Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kérheti az ovónő, hogy hozzam...

Kérheti az ovónő, hogy hozzam haza a gyerekemet ebéd után, mert nem alszik? (Plusz infó, hogy novemberben születik a tesója)

Figyelt kérdés

A gyermekem 5 éves lesz januárban. Amúgy szuper oviba jár, középsős. Sajnos nem tud ott elaludni, de erröl sem én, sem ő nem tehet. Úgy tudom, különösebben nem zavarja a társait, fekszik, csendben elvan, pihen. Itthon ha ketten vagyunk elalszik, de az oviban valamiért neki nem sikerül.

Ovónő hiány van az oviban, és csüt-péntek sok esetben összevonva altatják őket.

Ezért azt kèrtèk, hogy aki teheti az vigye haza ebéd után a gyereket, pláne ha nem alszik.

Na mármost az én gyerekem pont olyan, hogy ha ezt egyszer elkezdjük, utána ki fogja verni a hisztit a hazahozásért. Való igaz, hogy novemberre várjuk a tesót, de én jövő szeptemberben már újra dolgozni fogok-nem szeretném ha előről kellene kezdeni vele az egész, “de akkor is bent kell lenned alvád időben, mert anya dolgozik” dolgot.

Másik, mindjàrt 5 éves. Épp, hogy megszületik a tesó, ô màr mindjàrt betölti az 5-öt. Még ezen kivül 1 év, és suliba megy. Szerintem igenis meg kell szoknia, hogy neki az ovi/iskola a “munkahelye” és az bizony reggeltől délutánig tart.

(Mellesleg kb 8.45-re viszem, és 15.30-kor hozom.)

Amellett igen, ha már van ovi, nyilván nekem nagy könnyebbség lesz, hogy 1 picivel leszek itthon. Nem egy viszonylag nagyobb és egy ici pici gyerekkel.

Így is folyton beteg lesz. Szerintem a tavalyi évnek jó, ha 1/3-át töltötte oviban, a többit itthon betegen. Tehát annyit ovó néninek is ki kell szerintem bírni. Nem is értem ezt a hozzáállást, teljesen felbosszantott.. amúgy meg 3,5 éves koràig így is dadáztunk, mert a bölcsibe se 1,5 se 2,5 éves korában nem került be, pedig 6 hós korától dolgoztam.

Tudom hogy nehéz, meg fárasztó, és kevesen vannak, de ne már..

2023. szept. 20. 19:04
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként persze sok gyerek imád bent lenni,de azért ahol könyörög és inkább bent maradna ott azért picit elgondolkodnék. Férjem gyerekkorában sírt,hogy bent akar lenni hétvégén is,nem akart hazamenni,de otthon káosz volt,az apja verte az anyját, üvöltöttek,a család tojt rá,senki nem játszott vele,stb. Ahol azért otthon is játszanak a gyerekkel, találkozik a barátaival ovin kívül is, és rengeteg figyelmet kap meg családi együtt töltött időt ott nekem furcsa lenne ez,de lehet én vagyok fordítva bekötve,csak én a környezetembe ilyet nem láttam,csak akinél vagy a kistesó jött és nem kapott annyi figyelmet vagy más baj volt. De tisztelet a kivétel,biztos van ilyen. Pedig elvoltam az oviban én is,de alig vártam az ebédet és hogy már jön anya a kistesómmal és hogy olyan jó lesz velük otthon. Azelőtt ő is dolgozott a szülésig,akkor bent aludtam,mert muszáj volt,de ég és föld volt a különbség,ha még 30+ is így megmaradt az érzés.
2023. szept. 21. 08:04
 42/53 anonim ***** válasza:
90%

Én se tudtam aludni oviban, de egyszer valami miatt alvás előtt sírtam és elaludtam. Akkor rájöttem, hogyha sírok alvás előtt akkor el tudok aludni és nem kell végigszenvedni az alvásidőt, így minden alvás előtt direkt sírni kezdtem.

Soha, de soha nem kívánnám a saját gyerekemnek ezt. Főleg csak azért, hogy nekem kényelmesebb legyen otthon.

2023. szept. 21. 13:53
 43/53 anonim ***** válasza:
89%

35

Gondolom olvastad, hogy külföldön élünk

Semmi rokon, barátok gyerekei is óvodába jártak, idén kezdték az iskolát

Itt ha kimegyünk a közeli játszótérre egy gyerek sincs, mivel mindenki kertes házban él, és nincsenek a játszótérre szorulva

Ha vannak is, az az ovi vagy iskola után pár perc

Mi is kertes házban élünk, vannak játékok is, de szeretünk kimozdulni itthonról, de valóban nagyon ritka, ha a játszótéren találkozunk valakivel.

Vannak totyogóknak klubbok, de a fiam azt már kinőtte, még tavaly jártunk.

És hozzáteszem, hogy a gyes itt nem 3 évig jár, hanem csak 9 hónapig, szóval anyuka megy vissza dolgozni és viszi akár a 3 hónapos gyerekét az óvodába

Annyi az állami segítség, hogy 2 év felett heti 15, 3 éves kortól 30 óra az ingyenes, ha mind a két szülő dolgozik

2023. szept. 21. 20:34
 44/53 anonim ***** válasza:
33%
43as, fura helyen élhettek. Mi is kertesben lakunk, de itt a játszó tömve van gyerekekkel. Bölcsi/ovis/suli után minimum 100 gyerek van ott minden nap.
2023. szept. 23. 11:58
 45/53 anonim ***** válasza:
0%

Nem furcsa hely, ez Anglia,.

A társasházak játszótere szintén teli van, egy ismerősünk, 1 gyerekkel ott laknak, ott teli van a játszótér, oda is elmentünk, mielőtt a gyerekük betöltötte a 3 évet, pedig nem 5 percnyire van.

Utána ő is oviba járt, délután 1-6- ig, most kezdte az iskolát.

Visszatérve a kérdező problémájára

88- as születésű vagyok, a nővérem 85- ös

Nővérem már ovis volt, amikor én születtem, én 2,5 évesen kezdtem az óvodát ( mégse szólta meg anyámat senki, hogy miért járatod ? Otthon vagy)

Évek óta a gyerek 3-6 éves koráig óvodában van ettől eddig, sok szülő ezért meri bevállani a második gyereket, mert így az újszülöttre is lesz ideje , igaz nem annyi, mint az elsőre volt, de valamennyi lesz, leszámítva, hogy hogyan hozd össze a napi rutint, hogy mindenkinek jó legyen.

Majd szól az óvoda, hogy bocsi, vidd haza a gyermeked 4 óra óvoda után, mert nincs rá kapacitásunk

Második gyerek nélkül is felháborító

Itt is volt ilyen eset.

Egy gyerekes anyuka, munkahelye nem igazán, de a fia 9 hónapos korától járt oda

Sokszor szóltak neki, ha teheti, ma ne vigye be a gyerekét, mert nincs elég ember

Óvodát váltott

2023. szept. 26. 22:17
 46/53 anonim ***** válasza:
91%

45ös, és az en mfelháborító, hogy a gyerekével lehetne de beadja óvódába csak hogy neki kényelmesebb legyen?

Ha a sok otthon ülő anyuka nem passzolgatná le a gyereket, akkor a dolgozó szülők gyerekeire több idő jutna. Értem én hogy 3 évtől kötelező, de simán haza vihetnék ebéd után a saját gyereküket, ahelyett hogy a gonosz csúnya óvónőre mutogatnak. persze, nyilván az óvónő kényszerítette őket hogy szüljenek még egyet ugye:-D

2023. szept. 27. 06:07
 47/53 anonim ***** válasza:
0%
És a nagy gyereknek az a jó ha otthon van az anyjával és egy bömbölő újszülöttel, akivel folyamatosan foglalkozik az anya és nem jut ideje a nagyobbra? Vagy inkább az a jobb ha játszhat az oviban a barátaival? Nem másfél éves az a nagyobb gyerek, hogy folyton anyjával akarjon lenni, nekem egy gyerekem van, de itthon egyedül unatkozott és nagyon szeretett az oviban játszani, most már iskolás, 4 előtt el sem hozhatom.
2023. szept. 27. 07:25
 48/53 anonim ***** válasza:
87%
47# De ezt ne vetítsd ki másra,ha nálatok unatkozik valamiért otthon... Nem mindenkinél így van ám,van ahol a szülő újszülött mellett is kreatív. Tehát nem ez az általános.
2023. szept. 27. 08:30
 49/53 anonim ***** válasza:
0%
48 Ugyan már, egy gyerek aki eleve nem örül, hogy az anyja a testvérével foglalkozik non stop (kell vele foglalkozni, mert kicsi) azt nem fogja boldoggá tenni az otthon barkácsolás. Anyát sem, hogy szoptatás közben vághat, ragaszthat. Mellesleg az oviban pont ezt csinálják, barkacsolnak, játszanak, ráadásul vannak más gyerekek, ami fontos egy normális óvodáskorú gyereknek. Az ovi egyébként jó esetben nem egy börtön, ahol rosszul érzi magát az összes gyerek. Biztos van rossz minőségű óvoda is, ebben az esetben más lenne a véleményem. Minden egykét nevelő ismerősöm gyereke unatkozik otthon, mivel nincs testvére, nincs társasága és nem azért mert nem megfelelően szórakoztatja a szülő, nekünk fontos az ovi.
2023. szept. 27. 08:41
 50/53 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy barkácsolnak az óviban délután.Alszanak,utána max az udvaron vannak,vagy bent eszi őket a fene.Foglalkozások ott is csak délelőtt vannak.Nekem amúgy egyik újszülöttem,meg pár hónaposom se ordított nonstop,meg nem is kellett vele egyfolytában foglalkozni.A nagyobbak segítettek pelenkázni,később etetni,elpakolni.Szerettek itthon segíteni,fontosnak érezték magukat Volt velük is foglalkoznak mindig,kirakóztunk,szineztünk,ameddig a kisebb aludt.Nem úgy kell elképzelni,hogy megszületett a kicsi,és akkor ő lett a világ közepe,a másikra meg nem jut idő.Ahol így van,vagy lepasszolják a nagyobbat (pl az oviba)na ott lesz tök jogosan testvérféltékenység.
2023. szept. 27. 10:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!