Oviban nálatok hogy megy a kommunikáció?
Fiammal ovit váltottunk, szeptember óta jár az újba.
A régiben ha nem is minden nap, de úgy heti 2x atlagban az óvónő egyenileg is beszélt személyesen mindenki szüleivel. Odajött mikor mentem a gyerekért, ha csak annyit is, hogy úgyes volt a héten, de személyeyen elmondta.
Hiányzást telefonon kellett bejelenteni az oviban.
Ha valami fontosabb volt, pl készültek egy anyáknapjára, szülőire, ezt egy zárt fb csoportba kiírták és ennyi.
Most az új ovi kommunikációján kivagyok.
Személyesen semmi. Volt 1 szülői és ennyi.
Csináltak egy messenger csoportot. Ott megy minden. Ott írnak ha pl masnapra kérnek gyümölcsöt, vagy ha lesz valami esemény. A hiányzásokat is ott kell jelezni.
27gyerek van, kb 10 anyuka minden egyes nap beírja "ma megy a lacika" " ma is megy a lacika"
Vagy "a héten itrhon lesz a julika" erre masnap és harmadnap, végiv az egész héten beírja " ma is beteg a julika"
Szerintem ha hétfőn kiírja egész héten nem lesz, mindenki megérti, felesleges naponta.
Az óvónők itt irogatják, melyik gyerekkel mi van. Hogy pl koloska ma sokat sírt, vagy hogy lilike ma nem rajzolt annyit mint szokott.
Komolyan egész nap pittyeg a messengerem.
Beállitottam, hogy ne kapjak értesítést, este visszaolvasom. Hát kb 3 napig ment, mert annyi szarságot írnak (pl volt, hovs anyuka unatkozott, erre bedobta a mit főzzek ma kérdést. És a szülők ott az ovis csoportban beszéltek meg ki mit főz 🤦♀️
Így már nagyon vissza se olvasom.
Erre ma viszem a gyereket, kérdi az óvónő, hogy ebben a rihában fog fényképezkedni a gyerek? Mondom milyen fényképezés? Hát órták a csoportban...
Visszapörgettem a messengert, annyi infó volt, hogy az óvónő kiírta 2 hete, hogy 11.én fényképész jön. Ennyi
Máshol is ilyen gyatra a hírközlés? Tényleg nem kellene a folyosón a faliújságra kitenni ilyeneket? Vagy hamár fb, akkor a csooortba kiírni, nem csak a csevegős messengerükön?
Ami fontos, közös, zárt facebook csoportba kiírják, többször is. Pl. fotózás időpontját ahogy közeleg mégegyszer kiteszik. Ha a gyerek hiányzik én írok privátban az ovónőnek vagy betelefonálok reggel. Néha szóba elegyedünk,ha gond van jelzik úgyis,pl. a múltkor délben nem aludt a kisfiam, szóltak délután, hogy lehet nyűgösebb lesz.
Azt meg végképp nem tartom jónak, hogy az óvónénik minden szülő előtt kiírják kinek a gyereke milyen ügyes stb.
Nekünk is van zárt face csoport, oda kiírnak minden fontosat, és a kirándulásokról pl oda töltik fel a képeket. De ha délután megyek a kisfiamért, akkor is elmondják ha pl másnap lesz vmi program, vagy mennek kirándulni és olyan ruhát adjak rá stb. Plusz elmondják 2 mondatban, hogy milyen napja volt.
De egyébként faliujság is van, pl a gyümölcsnapi beosztással, ilyenek.
Nem, és őszintén mondom nagyon sajnálom. Ez kritikán aluli..
Nálunk van zárt FB csoport.
Ide szokták feltenni fényképet kirándulásról, a minden napokról, egy egy foglalkozásról. A híreket, a suli/ovi járatot. Bármilyen lényegi változást.
Szülők is itt szokták jelezni, ha véletlen valamelyik kisgyerek a másik ruhájában ment haza.
Személyesen is bármikor tudok beszélni bármelyikkel, és telefonon vagy messengeren lehet a hiányzást bejelenteni.
Ja és lemaradt, hogy bármilyen program vagy változást papír cetlin is bejelentenek, nem csak a csoportban.
Ha valamit alá kell írni, akkor pedig a vezető vár mindenkit reggel.
Ez nagyon gáz.
Személyesen nálunk sincs sok, de az meg is van értve, elmondták, hogy a gyerekekkel akarnak foglalkozni reggel, illetve délutánonként.
Zárt fb csoportba mennek a fontos infók, az is, ki nem megy oviba. Csoportos chat csak a szülőknek (már aki benne akar lenni), ott lehet pletykálkodni. Nekem ez némítva van, hogy ne csipogjon folyton.
Illetve van a szekrényeknél üzenőfal, oda ki vannak írva a programok, meg ami még fontos, pl. a gyümölcsösök is.
Uh ez nagyon idegesítő lehet. Szerintem mindenképpen jelezd ezt a problémát az óvónőknek!
Nekünk minden fontos info, beleértve a képeket, videókat is e-mailben jön, a csoport levelezési listájára. Ha beteg a gyerek, hiányzik azt vagy az óvónóknek privátban vagy telefonon jelezzük. Sajnos a mindennapos kommunkáció nálunk sem túl gyakori. Értem ezalatt azt, hogy nap végén beszámolnak a gyerek teljesítményéről. Nálunk fél évente van egy felmérés, amire fogadóórára szoktunk időpontot kérni, és akkor beszélünk a benti dolgokról. Ezenfelül csak akkor szólnak ha valami rendkívüli történt az oviban aznap.
Üzenőfalunk is van a csoportszoba mellett, gyümölcsnap, foglalkozás elmaradás, értekezletek, fotozás infók ott is kint vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!