Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Vannak még olyan óvodák, ahol...

Vannak még olyan óvodák, ahol a fiúk is harisnyában és rövidnadrágban vannak bent?

Figyelt kérdés

2024. jan. 3. 19:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%
Nyolcvanas években voltam ovis. Egy fiúra nem emlékszem, aki így öktözött volna. A lányok viseltek csak harisnyát. Akkoriban leggings még nem volt, csak később általánosban.
2024. jan. 5. 19:02
 12/28 anonim ***** válasza:
73%
En a 80 evekbe voltam iskolas.. nalunk kellett hordani ket növerem van .az ö harisnyait kaptam meg .meg karacsonyra is volt hogy kaptam.tesin abba kellett lennünk nekünk is fiuknak.
2024. jan. 6. 08:29
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Ó, még olyan ovi is van, ahol a délutáni alváshoz is rajtuk hagyják a harisnyát. Erre mondjuk semmilyen reális indokot nem tudok.
2024. jan. 7. 13:26
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A 10- es valaszolóval értek egyet,pontosan úgy volt nalunk is,ahogyan leírta! Nemcsak mi lányok voltunk annak idején harisnyanadrágban oviban,hanem a fiúk is.Én 77-80- ig jártam óvodába,és bizony senkinek sem volt közömbös a harisnyanadrág!

Ráadásul iskolában is kénytelen voltam hordani,mert anyukám keményen rászoktatott,hiába mondtam neki,hogy nagyon gyűrődik,meg lecsúszott,az volt rá a válasza,hogy nincs más harisnya, ez van,tessék hordani!Nem volt mit tennem,mert a szüleim is elég szigorúan neveltek engemet,és a nálam 3 évvel fiatalabb öcsémet is!Ő megkapta a kinőtt harisnyáimat,nem maradt ki belőle,hogy ne hordja!És tényleg így volt,csak ez a bordázott harisnyanadrág létezett!Volt is belőle otthon egész szép gyűjtemény vegyes színekben. A fehér ünnepségeken a suliban szinte elengedhetetlen volt,de olyan alkalom is adódott,mikor nyáron is kénytelen voltam felvenni, mert az alkalom úgy kívánta meg!Sőt mi több! Tesiórán télen,ha nagyon hideg volt ,akkor a fiúktól-lányoktól a tesitanárnő kifejezetten kötött harisnyanadrágot kért! Fiúk sötét színekben a tornyagatya alá,nekünk lányoknak fehér,vagy vajszínű harisnyát kellett felvenni a tornadressz alá!

De érdekes módon nem volt ennek ellenére semmi cikizés a fiúk között.

2024. jan. 7. 18:38
 15/28 anonim válasza:
89%
Manapság szerintem már nem kötelezhetik. Nekünk még kötelező volt, és ha ez nem lett volna elég még anyám is szivatott a harisnyával, ha tél volt mindig fel kellett vennem nadrág alá még iskolás koromban is. Még büntetésből is kellett hordanom elég sűrűn és olyankor csak fürdéshez vehettem le.
2024. jan. 8. 17:44
 16/28 anonim ***** válasza:
78%
Kedves utolso. En ugyan igy voltam gyerekkkromba fiu letemre.a nagymamámnal meg rövidnadraggal is felkellettvennem ha me tünk valahova. Es most is hordok. Igaz nem olyan vastag bordázottat. Es azeretem. A paromnak is tetszik.
2024. jan. 9. 05:04
 17/28 anonim válasza:
84%
Én már pontosan nem emlékszem az ovodás időszakomra az már régen volt a 80-as évek elején. De iskolában még mi fiúk is tesiztünk harisnyába rövidnadrággal, ugyan úgy ahogy a lányokon is ez volt. És ahogy emlékszem nem okozott senkinek problémát. Senki nem rinyált érte. Nem úgy mint a mostaniak hogy, gyakorlatilag az a fiú aki harisnyát hord azt gyakorlatilag teljesen le nézik. Emlékszem anno mindig fel vettem nem kellett kérnie a szülőknek, hideg telek voltak akkoriban és a harisnyanadrág nélkülözhetetlen volt, másképp szét fagytál volna. Nekem akkor is és most felnőtt fejjel is simán felveszem mert nekem semmi bajom vele, sokkal jobb mint bármi más.
2024. jan. 9. 06:47
 18/28 A kérdező kommentje:
Azért vannak itt elég bizarr válaszok. Harisnyával büntetni?! (15-ös) Kinek jut eszébe ilyen? :(
2024. jan. 9. 17:23
 19/28 anonim ***** válasza:
74%
12-13 éves lehettem(70-es évek),amikor nyáron egyszer a biciklivel volt egy csúnya esésem,és mindkét térdem lehorzsolódott ,nem volt valami szép látvány.Még akkor is csúnya volt,mikor a sebbevonatok (varr) leestek.Épp akkor készültünk a szüleimmel a távol élő rokonainkhoz egy hétvégére,és a meleg ellenére felvettem a szoknyámhoz egy fehér bordázott pamutharisnyanadrágot, mert a lábamat el kellett valahogy takarnom a horzsolás miatt,és ragaszkodtam az akkor kapott szoknyához is.Nem haltam bele,kibírtam benne 2 napot simán.Nem léteztek még akkor leggingsek,más választásom nem volt!
2024. jan. 9. 19:59
 20/28 anonim ***** válasza:
80%
Nekem.a.80evekben.meg volt hogy abba mentem iskolába rövidnadrággal. Meg evnyiton is kek rövidnadrággal kellett viselnem. Mint a növereimnek. Fiu létemre
2024. jan. 10. 05:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!