Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Vannak még olyan óvodák, ahol...

Vannak még olyan óvodák, ahol a fiúk is harisnyában és rövidnadrágban vannak bent?

Figyelt kérdés

jan. 3. 19:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%
Nyolcvanas években voltam ovis. Egy fiúra nem emlékszem, aki így öktözött volna. A lányok viseltek csak harisnyát. Akkoriban leggings még nem volt, csak később általánosban.
jan. 5. 19:02
 12/28 anonim ***** válasza:
73%
En a 80 evekbe voltam iskolas.. nalunk kellett hordani ket növerem van .az ö harisnyait kaptam meg .meg karacsonyra is volt hogy kaptam.tesin abba kellett lennünk nekünk is fiuknak.
jan. 6. 08:29
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Ó, még olyan ovi is van, ahol a délutáni alváshoz is rajtuk hagyják a harisnyát. Erre mondjuk semmilyen reális indokot nem tudok.
jan. 7. 13:26
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A 10- es valaszolóval értek egyet,pontosan úgy volt nalunk is,ahogyan leírta! Nemcsak mi lányok voltunk annak idején harisnyanadrágban oviban,hanem a fiúk is.Én 77-80- ig jártam óvodába,és bizony senkinek sem volt közömbös a harisnyanadrág!

Ráadásul iskolában is kénytelen voltam hordani,mert anyukám keményen rászoktatott,hiába mondtam neki,hogy nagyon gyűrődik,meg lecsúszott,az volt rá a válasza,hogy nincs más harisnya, ez van,tessék hordani!Nem volt mit tennem,mert a szüleim is elég szigorúan neveltek engemet,és a nálam 3 évvel fiatalabb öcsémet is!Ő megkapta a kinőtt harisnyáimat,nem maradt ki belőle,hogy ne hordja!És tényleg így volt,csak ez a bordázott harisnyanadrág létezett!Volt is belőle otthon egész szép gyűjtemény vegyes színekben. A fehér ünnepségeken a suliban szinte elengedhetetlen volt,de olyan alkalom is adódott,mikor nyáron is kénytelen voltam felvenni, mert az alkalom úgy kívánta meg!Sőt mi több! Tesiórán télen,ha nagyon hideg volt ,akkor a fiúktól-lányoktól a tesitanárnő kifejezetten kötött harisnyanadrágot kért! Fiúk sötét színekben a tornyagatya alá,nekünk lányoknak fehér,vagy vajszínű harisnyát kellett felvenni a tornadressz alá!

De érdekes módon nem volt ennek ellenére semmi cikizés a fiúk között.

jan. 7. 18:38
 15/28 anonim válasza:
89%
Manapság szerintem már nem kötelezhetik. Nekünk még kötelező volt, és ha ez nem lett volna elég még anyám is szivatott a harisnyával, ha tél volt mindig fel kellett vennem nadrág alá még iskolás koromban is. Még büntetésből is kellett hordanom elég sűrűn és olyankor csak fürdéshez vehettem le.
jan. 8. 17:44
 16/28 anonim ***** válasza:
78%
Kedves utolso. En ugyan igy voltam gyerekkkromba fiu letemre.a nagymamámnal meg rövidnadraggal is felkellettvennem ha me tünk valahova. Es most is hordok. Igaz nem olyan vastag bordázottat. Es azeretem. A paromnak is tetszik.
jan. 9. 05:04
 17/28 anonim válasza:
84%
Én már pontosan nem emlékszem az ovodás időszakomra az már régen volt a 80-as évek elején. De iskolában még mi fiúk is tesiztünk harisnyába rövidnadrággal, ugyan úgy ahogy a lányokon is ez volt. És ahogy emlékszem nem okozott senkinek problémát. Senki nem rinyált érte. Nem úgy mint a mostaniak hogy, gyakorlatilag az a fiú aki harisnyát hord azt gyakorlatilag teljesen le nézik. Emlékszem anno mindig fel vettem nem kellett kérnie a szülőknek, hideg telek voltak akkoriban és a harisnyanadrág nélkülözhetetlen volt, másképp szét fagytál volna. Nekem akkor is és most felnőtt fejjel is simán felveszem mert nekem semmi bajom vele, sokkal jobb mint bármi más.
jan. 9. 06:47
 18/28 A kérdező kommentje:
Azért vannak itt elég bizarr válaszok. Harisnyával büntetni?! (15-ös) Kinek jut eszébe ilyen? :(
jan. 9. 17:23
 19/28 anonim ***** válasza:
74%
12-13 éves lehettem(70-es évek),amikor nyáron egyszer a biciklivel volt egy csúnya esésem,és mindkét térdem lehorzsolódott ,nem volt valami szép látvány.Még akkor is csúnya volt,mikor a sebbevonatok (varr) leestek.Épp akkor készültünk a szüleimmel a távol élő rokonainkhoz egy hétvégére,és a meleg ellenére felvettem a szoknyámhoz egy fehér bordázott pamutharisnyanadrágot, mert a lábamat el kellett valahogy takarnom a horzsolás miatt,és ragaszkodtam az akkor kapott szoknyához is.Nem haltam bele,kibírtam benne 2 napot simán.Nem léteztek még akkor leggingsek,más választásom nem volt!
jan. 9. 19:59
 20/28 anonim ***** válasza:
80%
Nekem.a.80evekben.meg volt hogy abba mentem iskolába rövidnadrággal. Meg evnyiton is kek rövidnadrággal kellett viselnem. Mint a növereimnek. Fiu létemre
jan. 10. 05:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!