Kérheti az ovónő, hogy hozzam haza a gyerekemet ebéd után, mert nem alszik? (Plusz infó, hogy novemberben születik a tesója)
A gyermekem 5 éves lesz januárban. Amúgy szuper oviba jár, középsős. Sajnos nem tud ott elaludni, de erröl sem én, sem ő nem tehet. Úgy tudom, különösebben nem zavarja a társait, fekszik, csendben elvan, pihen. Itthon ha ketten vagyunk elalszik, de az oviban valamiért neki nem sikerül.
Ovónő hiány van az oviban, és csüt-péntek sok esetben összevonva altatják őket.
Ezért azt kèrtèk, hogy aki teheti az vigye haza ebéd után a gyereket, pláne ha nem alszik.
Na mármost az én gyerekem pont olyan, hogy ha ezt egyszer elkezdjük, utána ki fogja verni a hisztit a hazahozásért. Való igaz, hogy novemberre várjuk a tesót, de én jövő szeptemberben már újra dolgozni fogok-nem szeretném ha előről kellene kezdeni vele az egész, “de akkor is bent kell lenned alvád időben, mert anya dolgozik” dolgot.
Másik, mindjàrt 5 éves. Épp, hogy megszületik a tesó, ô màr mindjàrt betölti az 5-öt. Még ezen kivül 1 év, és suliba megy. Szerintem igenis meg kell szoknia, hogy neki az ovi/iskola a “munkahelye” és az bizony reggeltől délutánig tart.
(Mellesleg kb 8.45-re viszem, és 15.30-kor hozom.)
Amellett igen, ha már van ovi, nyilván nekem nagy könnyebbség lesz, hogy 1 picivel leszek itthon. Nem egy viszonylag nagyobb és egy ici pici gyerekkel.
Így is folyton beteg lesz. Szerintem a tavalyi évnek jó, ha 1/3-át töltötte oviban, a többit itthon betegen. Tehát annyit ovó néninek is ki kell szerintem bírni. Nem is értem ezt a hozzáállást, teljesen felbosszantott.. amúgy meg 3,5 éves koràig így is dadáztunk, mert a bölcsibe se 1,5 se 2,5 éves korában nem került be, pedig 6 hós korától dolgoztam.
Tudom hogy nehéz, meg fárasztó, és kevesen vannak, de ne már..
Én se tudtam aludni oviban, de egyszer valami miatt alvás előtt sírtam és elaludtam. Akkor rájöttem, hogyha sírok alvás előtt akkor el tudok aludni és nem kell végigszenvedni az alvásidőt, így minden alvás előtt direkt sírni kezdtem.
Soha, de soha nem kívánnám a saját gyerekemnek ezt. Főleg csak azért, hogy nekem kényelmesebb legyen otthon.
35
Gondolom olvastad, hogy külföldön élünk
Semmi rokon, barátok gyerekei is óvodába jártak, idén kezdték az iskolát
Itt ha kimegyünk a közeli játszótérre egy gyerek sincs, mivel mindenki kertes házban él, és nincsenek a játszótérre szorulva
Ha vannak is, az az ovi vagy iskola után pár perc
Mi is kertes házban élünk, vannak játékok is, de szeretünk kimozdulni itthonról, de valóban nagyon ritka, ha a játszótéren találkozunk valakivel.
Vannak totyogóknak klubbok, de a fiam azt már kinőtte, még tavaly jártunk.
És hozzáteszem, hogy a gyes itt nem 3 évig jár, hanem csak 9 hónapig, szóval anyuka megy vissza dolgozni és viszi akár a 3 hónapos gyerekét az óvodába
Annyi az állami segítség, hogy 2 év felett heti 15, 3 éves kortól 30 óra az ingyenes, ha mind a két szülő dolgozik
Nem furcsa hely, ez Anglia,.
A társasházak játszótere szintén teli van, egy ismerősünk, 1 gyerekkel ott laknak, ott teli van a játszótér, oda is elmentünk, mielőtt a gyerekük betöltötte a 3 évet, pedig nem 5 percnyire van.
Utána ő is oviba járt, délután 1-6- ig, most kezdte az iskolát.
Visszatérve a kérdező problémájára
88- as születésű vagyok, a nővérem 85- ös
Nővérem már ovis volt, amikor én születtem, én 2,5 évesen kezdtem az óvodát ( mégse szólta meg anyámat senki, hogy miért járatod ? Otthon vagy)
Évek óta a gyerek 3-6 éves koráig óvodában van ettől eddig, sok szülő ezért meri bevállani a második gyereket, mert így az újszülöttre is lesz ideje , igaz nem annyi, mint az elsőre volt, de valamennyi lesz, leszámítva, hogy hogyan hozd össze a napi rutint, hogy mindenkinek jó legyen.
Majd szól az óvoda, hogy bocsi, vidd haza a gyermeked 4 óra óvoda után, mert nincs rá kapacitásunk
Második gyerek nélkül is felháborító
Itt is volt ilyen eset.
Egy gyerekes anyuka, munkahelye nem igazán, de a fia 9 hónapos korától járt oda
Sokszor szóltak neki, ha teheti, ma ne vigye be a gyerekét, mert nincs elég ember
Óvodát váltott
45ös, és az en mfelháborító, hogy a gyerekével lehetne de beadja óvódába csak hogy neki kényelmesebb legyen?
Ha a sok otthon ülő anyuka nem passzolgatná le a gyereket, akkor a dolgozó szülők gyerekeire több idő jutna. Értem én hogy 3 évtől kötelező, de simán haza vihetnék ebéd után a saját gyereküket, ahelyett hogy a gonosz csúnya óvónőre mutogatnak. persze, nyilván az óvónő kényszerítette őket hogy szüljenek még egyet ugye:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!