Kérheti az ovónő, hogy hozzam haza a gyerekemet ebéd után, mert nem alszik? (Plusz infó, hogy novemberben születik a tesója)
A gyermekem 5 éves lesz januárban. Amúgy szuper oviba jár, középsős. Sajnos nem tud ott elaludni, de erröl sem én, sem ő nem tehet. Úgy tudom, különösebben nem zavarja a társait, fekszik, csendben elvan, pihen. Itthon ha ketten vagyunk elalszik, de az oviban valamiért neki nem sikerül.
Ovónő hiány van az oviban, és csüt-péntek sok esetben összevonva altatják őket.
Ezért azt kèrtèk, hogy aki teheti az vigye haza ebéd után a gyereket, pláne ha nem alszik.
Na mármost az én gyerekem pont olyan, hogy ha ezt egyszer elkezdjük, utána ki fogja verni a hisztit a hazahozásért. Való igaz, hogy novemberre várjuk a tesót, de én jövő szeptemberben már újra dolgozni fogok-nem szeretném ha előről kellene kezdeni vele az egész, “de akkor is bent kell lenned alvád időben, mert anya dolgozik” dolgot.
Másik, mindjàrt 5 éves. Épp, hogy megszületik a tesó, ô màr mindjàrt betölti az 5-öt. Még ezen kivül 1 év, és suliba megy. Szerintem igenis meg kell szoknia, hogy neki az ovi/iskola a “munkahelye” és az bizony reggeltől délutánig tart.
(Mellesleg kb 8.45-re viszem, és 15.30-kor hozom.)
Amellett igen, ha már van ovi, nyilván nekem nagy könnyebbség lesz, hogy 1 picivel leszek itthon. Nem egy viszonylag nagyobb és egy ici pici gyerekkel.
Így is folyton beteg lesz. Szerintem a tavalyi évnek jó, ha 1/3-át töltötte oviban, a többit itthon betegen. Tehát annyit ovó néninek is ki kell szerintem bírni. Nem is értem ezt a hozzáállást, teljesen felbosszantott.. amúgy meg 3,5 éves koràig így is dadáztunk, mert a bölcsibe se 1,5 se 2,5 éves korában nem került be, pedig 6 hós korától dolgoztam.
Tudom hogy nehéz, meg fárasztó, és kevesen vannak, de ne már..
Nem olvastam végig a válaszokat, nem is élek Magyarországon, de azt tudom, hogy 3 év felett a gyerek óvodaköteles.
Ha hiányzik, azt igazolni kell
Az óvónők ezt nem tudják?
Ezt lehet igazolni
Ezelőtt 32 évvel én se aludtam az oviban soha, de nem is emlékszem olyanra, hogy ez az óvónőket vagy a társaimat zavarná
Amúgy van olyan gyerek, aki 2 éves kora után nem igényli a napközbeni alvást
A fiam 3 múlt és nagyon ritkán alszik napközben.ami azért jó, mert este nem csak 9-10 órát alszik, hanem 11-12 órát
32.
Van 2 gyerekem itt külföldön
A fiamnak csak 4 éves kortól kezdődik az ingyenes iskola, de 2 éves korától fizetjük az óvodát, igaz heti 3x5 órát és az is délután 1–6- ig ( szóval napközben nem alszik).
Nem azért jár óvodába, mert nyűg, mert a kicsivel így könnyebb, és hogy ettől nekem mennyivel több szabadidőm van.
Abból az 5 órából, 2óra nekem csak az oda- vissza távolság, esőben, hóban ,vagy akár tűző napon egy újszülöttel.
Sőt, mivel a kicsi korán fekszik le aludni, hogy utána még a fiammal tudjak lenni, ezért már 5 után ott vagyok érte.
Nos akkor 5 óra “szabadidőmet “számolva egy csecsemő mellett, az egyenlő a nulla szabadidővel.
Azért jár oviba, mert igényli más gyerek társaságát, akikkel együtt tud játszani és szeret is járni
Eljön az az idő, amikor már én, mint anya már kevés vagyok a gyerekemnek.
Társas lény ő is és szereti a gyerektársaságot.
Itt az anya nem önző. Ha eddig így járt a gyereke, akkor miért kellene ezen változtatni?
Azért mert nincs elég óvónő?
Oldják meg ők, miért neki kellene megoldaniuk az óvoda problémáját azzal, hogy délben elhozza a gyerekét?
34es, durva lehet olyan messze élni a civilizációtól, ahol nincs játszótér, nincsenek rokonok, szomszéd gyerekek, barátok gyerekei, programok, ahol csak az óvoda az egyetlen esély a gyereknek hogy más gyerekekkel találkozzon:-(
Meg ennyi erővel miért az óvoda oldja meg anyuka problémáját?
Hát nem tudom, bennem még mindig megvan az érzés, mikor oviban ebéd után ültem a kispadon vártam hogy sorra kerüljek fogmosásnál, és néztem hogy a szerencséseket hazaviszik.
Nem lettem lelki sérült, de nagyon rossz érzés volt, nem is tudtam megszeretni az óvodát. Én se aludtam 2 éves korom után, nekem felért egy kínzással egy helyben feküdni, már ebédnél ezért stresszeltem. Ha tudtam volna hogy anyám otthon van, igen csak haragudtam volna rá amiért nem akar velem lenni.
"Nem olvastam végig a válaszokat, nem is élek Magyarországon, de azt tudom, hogy 3 év felett a gyerek óvodaköteles.Ha hiányzik, azt igazolni kell.Az óvónők ezt nem tudják?"
De, tudják. A törvény napi 4 órát ír elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!