Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Bevigyem így oviba vagy...

Bevigyem így oviba vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

Szerdán jelezte az óvónő hogy a kisfiam köhécsel,lehet jobb lenne ha a héten már nem vinném be ha meg tudom oldani. (Nem is vittem) Egész héten köhögött amúgy de semmi más tünete nincs. Eltelt a hosszúhétvége és nincs rosszabbul de igazából jobban sem,ugyan úgy köhécsel. Kapja a gyógyszert (ambroxol).

Én pedig nem tudom eldönteni hogy bevigyem így holnap vagy sem. Nyilván anyagilag nem hiányzik a táppénz de én sosem vitten betegen mert én sem örülnék ha más szülő úgy hozná be. Viszont a köhécselésen kívül tényleg semmi baja.

2023. okt. 23. 19:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
97%

Az itt pattogó hozzászóló meg azt nem képes felfogni, hogy a gyógyulás után még 2 hét köhögés is teljesen normális.

Én is mentem orvoshoz h basszus 3 hete köhögök és mondta h teljesen egészséges vagyok, a köhögés elhúzódhat.

A váróban más is panaszkodott h minden megfázás után 2 hétig köhög.

Úgyhogy tessék felfogni: betegség után a köhögés elhúzódhat akkor is, ha már meggyógyult az ember.

2023. okt. 23. 23:11
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Speciel most nem csak erről beszéltem, hanem egy normális válasz lepontozásáról.

Ez olyan becstelenség, amihez fogható kevés van. Aki ezt nem látja, az... hát... egy erkölcs nélküli véglény.

Zárójelben: én még nem pontoztam semmit, mert majd, ha jól meg tudom ítélni, a hasznosság alapján szeretnék, és nem a pillanatnyi érzelmeim alapján.

Amúgy meg: igen, lehetséges, hogy valaki már meggyógyult, és még vannak tünetek. Lásd: Covid utóhatás.

De a gyakoribb inkább az, hogy még nem gyógyult meg teljesen, tehát még fertőz, de már alig vannak, vagy nincsenek is tünetek, mert a szervezete a helyzetet már nem ítéli súlyosnak.

2023. okt. 23. 23:19
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
14es oké, akkor remélem a te gyereked csoporttársait viszik Coviddal influenzával is, hiszen már úgyis fertőzött a tünetek előtt.
2023. okt. 24. 06:44
 24/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a véleményeket. Úgy döntöttem hogy meg 1-2 napot itthon maradunk es meglatjuk mire alakul.

Mint irtam mar,en sosem szoktam bevinni a fiamat ha nem jol van. De az is teny hogy 1 eve hasonlo virust kapott el es 4 hétig kohogott...mar Pestre vittem fel hogy a tudejet megnezzek. Ott mondtak hogy ilyen leguti dolgoknak sajnos normalis hogy hetekig kohog. De nyilvab hetekig nem tudok itthon ülni vele es szerintem mas szulo sem. Mert ha ellövöm az osszes tappenzes napom amikor kb semmi baja,akkor majd akkor nem tudok itthon maradni vele ha tenyleg baja lesz.

2023. okt. 24. 07:00
 25/26 anonim ***** válasza:
64%

#22 neked mégis mi bajod van?

Szerintem senki nem mondta itt h betegen viszi a gyerekét 🤦‍♀️

Ha nem megy az értelmezés kérlek ne irogass marhaságokat.

Itt pont éppenhogy te vagy a véglény, mert képtelen vagy megérteni, amit itt az emberek leírtak.

2023. okt. 24. 13:50
 26/26 anonim ***** válasza:
Van, akinek a gyereke betegség után már nem köhög, az enyém meg igen. Van, akinek a gyerekének ősztől tavaszig vizes orrfolyása van, az enyémnek meg nincs. Na, bumm, nem vagyunk egyformák. Kikerülhetetlenek ezek, főleg, hogy a legtöbb ilyen fsza kis dolog már a tünetek megjelenése előtt fertőz. Bszva van onnantól, hiába nem viszed utána. Ezeket meg kéne érteni és tolerálni szerintem. Senki sem akar direkt kicseszni a másikkal szerintem. Színes orrfolyással, csúnya köhögéssel, rossz közérzettel, lázzal senki sem viszi, ez a normális. Ennél több szerintem dolgozó szülőtől nem elvárható.
2023. okt. 25. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!