Az egyedülálló szülők hogyan oldják meg a gyereknevelést munka mellett?
"Babysitter esetleg milyen árban van nem tudjátok?"
Alsokismackofalvan a szomszéd kisnyugdijas Manci néni egy ezrest kér óránként, a Rózsadombon meg Klarika, a franciául és japánul folyékonyan beszélő óvoda pedagógus és kisgyermeknevelő diplomával is rendelkező bébiszitter 6500 alatt meg se moccan.
Úgy oldják meg, hogy még óvoda kezdés előtt keresnek olyan munkahelyet, ahol meg tudják oldani q gyerek felügyelet
Ha a család nem segít, akkor muszáj munkahelyet váltani.
Azt nem értem hogy egy saját vállalkozás előtt miért kellene egy helyen pár évet lehúzni, főleg ha gond a gyermek elhelyezése, de te biztosan tudod, hogy mi az oka.
Így viszont muszáj lesz legalább egy olyan helyet keresni, ahol 1 műszak van. Azért este 10ig, plusz utazás tényleg durva, így nem lehet megoldani.
Én úgy tudom hogy
nem vagy kötelezhető a délutáni műszakra a gyerek x éves koráig. ennek érdemes lenne utána járni, mert ez így valóban problémás
Nekem ismerősöm teljesen kész volt, irodai munkája megszűnt és utána hónapokon keresztül keresett magának melót és nem azért nem talált, mert hülye, hanem azért, mert semmit nem tudott összeegyeztetni azzal, hogy hányra lehet vinni a gyereket és hányig kell értemenni.
Aki itt írja, hogy nem kötelezhetnek délutánosra, ugye egyrészt nem igaz, másrészt akkor se megy sokra vele, mert a délelőttös meg reggel hatkor kezdődik, de reggel hatkor kezdeni kell, szóval nyilván előbb be kell érni, szerinted melyik intézmény fogadja a gyereket mondjuk öttől? Semelyik. Az is trükkös, hogy mit tudom én 7-től van óvoda (ez intézményenként változik, nálunk héttől van), mert az azt jelenti, hogy hétkor kinyit, nem azt, hogy hétkor te már indulsz tovább onnan a munkahelyedre. Hétre beviszed, leöltözik, átveszi a benti cipőt, elköszönsz, a nevelő sem ül még hétkor bent a csoportban készen az érkezőkre, ő is abban a percben érkezik... és akkor érjél át időre a munkahelyedre. Egyedül ezt nem lehet csinálni úgy, hogy nem a szomszéd épületben dolgozik pont olyan munkaidővel, mint a gyerek. Meg ha talál is olyan munkát, amivel pont megtudja oldani, azért az oda-visszaúttal együtt szegény gyerek minden egyes nap többet van az óvodában, mint a szülő a munkahelyén.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult kérdező és még a családod sem igazi partner, de ezt mindenki segítséggel csinálja, vagy valami szerencsés állást talál, esetleg vállalkozó vagy nem 8 órás állása van és eleget tud keresni úgy, hogy az óvoda köré szervezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!