Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Bevigyem így oviba vagy...

Bevigyem így oviba vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

Szerdán jelezte az óvónő hogy a kisfiam köhécsel,lehet jobb lenne ha a héten már nem vinném be ha meg tudom oldani. (Nem is vittem) Egész héten köhögött amúgy de semmi más tünete nincs. Eltelt a hosszúhétvége és nincs rosszabbul de igazából jobban sem,ugyan úgy köhécsel. Kapja a gyógyszert (ambroxol).

Én pedig nem tudom eldönteni hogy bevigyem így holnap vagy sem. Nyilván anyagilag nem hiányzik a táppénz de én sosem vitten betegen mert én sem örülnék ha más szülő úgy hozná be. Viszont a köhécselésen kívül tényleg semmi baja.

2023. okt. 23. 19:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha jól értem, beszéltetek orvossal (ill. jártatok nála). Nos, ezek után természetesen az orvos szakmai véleményére bíznám a dolgot, nem laikus gyakorizók véleményére, akik nem is látták a fiadat és nem hallották a köhögését sem.
2023. okt. 23. 20:07
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
A kérdező gyereke pont így kapta el a betegséget: egy másik szülő "jólvanazúgy" és "ezmárnemazénproblémám" döntése miatt.
2023. okt. 23. 20:08
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanez van nálunk is. Csütörtökön már nem ment oviba, az orvos azt mondta, ez ilyen 1-2 napos vírus. Csak köhög, semmi más baja nincs. Holnapig írta meg az igazolás, tehát már holnap megy. Még mindig köhög, de már kevésbé. Az Ambroxol köptető, tehát az is okozhatja a köhögést. Nektek mit mondott az orvos, mert az igazolás is ki kell adja.
2023. okt. 23. 20:13
 14/26 anonim ***** válasza:
96%
Azt ugye amúgy tudja az aki itt pattog hogy jajjj fertőz, hogy már az első tünet megjelenése előtt fertőz?
2023. okt. 23. 20:35
 15/26 anonim ***** válasza:
18%
Igen, tudom.
2023. okt. 23. 20:46
 16/26 anonim ***** válasza:
43%

A lányom ugyqnilyen "csak köhögés" tüntettel nem ment suliba , az orvos megnézte, streptococxus fertőzés és a köhécseléssel adja tovább. Egy hét antibiotikum és pihenés kellett. Gyakorlatilag itthon pörgött és semmi baja nem volt, mégsem vittem délutáni foglalkozásra sem, mert fertőzött volna.

Neked sem kéne vinni, hanem orvoshoz menni, hiába nem kellemes a táppénz, csak rosszabb lesz, ha nem kezeled.

2023. okt. 23. 21:14
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "csak makkegészseges gyerek mehet oviba" hozzállás mikor fog már megszűnni? Sehol a világon nincs ez, Hollandiában még hőemelkedés sem küldik haza a gyereket.

Így lesz igazán immunrendszere a gyerekeknek, nem úgy, hogy egy kis köhögéssel is már otthon kell maradni.

Nincs is probléma az anyák munka világába való visszatérésével...

2023. okt. 23. 22:02
 18/26 anonim ***** válasza:
79%

Vigyed nyugodtan. Ha evésben/alvásban nem zavarja a köhögés, jó a kedve nincs miért otthon fogni. Ha minden kis 💩al itthon maradnának a nagy járhatná az elsőt vagy 3X és szeptembertől áprilisig itthon ülnének.

A köhögés nehezen kopik ki, igaza van a dokinak, emiatt nincs miért otthonmaradnia.

2023. okt. 23. 22:07
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Látod, ez az igazi becstelenség és gerinctelenség: a #15-öt lepontozni.

Amúgy meg jellemző nézet: mindenki más megdögölhet, csak nekem ne kelljen semmit feláldoznom (időt, munkát, pénzt, stb). Forduljon fel az egész világ, nem?

Na, ezért vagyunk itt, ebben az országban ilyen helyzetben, ahogy most vagyunk.

2023. okt. 23. 22:55
 20/26 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem vittem volna bölcsibe a gyereket köhécselés miatt, akkor beszoktatás után egy héttel 3 hetet hiányozhatott volna..

Jött a hideg idő, kb. minden gyerek köhécselt.

Most hasmenése van, na most tényleg nem viszem.

2023. okt. 23. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!