Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kérheti az ovónő, hogy hozzam...

Kérheti az ovónő, hogy hozzam haza a gyerekemet ebéd után, mert nem alszik? (Plusz infó, hogy novemberben születik a tesója)

Figyelt kérdés

A gyermekem 5 éves lesz januárban. Amúgy szuper oviba jár, középsős. Sajnos nem tud ott elaludni, de erröl sem én, sem ő nem tehet. Úgy tudom, különösebben nem zavarja a társait, fekszik, csendben elvan, pihen. Itthon ha ketten vagyunk elalszik, de az oviban valamiért neki nem sikerül.

Ovónő hiány van az oviban, és csüt-péntek sok esetben összevonva altatják őket.

Ezért azt kèrtèk, hogy aki teheti az vigye haza ebéd után a gyereket, pláne ha nem alszik.

Na mármost az én gyerekem pont olyan, hogy ha ezt egyszer elkezdjük, utána ki fogja verni a hisztit a hazahozásért. Való igaz, hogy novemberre várjuk a tesót, de én jövő szeptemberben már újra dolgozni fogok-nem szeretném ha előről kellene kezdeni vele az egész, “de akkor is bent kell lenned alvád időben, mert anya dolgozik” dolgot.

Másik, mindjàrt 5 éves. Épp, hogy megszületik a tesó, ô màr mindjàrt betölti az 5-öt. Még ezen kivül 1 év, és suliba megy. Szerintem igenis meg kell szoknia, hogy neki az ovi/iskola a “munkahelye” és az bizony reggeltől délutánig tart.

(Mellesleg kb 8.45-re viszem, és 15.30-kor hozom.)

Amellett igen, ha már van ovi, nyilván nekem nagy könnyebbség lesz, hogy 1 picivel leszek itthon. Nem egy viszonylag nagyobb és egy ici pici gyerekkel.

Így is folyton beteg lesz. Szerintem a tavalyi évnek jó, ha 1/3-át töltötte oviban, a többit itthon betegen. Tehát annyit ovó néninek is ki kell szerintem bírni. Nem is értem ezt a hozzáállást, teljesen felbosszantott.. amúgy meg 3,5 éves koràig így is dadáztunk, mert a bölcsibe se 1,5 se 2,5 éves korában nem került be, pedig 6 hós korától dolgoztam.

Tudom hogy nehéz, meg fárasztó, és kevesen vannak, de ne már..

2023. szept. 20. 19:04
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
5%

Nem olvastam végig a válaszokat, nem is élek Magyarországon, de azt tudom, hogy 3 év felett a gyerek óvodaköteles.

Ha hiányzik, azt igazolni kell

Az óvónők ezt nem tudják?

Ezt lehet igazolni

Ezelőtt 32 évvel én se aludtam az oviban soha, de nem is emlékszem olyanra, hogy ez az óvónőket vagy a társaimat zavarná

Amúgy van olyan gyerek, aki 2 éves kora után nem igényli a napközbeni alvást

A fiam 3 múlt és nagyon ritkán alszik napközben.ami azért jó, mert este nem csak 9-10 órát alszik, hanem 11-12 órát

2023. szept. 20. 22:11
 32/53 anonim ***** válasza:
65%
31 igen,de délelőtt kötelező az óvoda.Az,ha nem alszik bent a gyerek,az nem hiányzás.És mikor a szülő megtehetné hogy a gyerekével töltse a délutánt,de nem teszi,mert neki úgy kényelmesebb,az szomorú,akárhonnan is nézzük.A gyerek azt se kérte hogy ő megszülessen,és azt se,hogy testvére legyen.Ha nyűg otthon,az szomorú.Pláne hogy nem is azért marad,mert igényli a pihenést,de otthon nem szokott elaludni,sőt pont fordítva van.
2023. szept. 20. 22:45
 33/53 anonim ***** válasza:
34%
Enyhén szólva túl van drámázva a kérdés, semmi baj nem lesz ha bent hagyod fél 4-ig, bár érdemes tovább mert akkor tud jatszani a többi gyerekkel. Az óvoda nem kérheti, hogy vidd haza mert nem alszik. Én sosem aludtam délután, baromi unalmas volt, de túléltem, munka miatt nem tudtak volna hazavinni.
2023. szept. 20. 23:05
 34/53 anonim ***** válasza:
18%

32.

Van 2 gyerekem itt külföldön

A fiamnak csak 4 éves kortól kezdődik az ingyenes iskola, de 2 éves korától fizetjük az óvodát, igaz heti 3x5 órát és az is délután 1–6- ig ( szóval napközben nem alszik).

Nem azért jár óvodába, mert nyűg, mert a kicsivel így könnyebb, és hogy ettől nekem mennyivel több szabadidőm van.

Abból az 5 órából, 2óra nekem csak az oda- vissza távolság, esőben, hóban ,vagy akár tűző napon egy újszülöttel.

Sőt, mivel a kicsi korán fekszik le aludni, hogy utána még a fiammal tudjak lenni, ezért már 5 után ott vagyok érte.

Nos akkor 5 óra “szabadidőmet “számolva egy csecsemő mellett, az egyenlő a nulla szabadidővel.

Azért jár oviba, mert igényli más gyerek társaságát, akikkel együtt tud játszani és szeret is járni

Eljön az az idő, amikor már én, mint anya már kevés vagyok a gyerekemnek.

Társas lény ő is és szereti a gyerektársaságot.

Itt az anya nem önző. Ha eddig így járt a gyereke, akkor miért kellene ezen változtatni?

Azért mert nincs elég óvónő?

Oldják meg ők, miért neki kellene megoldaniuk az óvoda problémáját azzal, hogy délben elhozza a gyerekét?

2023. szept. 20. 23:16
 35/53 anonim ***** válasza:
85%

34es, durva lehet olyan messze élni a civilizációtól, ahol nincs játszótér, nincsenek rokonok, szomszéd gyerekek, barátok gyerekei, programok, ahol csak az óvoda az egyetlen esély a gyereknek hogy más gyerekekkel találkozzon:-(

Meg ennyi erővel miért az óvoda oldja meg anyuka problémáját?

2023. szept. 21. 05:58
 36/53 anonim ***** válasza:
52%
25, a te szüleid dolgoztak nem tudták megoldani. A kérdező meg lusta
2023. szept. 21. 06:00
 37/53 anonim ***** válasza:
85%

Hát nem tudom, bennem még mindig megvan az érzés, mikor oviban ebéd után ültem a kispadon vártam hogy sorra kerüljek fogmosásnál, és néztem hogy a szerencséseket hazaviszik.

Nem lettem lelki sérült, de nagyon rossz érzés volt, nem is tudtam megszeretni az óvodát. Én se aludtam 2 éves korom után, nekem felért egy kínzással egy helyben feküdni, már ebédnél ezért stresszeltem. Ha tudtam volna hogy anyám otthon van, igen csak haragudtam volna rá amiért nem akar velem lenni.

2023. szept. 21. 06:04
 38/53 anonim ***** válasza:
92%

"Nem olvastam végig a válaszokat, nem is élek Magyarországon, de azt tudom, hogy 3 év felett a gyerek óvodaköteles.Ha hiányzik, azt igazolni kell.Az óvónők ezt nem tudják?"

De, tudják. A törvény napi 4 órát ír elő.

2023. szept. 21. 07:10
 39/53 anonim ***** válasza:
77%
24.napi 5 órát volt ott.A gyerekek délelőtt eltöltik a 4-5 órát.Ha ő reggel beadja,és délután 4-ig ott van, akkor 7-8 órát van ott a gyerek.És nem munka,meg muszáj miatt,hanem,hogy neki könnyebb legyen,mert majd ha dolgozni kell, akkor ne kelljen elmagyarázni,meg a kicsivel kelljen csak törődni otthon.Az meg nevetséges indok,hogy gyerek társaság
2023. szept. 21. 07:29
 40/53 anonim ***** válasza:
89%
39# Ezt az indokot én se értettem soha. Jó azt elhiszem,hogy nem mindenki tudja megoldani úgy,mint az én szüleim kisvárosban,hogy összebeszélt az ovis barátaim szüleivel és találkoztunk játszani ovi szünet alatt is,ilyesmi, még olyannal is akit amugy nem is csípett,de tudta,hogy nekem fontos. Sokkal jobb volt intézményen kívül barátkozni,mint bent... De oké, kisváros,viszont rengeteget jártunk a nagyszüleimhez megyeszékhelyre és ott rengeteg játszótér,ilyesmi volt,illetve a nagyszüleim baráti társaság unokáinak is bemutattak, velük is összejártunk. Nagyon elszeparált város végi helyen kell ahhoz tényleg élni. És nem a dolgozó szülőkre gondolok,mert ott nyilván muszáj,hanem aki megtehetné. Egyébként igen,aki itt írta hogy délután 5 órát bevitte heti 3x,de ha otthon vagy,akkor is beviszed egész napra? Nem hiszem az írásod alapján.
2023. szept. 21. 07:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!