Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kötelező az ovis fotózáson...

Kötelező az ovis fotózáson készült képeket megvenni?

Figyelt kérdés
Volt karácsonyi fotózás, és ennek megfelelően iszonyat túl vannak árazva a képek. Darabja 900 ft, de csak csomagban lehet venni, és az alapcsomag 6000 ft, ezen felül lehet kérni plusz fotót 900ért, a hűtőmágnes 2500, a bögre 3000. Én úgy döntöttem, hogy egy képet sem kérek, nekem ennyiért drága, és amúgy is a telefonon nézegetem a képeket a gyerekekről. Az óvónő persze húzta a száját, hogy dehát ez nem szokás, mert szegény fotós mennyit dolgozott.
2023. nov. 15. 09:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy kötelező. Nem te kérted, hogy odamenjenek. A fotósnak úgy is megéri, ha páran nem vesznek.
2023. nov. 15. 10:53
 12/21 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk a részvétel sem volt kötelező. Szóltak, hogy mikor megy a fotós és akai akár képet, az vigyen ehhez való ruhát. Aki nem visz, arról nem készül kép. Egy egyszer kértem, mikor a két gyerek egyszerre volt, akkor 600 ft volt darabja. Együtt tényleg szépen elkapta őket. Egyszer ennyit megért.
2023. nov. 15. 11:13
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk 400ft volt most 50ft emeltek.

😳 Nálunk is van bögre mágnes stb

Minimum 3000ft értékben kéri a fotós a rendelést. Én ezt abszolút nem drágállom.

Mi szeretünk fotó kollázst a falra tenni 🤷

2023. nov. 15. 11:32
 14/21 anonim ***** válasza:
94%

1. Nem kötelező. Pampogjon nyugodtan az óvónő.

2. Én kerek-perec megmondanám, hogy vennék én, ha nem ilyen brutál drága lenne.

A mi iskolánkban is lesz karácsonyi fotózás. Ideírom az árakat, hogy lásd a különbséget:

10x15 cm-es: 450 Ft/db

13x18 cm-es: 550 Ft/db

20x30 cm-es: 1700 Ft/db

Bögre, kulcstartó, hűtőmágnes itt nincs.

Mindez egy vidéki megyeszékhelyen, ahol magasak a fizetések és drága a munkaerő.

Namost ha ezzel összevetjük, hogy nálatok a minimum rendelés 6000 Ft, akkor kinyílik a bicska az ember zsebében.

Kérdező, ha nekem a "szegény fotóst" emlegetné az óvónő, akkor megmondanám, hogy nyugodtan mondja meg annak a szegény fotósnak: ha nem ilyen lehúzós árakon dolgozna, akkor az én fiamért se hiába fáradt volna ide.

2023. nov. 15. 12:18
 15/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szerettünk volna fotókat, nagyszülőknek pl. bögrét, de ilyen drágán inkább nem.

Köszönöm mindenkinek.

2023. nov. 15. 12:22
 16/21 anonim ***** válasza:
78%

Hogy lenne mar kotelezo ?!

Az nem itt kezdodik.

Soha nem vettem a gyerekemrol ovodai, iskolai kepet. A kozos osztalykepen kivul.

2023. nov. 15. 15:04
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk a részvétel se kötelező. Aki kéri, annak a gyerekéről csinálnak, de ha anyuka ráér, a tesót is be lehet vinni. Amúgy ennek ellenére baromi gagyi fotók szoktak születni, csak ugye ha kérted a fotózást, meg kell venni.
2023. nov. 15. 16:10
 18/21 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, ha bemész egy fotó stúdióba lehet, hogy simán csinálnak róla fényképeket és bögrére, kulcstartóra rakják, ahogy akarod.

Csináltattunk mi díszpárna huzatra meg pólóra is képet a gyerekünkről.

Az ovis fotós annyiból lenne jobb, hogy nem kell külön elmenni. De ha ilyen áron adná, azt mondanám, hogy dugja föl magának a fényképezőgépét.

2023. nov. 15. 16:56
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én tök örültem, hogy végre lesz nálunk is ovis karácsonyi fotózás, mert már középsős a fiam…

Bölcsiben egyáltalán nem volt fotó, kiscsoportban sem.

Na, a díszlet 0 volt, egyszínű háttér, az is gyűrött, áll a gyerek kezében egy karácsonyfára akaszható gömbbel vagy anélkül, ill. plüss jegesmedve mellett ül.

Az egyik lábán a nadrág fel van csúszva… az ing csálé.. semmivel nem foglalkoztak.

3 db ! kép retusálva 8000 Ft ! Digitálisan. amúgy 900-1200 Ft/db

Bögre 3500 Ft, kulcstartó 2500 Ft, mágnes azt hiszem 3000 Ft.

Csoportkép lett volna ajándék, HA vásárolsz :D amúgy nem is tudom mennyit kért csak azért.

Nem kértem.

Mondtam, hogy ez nonszensz, de többen ezen a véleményen voltak. Kifizettünk egy x összeget /csoportpénz/, hogy jöjjön egyáltalán a fotós és ilyen sz@r lett.

Ovónő is kikelt magából, mondván mi szülők akartunk fotóst…. és így nem érte meg neki…

amiket mutatott minthaképek közel se jártak ahhoz, amit itt csinált.. és az árak sem ezek voltak.

2023. nov. 15. 18:17
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a fotós dolga, hogy úgy dolgozzon, hogy megérje neki. Ha nem elégedettek az ügyfelek, akkor ne csinálja, vagy javítson a technikáján. Ez egy ilyen szakma. Neki egy kiszállással egy egész ovit lefotózni jobban megéri, mint ha 1 óra alatt csak 1 ügyfelet fogadna.

Nálunk nem kötelező a fotózás sem, a képek megvétele sem.

Amatőr szinten értek a fotózáshoz. Aki tavaly volt, borzalmas képeket csinált. Egy ovis rendezvényen csinált képeket, aztán meg lehetett venni amin a gyereked van. Én inkább nem kértem. 1000 Ft egy kép, ha emailben kéred, duplája. A képek sorozatfelvételekből voltak. Egyetlen előnytelen retus volt az összesre ráhúzva, ha jól állt a képi fényviszonyoknak, ha nem.

Akkor rengetegen panaszkodtak, fotóst váltott az ovi, utoljára még el akarta adni a képeket, 10db 3e-ért. De olyan minősegben, ahogy vettem ki a fóliából, jött is le a festék... Mindezt még iszonyat késésekkel adta át. Inkább a rendes fotózáson sem vettünk részt.

Szerencsére hozzáértő fotóst valasztottak most, reálisabb áron, olyan képeket kaptunk, alig tudtam választani, mind jó volt. Egy összeg felett emailben is küldi a képeket.

2023. nov. 15. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!