Létezik h ennyire beteges legyen egy gyerek ?
A nagyobb lányom 9 a kisebb 3 éves. Ez volt az első olyan bölcsis/sulis szezon hogy még nem voltak betegek.
Béres cseppet és flavon kids lekvárt kapnak.
Az egyik válaszolóval egyet kell értsek. Ameddig a másik szülő hót tetem betegen beviszi a gyereket a közösségbe addig nem fog sokat javulni a helyzet. A kedves anyuka reggel begyógyszerezve, leszedálva beviszi aztán majd ha kiment a hatása csörögnek hogy menjen érte. Majd 2 óra múlva oda is ér, addigra körbefertőz szerencsétlen gyerek mindenkit
Magyar etkezesi szokasok, agyonoltoztetes, ez az eredmeny.
Meg lehet nezni, hogy akarmelyik Skandinav orszagban, vagy fejlett etkezesi kulturaju orszagban mennyi a tomeges gyerek betegseg. Tized annyi.
De amig 26 fok van az ovodakban, 10 fokban mar minden gyerek overallban meg sapkaban, minden koztes etkezes Dormi meg Kubu, addig nem lesz jobb a helyzet.
Nekem se a nagy (4,5 éves lány), se a kicsi (2 éves fiú) nem beteges. A lányom a bölcsiből összesen 1-1 hetet hiányzott, egyszer covid, egyszer 3 napos láz miatt. Aztán mini csoportos lett, ott viszonylag gyakran lett náthás, de igazán beteg csak egyszer. Tavaly volt kiscsoportos, megint csak 2 hetet volt beteg, idén középsős, még nem hiányzott egyszer sem. Fiam szeptemberben kezdte a bölcsit, ő sem hiányzott még egyszer sem. Se orrfolyás, se semmi baja nincs.
D vitamin, C vitamin ezeket adom rendszeresen, béres cseppet kúra szerűen, mi is csináltunk év elején egy broncho vaxom kúrát (mi szülők is). Most kaptak fluenz tetra orrsprayt is influenza ellen. Nagyon sokat vagyunk kint hidegben is, igyekszem minél változatosabb etetni is őket. Nem tudom hogy ettől e ennyire strapabíróak. Nálunk nincs mániákus fertőtlenítés állandóan, nem kapok frászt koszos kéztől sem.
4 éves a fiam, ő is 1 hetet megy, 2 hetet itthon van…. Mondjuk én már kezdődő náthával itthon tartom, aztán miután elmúltak a tünetek, egy napot még tuti ráhúz, úgyis itthon vagyok a testvérével. Viszont ő is mondja, hogy xy gyereknek mérték a lázát az oviban, egy másik folyamatosan köhögött, meg én is láttam már úgy bemenni reggel gyereket, hogy taknya-nyála egybefolyt. Így az enyém is mehetne kb folyamatosan, csak én sajnálnám őt, ha betegen kellene ott lennie, azért egy duguló orr nem kellemes, itthon figyelek rá, hogy rendesen ki tudja fújni.
Nyilván vannak olyan gyerekek is, akik tényleg teljesen egészségesen tudnak bent lenni huzamosabb ideig, de a fele kb ilyen, hogy ó csak egy picit köhög, akkor még mehet… a kérdező pedig (meg amúgy eleinte én is), azt hiszi csak az övé beteg állandóan, nem, csak van aki nem tartja otthon, csak amikor már a gondozók szólnak. Nehéz munka mellett, én is dolgoztam a 2 gyerekem közt és vacak volt mindig mondani, hogy megint beteg a gyerekem, ez sajnos ilyen időszak, ezt valahogy a munkáltatóknak kellene megérteniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!