döntés.

És nekem sem ment volna olyan jól a szórakoztatásuk 0-24-ben az első pár hétben. Nem gondolom, hogy a "minek neki még egy gyerek?" kategória, ha nem a szülés utáni regenerálódás alatt szuperanya valaki. Nem elpateroltam őket, hanem az addigi megszokott ritmusunkban éltünk, és így is eléggé odatettem magam reggelente és délutánonként, hogy kapjanak belőlem eleget. Ráadásul nálunk a legkisebb baba 1 hós korában jött a téli szünet, akkorra már bőven felépültem, és sokkal jobb volt akkor 0-24-ben együtt lenni.

jan. 14. 11:57
 25/28 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy aléltan kell nézni? Nem kell kiforgatni ilyen fszságokra, amit más ír. Szerintem meg fontos, hogy együtt legyünk, hogy érezze, hogy attól, hogy lett egy kisbaba még ő is ugyanolyan fontos, mint eddig. Kell alkalmazkodni mindenkinek, de veled is ugyanúgy töltök időt és játszok és szeretlek. De kinek mi. Nálunk attól még ez van. Senkitől sem hallottam egy szó panaszt sem. Szakemberek, óvónénik, védőnő pedig kifejezetten támogatta a dolgot.
jan. 14. 13:00
 26/28 anonim ***** válasza:

Nézd, én erre reflektáltam: "Nem értem egyszerűen, hogy mi az, hogy nem hiányzik az oviból a nagyobb."

Nem én voltam aki megütközött más döntésein.

Leírtam, nekünk mi és miért vált be. Teljesen elfogadom, hogy másnak más. Nem kiforgattam a szavaid, nyilván sehol sem csak aléltan nézi a család az újszülöttet. Ezzel a kifejezéssel azt érzékeltetten csupán, hogy a nekünk, a gyerekeimnek milyen abszurd lenne a dolog. De ha nektek így volt jó, az is szuper. Szerintem ebben nincs jó vagy rossz döntés. Nyugi.

jan. 14. 13:47
 27/28 anonim ***** válasza:
Engem is lepontoztak, én vagyok, aki először megkérdezte a gyereket, hogy akar-e oviba menni, a gyerek meg akart. Tiltottam volna meg neki, vagy mit kellett volna csinálnom, hogy a lepontozók elégedettek legyenek velem?
jan. 14. 15:02
 28/28 anonim ***** válasza:
Akik szerint aki viszi a gyerekét oviba a kistesó születése után, az lepasszolja, meg megszűnik létezni, az mégis mit gondol, ha 2 hét otthonlét után megy a nagyobb oviba? Az is lepasszolás, meg megszűnik létezni a nagyobb?
jan. 14. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!