Kérheti az ovónő, hogy hozzam haza a gyerekemet ebéd után, mert nem alszik? (Plusz infó, hogy novemberben születik a tesója)
A gyermekem 5 éves lesz januárban. Amúgy szuper oviba jár, középsős. Sajnos nem tud ott elaludni, de erröl sem én, sem ő nem tehet. Úgy tudom, különösebben nem zavarja a társait, fekszik, csendben elvan, pihen. Itthon ha ketten vagyunk elalszik, de az oviban valamiért neki nem sikerül.
Ovónő hiány van az oviban, és csüt-péntek sok esetben összevonva altatják őket.
Ezért azt kèrtèk, hogy aki teheti az vigye haza ebéd után a gyereket, pláne ha nem alszik.
Na mármost az én gyerekem pont olyan, hogy ha ezt egyszer elkezdjük, utána ki fogja verni a hisztit a hazahozásért. Való igaz, hogy novemberre várjuk a tesót, de én jövő szeptemberben már újra dolgozni fogok-nem szeretném ha előről kellene kezdeni vele az egész, “de akkor is bent kell lenned alvád időben, mert anya dolgozik” dolgot.
Másik, mindjàrt 5 éves. Épp, hogy megszületik a tesó, ô màr mindjàrt betölti az 5-öt. Még ezen kivül 1 év, és suliba megy. Szerintem igenis meg kell szoknia, hogy neki az ovi/iskola a “munkahelye” és az bizony reggeltől délutánig tart.
(Mellesleg kb 8.45-re viszem, és 15.30-kor hozom.)
Amellett igen, ha már van ovi, nyilván nekem nagy könnyebbség lesz, hogy 1 picivel leszek itthon. Nem egy viszonylag nagyobb és egy ici pici gyerekkel.
Így is folyton beteg lesz. Szerintem a tavalyi évnek jó, ha 1/3-át töltötte oviban, a többit itthon betegen. Tehát annyit ovó néninek is ki kell szerintem bírni. Nem is értem ezt a hozzáállást, teljesen felbosszantott.. amúgy meg 3,5 éves koràig így is dadáztunk, mert a bölcsibe se 1,5 se 2,5 éves korában nem került be, pedig 6 hós korától dolgoztam.
Tudom hogy nehéz, meg fárasztó, és kevesen vannak, de ne már..
49es láttál már ovit? Délután nincs barkácsolás. Gyerekmegőrző van, alvás után összevont csoportokkal, sokszor nem is saját óvónénivel.
Nálunk is van olyan anyuka aki nem dolgozik, a gyerek bent van 8.30-15.-30 között, mert anyuka állítása szerint a gyereknek hatalmas igénye van rá. Akármikor megyek, a szerencsétlen gyerek ott sír valamelyik széken, hogy az anyukáját akarja...
Ebéd után a gyerekek versenyeznek, kiért jönnek ebéd után. Hallom rendszeresen.
Meg lehetne oldani hogy a nagyot ne aszaljuk bent az oviban, ha akarnánk. Csak hát nem akarásnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!