Hogy tudnám fejleszteni egy 5 éves gyerek kommunikációját? Beszél folyamatosan, rengeteg mindent tud, de nem tudja elmondani, amit akar. Pl. amit lát egy képen, min veszekednek a gyerekek. Vagy nem tudja kifejezni, miért dühös.
Tesz fel kèrdèseket?
Nàlunk is volt ilyen problèma,nem tudtuk úgy,hogy mutogattuk neki a könyvet ,hogy ez a cica stb
Jol le is maradtunk.Ràjöttünk arról kell beszèlni amiröl ö akar ès azt oda vissza kivesèzni(Auto,vakolat,òra repcsi,kutyus amit ö földob).Bàrmi ami èrdekli.Mostanra behozta a dolgokat lassan 4 èves minden kèrdöszót használ ,jol ragoz, nyelvtanilag is jó.Ehhez kellettünk mi meg a 4 nagyszülö meg 8 hònap bölcsi meg sok mozgâs,mese,torna stb
Beszédértési zavar.
Szakember- pedszolgálathoz felméretni, logopédus
Szerintem ha olyan nagy gond lenne az oviba szoltak volna de egy logopedus szakember felmèri hol tart tudâsba,megèri ,hogy megnyugtasson vagy elmondja mit lát.
Elözö voltam
Kedves 1#
Erre kár alapozni, nekem a 2 nagy sni-sek, egyiket sem szúrta ki 2 ovi! Mindkettővel én indultam meg, és igazam is lett. Mindkét oviban azt hallgattam, majd behozza, még pici, nincs baj stb..
Amúgy meg 5 éves kortól van logopédus oviban is csak.
Nesze semmi,fogd meg jól kód kb.
Ez miatt nem találja a szavakat, nem tudja kifejezni magát. A logikai feldolgozás nehézkes, annak ellenére, hogy az IQ rendben.
Nálunk ugyan ez, annyi különbséggel,hogy a nagynak ezt lecserélték iskolai kevert zavarára (diszlexia és társai) a középsőnek még ez van, megfejelve mindkettőnek adhd és szenzorosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!